Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grejffutkka

TRWAŁE PROSTOWANIE WŁOSÓW- CZY WARTO?

Polecane posty

Gość grejffutkka

z natury mam włosy falowane, z tendencją do puszenia się. Zastanawiam sie na d zabiegiem trwałego prostowania włosów. Czy warto?Czy to mi zniszczy włosy?

Gość lu ne
nawet nie wiedziałam ze jest cos takiego, mam takie same włosy

Gość ja teeeeeeeeeeeeeeez
slyszalam ze taki zabieg bardzo niszczy wlosy

Gość zesralem sie na rzadko
niszczy wlosy i produkty uzywane do tego typu zabiegow moga byc rakotworcze, w paru krajach zostaly zakazane

Gość nic prostszego__
pewnie,że to ryzykowne...jeszcze jak masz krótkie włosy...ale jak długie bądź przygotowana na ich pożegnanie

Gość nic prostszego__
"formaldehydem rewelacją, bo pozwalają wyprostować włosy na wiele miesięcy. Dziś już wiadomo, że piękna fryzura to niejedyny efekt zabiegu fryzjerskiego. Brazylijska metoda prostowania włosów zyskała sobie ogromną popularność na całym świecie. Jednak niewiele kobiet w Wielkiej Brytanii zdaje sobie sprawę, że stosowane w niej preparaty mogą powodować poważne zagrożenie dla zdrowia. Podczas gdy rządy na całym świecie biją na alarm, przestrzegając przed tą metodą, brytyjskie władze wypowiadają się na ten temat w najlepszym razie z umiarkowanym zainteresowaniem. Głównym składnikiem preparatu używanego do prostowania włosów jest formaldehyd (inaczej: aldehyd mrówkowy), cuchnący gaz, który ma zapewnić głębokie wniknięcie białka o nazwie keratyna w strukturę włosa dzięki temu włosy stają się proste jak druty. Wodny roztwór formaldehydu, powszechnie stosowany do produkcji materiałów budowlanych, jest również często używany do balsamowania zwłok. Jednak już w 1999 roku władze Kanady uznały tę substancję za toksyczną. W Europie niektóre jej zastosowania zostały zakazane, a Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem ogłosiła, że substancja ta jest znana ze swych właściwości kancerogennych (czyli wywołujących raka)." Onet