Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ella.k

pytanie o podziękowanie w żłobku

Polecane posty

Gość ella.k

Dziewczyny, mój synek jest zachwycony swoim żłobkiem a zwłaszcza jedną z opiekunek. Moim zdaniem ta pani świetnie się sprawdza w swojej roli i kocha to, co robi (a robi to mądrze). Chciałabym ją jakoś wynagrodzić, bardziej niż codziennym "dziękuję" i od czasu do czasu pochwałą u dyrektorki. Pomyślałam, że mogłabym przez dyrektorkę lub listownie przekazać jej kopertę z upominkiem pieniężnym (100 zł)- wiadomo, w żłobku (niepubliczny) mało sie zarabia, wiec przed swietami jak znalazł... tylko, czy to wypada? Jak ewentualnie inaczej jej podziękować?

Gość genkaa1
kup bombonierkę, kawę, ale nie pieniądze!!! Kobieta poczuje się niezręcznie, a słodki upominek sprawi jej przyjemność

Gość ella.k
dlatego pomyślałam, żeby nie dawać osobiście i nie mówić, od kogo. No i oczywiście dołączyć liścik z podziękowaniem ale bez informowania o kogo chodzi.

Ja też proponuję kawę, słodycze, ew. drobiazg typu jakiś świetny płyn do kąpieli w pięknej butelce. Daj na osobności, powiedz za co dziękujesz i tyle. Pieniądze na pewno nie! A jeśli synek jest na tyle duży że już rysuje, niech laurkę od siebie doda.

Gość dfghdsfghjdsfghjk
kup jej gift certificate do jakiegos sklepu ( nie wiem jak to sie po polsu nazywa to taka karta ze na niej jest naladowane a tylko w jednym sklepie mozna kupic) -proponuje do jakiegos sklepu z kosmetykami http://www.youtube.com/watch?v=Wrx7B9jrafw

Gość to sie nazywa po pl
bon upominkowy ;)

heh, ja też jestem zadowolona ze żłobka a moja Mała je lubi (starszy nieznosił)... Ale takie "podziękowanie" nigdy by mi do głowy nie przyszło. Opiekunka robi, co do niej należy- w końcu jej za to płacą...

Podziękowanie zawsze jest miłe. Mozna pracować z sercem lub byle jak- jeśli ktoś robi co w jego mocy, to warto to wynagradzać. Moim zdaniem ta koperta nie jest zła, tylko czy dyrektorka jej nie buchnie? Jeśli można jej zauwać, to ok- tylko bez podpisu, żeby nie wiedziała od kogo, to bedzie sie nadal porządnie zajmować wszystkimi dziećmi. No a taka "pochwała"- moze i dyrekcja jakoś ja wyróżni, skoro tak dobrze pracuje?

Gość dsaaaa
ja tez bym kasy nie dała lpiej jakas bombonierka kawa czekolada duza czy inne

Gość duzaaaa przesadaa
ja tez jestem zadowolona ze zlobka ale w zyciu takich cyrków bym nie robiła:o:o:o na miejscu tej babki bym sie poczula megaaaa niezrecznie

Gość co ci kobieto do głowy
przyszło, przecież to łapówka, a poza tym 100 zł to dziadowi pod kosciołem daj.Jak chcesz podziękowac to kup jakiś upominek i kwiaty daj tak, żeby nikt niewidział.

Gość podziękuj, ale upominkiem
i jakąś oficjalną pochwałą u dyrekcji. Kasa moze zostać źle przyjeta, choć ja akurat nie uważam, że to łąpówka. No i moim zdaniem po prostu "ładne" co chcesz zrobic, bo uważam, że za dobrą pracę należy się pochwała i podziękowanie. Zwłaszcza w takim wypadku.