Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOROTA__

dziewczyna mojego przyjaciela

Polecane posty

Gość dsdswfdsfdgdfgvfgvfgvfg
DOROTA__ Nie naciąga, ale jak jej kupił drogi prezent na urodziny, to przyjęła go." BLAGAM !!!!!!!!!! powiedzcie mi ze to podszyw bo strace wiarę w ludzi !!!!!!

I być może dziewczyna chce ograniczyć wasz kontakt bo czuje na odległość, że jesteś osobą która przy pierwszej lepszej okazji postara się rozpierdolić jej związek :) Co z tego, że jest gruba? Wstaw swoje zdjęcie, zobaczymy jaka z Ciebie miss i modelusia :) podejrzewam, że żadna

a co miała zrobic wyrzucic go to jest jej facet, lepiej sie z tym pogódz

Gość DOROTA__
Szczerze to myślę że przy tak krótkim związku przyjęcie bardzo drogiego prezentu jest jednoznaczne. Powinna mu go zwrócić.

Gość cvxcvx
Mems normalnie jesteś pustakiem jakich mało. Aż sie wkurwilam ze takie głąbyi istnieją. ;/ Jednak nie wyszło Ci popisanie się wiedzą. Autorka chce jakoś uniemożliwić i chce utrudnić dostęp tamtej dziewczyny do swojego eks. Pomimo tego, że sama z tego dobra ( z niego) korzystać nie może. (Czyli nie może z nim byc ) Naprawde nie rozumiesz?? a tamten chlopak niby jakim prawem moze byc psem ogrodnika? On juz z autorką nie jest i ma swoją dziewczynę z którą jest szczęśliwy poczytaj sobie o tych związkach frazeologicznych jednak!!

Gość DOROTA__
Tak, teraz wszystkie piszecie "co z tego że gruba", "z nadwagą też może być atrakcyjna", ale jak przychodzi co do czego, to też na grube laski patrzycie z obrzydzeniem i uważacie, ze szczupła jest lepsza. No a nie jest tak? Hipokrytki.

Gość hooooj cię to obchodzi
??? Zajmij się swoim piździskiem. dobrze ze wyłącza tel🖐️. powinien napluc ci na buzke tą twoja wścipską.

Gość sdcvsdcfds
dorota szczerze??? nie pisze tego by cie obrazic ale ..ty chyba masz cos z glowa serio. przedziwne rozumowanie i pojmowanie spraw. normalne to nie jest...

Ty widocznie nie wiesz, kto to jest pustak. Czy nie rozumiesz, że osoba nazywana psem ogrodnika MA MOŻLIWOŚĆ skorzystania, ale tego nie robi -> w przypadku faceta: ma możliwość bycia z nim, ale nie chce i też go ogranicza? ALE ONA NIE MA MOŻLIWOŚCI bycia z nim, bo on jej nie chce, toteż NIE MOŻE BYĆ NAZYWANA PSEM OGRODNIKA. Koniec, kretynie :o

Gość wessieuspokoj
Jestes zazdrosna własnie taka dziewczyna to toksyczna żmija. Mama nadzieje ze moze Ta albo nastepna jego kobieta zdystansuja wasza znajomosc;)

cvxcvx >> Ty się mylisz, a tamtą na czarno ma rację. Psem ogrodnika byłaby, gdyby MOGŁA go mieć, a by NIE CHCIAŁA, jednocześnie zabraniając mu związków z innymi. autorko > widziałem Twój temat na o2, miałem niezłą radochę :D

Nigdy w życiu nie oceniałam osob otyłych w taki sposob jak Ty, a to dlatego, że takie znam i widziałam jak fajne, kochane i szczere potrafią być :) I niejedna z nich jest w szczęśliwym związku, ile by on nie trwał ... Co tu dużo pisać, dorotko twój mózg nie jest pofałdowany więc pewnych rzeczy nie zrozumiesz :)

Gość cvxcvx
ide z tego forum bo az mnie szlag zaraz trafi. Sami jacyś tacy..niemyślący ...

Pfff, bawią mnie tacy ludzie. "wszyscy się mylą, tylko nie WSPANIAŁA JA" :D :D papa, nie będziemy tęsknić!

Gość cvxcvx
Mems napisalam Ci ze myslisz sie z tym psem ogrodnika. a to moje zdanie na ten temat jest podobne do Waszego no ale po co czytać:P

Nie napisałaś tego normalnie, tylko zaczęłaś po mnie jeździć, kiedy ja (i jak widać nie tylko ja) starałam się Tobie wytłumaczyć, że to Ty się mylisz. Niestety, ja też nie wytrzymałam i nie pozostałam dłużna, ale nie będę się zgadzać na wyzywanie mnie od pustaków, jeżeli ktoś nie dość, że się myli, to jeszcze mi urąga.

Gość SDGFHJ
dlatego powinno sie szybko ucinac kontAKTY CHŁOPAKA Z BYŁYMI, BO ZNAJDUJĄ SIIĘ TAKIE ZOŁZY KTÓRE NIE WYLECZYŁY SIĘ JESZCZE Z CHŁOPAKA I POTEM TYLKO CZEKAJĄ NA OKAZJĘ BY ROZWALIĆ ZWIĄZEK.cHŁOPAK DOBRZE ROBI, ŻE OGRANICZA Z TOBĄ KONTAKTY, WIDZI JAKA JESTEŚ ZŁOŚLIWA A JĄ KOCHA

Gość cvxcvx
Mems jeszcze raz. Posłużę się słownikiem: Psem ogrodnika" jest zwykle nazywany ten, kto uniemożliwia lub utrudnia innym osobom dostęp do jakichś pożądanych przez nie dóbr (rzecz, stanowisko zawodowe, społeczne, partner życiowy itp.) pomimo lub dlatego, że sam nie może tych dóbr zdobyć lub czerpać z nich pożytku. Potocznie występuje niekiedy z dodatkowym objaśnieniem: "sam nie zje i drugiemu nie da". czyli autorka nie może korzystać z niego ( w sensie przyjaźnić się z nim), juz nie mówie tutaj o miłości bo jak wkleiłam wyzej nie chodzi tylko o partnera życiowego ale może chodzić o cokolwiek innego. !! i w tym przypadki chodzi o przyjazN! jest wsciekla ze nie moze z nim sie kolegować , a jak widać tamtej nie żywi przyjaznia i najchetniej chcialaby sie jej pozbyc.

Gość Asiekt
wiesz co idz się leczyć zazdrośnico jedna szlag cię trafia o sylwestra i tyle ŻAL MI CiEBIE!!!!!!!

Pfff, wikipedia! A starałaś się poszukać w słowniku frazeologicznym? nie? To idź, zajrzyj, a potem pogadamy :o

Gość cvxcvx
http://www.edupedia.pl/result pfffffffffffff sama sobie poszukaj, ja wiem co ten zwiazek oznacza:) Sprawdz sobie sama w słowniku i przeanalizuj moze troche dłuzej proponuje cala noc bo jakos załapać nie mozesz widzisz nic mi nie odpowiedzialaś oprócz tego pfff brawo brawo nie wiesz co odpisać:) i wyszlo na moje :) :D

Nie zauważyłaś, że jest to inaczej opisane niż na wikipedii? jeżeli nie widzisz tych subtelnych różnic, to bardzo mi przykro. http://www.ivrp.pl/viewtopic.php?t=4493 Proszę, poczytaj i uwierz, że w wikipedii też się zdarzają błędy. Pozdrawiam 🖐️

gdy ktoś zachowuje się w taki sposób, że sam nie korzysta z czegoś i nie pozwala skorzystać innym : Kierownik zachował się wobec mnie jak pies ogrodnika: sam nie wyjechał nigdzie na wakacje i nie wyraził zgody na mój urlop. Szef ma możliwość skorzystania z urlopu, ale tego nie zrobił. Proszę, jeżeli ktoś jeszcze to czyta, to niech wytłumaczy tej osobie, że odwoływanie się do wikipedii jest żałosne.

Gość cvxcvx
to Chyba TY nic nie czaisz. naprawde az rece mi sie załamują. Poczytaj sobie w google i niekoniecznie na wikipedii tylko na innych stronach i w slownikach (o ile takowe posiadasz) do Ciebie nic nie dociera tak samo jak do autorki:) dalsza dyskusja z Toba nie ma sensu pozdrawiam mimo wszystko

Gość cvxcvx
Frazeologia2010-02-05 Kim jest pies ogrodnika? Pies ogrodnika oznacza osobę, która sama z określonych dóbr (rzeczy, przywilejów, możliwości) nie korzysta, a przy tym uniemożliwia skorzystanie z tych dóbr innym. wziete z http://www.poradniajezykowa.pl/baza_archiwum.php?POZYCJA=520&AKCJA=&TEMAT=Wszystkie&NZP=&WYRAZ= ale nei wiadomo czy tak strona CIe bedzie satysfakcjonowała:)

Gość cvxcvx
ok juz naprawde uciekam. czesc

Na innych tez nie ma nic takiego napisanego, o czym Ty tu piszesz. Jest tylko wikipedia, albo tekst żywcem z niej skopiowany, jeżeli w ogóle ktoś wierzy w te bzdury (czyli dzieci w podstawówce, bo one najczęściej odrabiają pracę domową z wikipedią -> nauczyciele nie bez powodu zakazują na tę stronę wchodzić :o ) Ja też pozdrawiam, bo widzę, że z Tobą, to jak grochem o ścianę. PS: Jak będziesz sprawdzać ostatni związek frazeologiczny, to proszę, nie powołuj się na wiki. Pozdrawiam :)

Gość cvxcvx
OK, jak wróce do domu to Ci wkleje z innych stron znaczenia tego zwiazku, bo juz czasu nie mam.