Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uhbh

Czy jecie mieso w wigilie? I jakie potrawy sa Waszymi ulubionymi?

Polecane posty

Gość uhbh

Czy jecie mieso w wigilie? Jakie goszcza na Waszych stolach potrawy i ktore lubicie najbardziej? U mnie to wyglada tak ze jest nas 12 osob i zawsze spotykamy sie w domu moich dziadkow. Kazda z gospodyn przygotowuje jakies dania. Zawsze wychodzi ich duzo wiecej niz 12. Potrawy to m. in. zupa grzybowa, karp, kapustka z grochem i grzybami, kutia, chalka, barszcz z uszkami, kompot z suszonych sliwek, krokiety z kapusta i grzybami, kapusta z grochem itd itd :) Miesa w wigilie nie jemy. Moja ulubiona potrawa to barszcz z uszkami ( jeszcze kilka lat temu nie znosilam :) ) A jak to jest u Was? :) Wesolych Swiat :)

Gość rrnoiengoierngvreoif
nie jem:o ten jeden dzien mozna sie wstrzymac od miecha

Gość KarolajnaNiebieska
U mnie nnie jada się mięsa w wigilie. Potrawy takie jak u Ciebie oprocz kutii i kpusty z grochem. Za to u mnie jest jeszcze bigos bez miesa i jajka faszerowane. Najbardziej lubie właśnie to ostatnie mimo, że to nie jest tradycyjna potrawa wigilijna :P Moja mama zawsze to robi pod moim kątem :P Wesolych.... ho ho ho.... :)

Gość ralph lauren
uwazam, ze w ten dzien powinno sie zachowac post .... jesc mieso mozesz w 1 i 2 dzien swiat

Gość v cjhdfhjd
Mam tak samo z barszczem :D Pare lat temu nie jadłam, a dziś to moja ulubiona wigilijna potrawa

Gość uhbh
U mnie tez wlasnie miesa sie nie je. Dziwne dla mnie bylo kiedy zobaczylam jak u mojego meza wyglada wigilia :| kaczka, krolik, schab i samo miecho. W ogole nie czulam sie tam jak na wigilii. Na szczescie lub nieszczecie jestesmy z nimi skloceni i prawdopodobnie wiecej nie spedzimy tam wigilii. Oj juz sie tego barszczyku doczekac nie moge :) i te uszka ktore lepi zawsze moja babcia :) Zalozylam ten temat bo ciekawa jestem jak ten dzien wyglada w innych domach :) Mimo ze kosciol dopuscil mozliwosc jedzenia miesa w wigilie to uwazam ze to bardziej sprawa tradycji :) z miesem to dla mnie nie wigilia.

Gość muFFFffIiinka
A u mnie sie je mieso od kad oglosili ze mozna. Nie uwazam zeby to bylo wyznacznikiem magii swiatecznej.