Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inka88

puszysty krem do ciasta

Polecane posty

chce zrobic cytrynowy krem do ciasta. ma byc lekki puszysty (zadnego budyniu!). macie jakies przepisy/ pomysly? bo ja myslalam o mascarpone i bita smietana. ale nie wiem czy najpierw ubic ta smietane a potem dodawac mascarpone, czy odwrotnie, czy wszystko na raz? a jak dodam soku z cytryny to ta bita smietana mi sie nie rozlezie/zwazy? pomozcie prosze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najpierw ubij smietane, sok z cytryny tylko moze pomoc - w sensie smietana po soku bedzie bardziej sztywna, na koniec dodawaj powoli ser mascarpone i wymieszaj - do lodowki na godzine i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×