Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznieodchudzająca

Skutecznosc diety,

Polecane posty

Gość wiecznieodchudzająca

Hej,swoje pytanie kieruję do osób,które orientują się dosyc dobrze w temacie. Otóż... Odchudzam się i ograniczam cały czas, jednak od ok 2 miesięcy JESZCZE bardziej staram się o siebie zadbac: -stosuję dietę MŻ ( max kcal na dzien to 1500 )czasem zjem coś kalorycznego bo jesteśmy tylko ludźmi a nie mam zamiaru wszystkiego sobie odmawiać. Moja dieta wygląda tak,ze wyrzuciłam ziemniaki,słodkie soki i napoje białe pieczywo,mięsa też nie jem bo mi nie smakuje,czasem jakiś kurczak ale naprawdę raz na miesiąc, ryb nienawidzę. Jem ciemne pieczywo,przeważnie jest to bułka rano z serkiem almette i pomidorem, w południe jakiś jogurt i jabłko, później ok 15.00 odrobina muesli z jogurtem naturalnym, a po przyjsciu z pracy jem przewaznie warzywa z brazowym ryzem. czy jakis serek wiejski z pomidorem itp.Codziennie pijam min 2 l wody,zielona i czerwoną herbatę no i kawy sobie nie umiem odmówić... -chodzę pieszo do pracy, w dwie strony mam ok 40 minut, -cwiczę codziennie,czasem co drugi dzien ale regularnie ok 20 minut -stosuję balsamy ujędrniające, peelingi -kupiłam sobie specjalny masazer, którym masuję się CODZIENNIE po kąpieli, I NIE UMIEM SCHUDNĄC! Prosze o jakies rady wskazówki co robię zle i nie tak, bo naprawdę to ze nie ma efektów mnie juz dobija...

Gość jhfs
tez mam tak samo jak ty nie moge schudnac cos

Gość wwrrr
A przeczytalas co ona je? W jaki sposob to moze byc za duzo dla doroslego czlowieka? Wiecznieodchdzajaca - czyli od 2 miesiecy tak robisz i nie schudlas nic? Ani na wadze, ani w centymetrach?

Gość almette na
diecie? :O

jak człowiek nie chudnie to znaczy, że w całości zaspokaja zapotrzebowanie energetyczne. Nie ma bajek, że ludzie nic nie jedzą i w ogóle nie zrzucają zbędnych kilogramów:) no chyba, że ma się chorą tarczycę, ale zakładam że przed rozpoczęciem diety zostało to sprawdzone.

Gość wwrrr
Dziwne zalozenie, nikt z ludzi ktorych znam nie sprawdzal tarczycy ot tak, tylko dlatego ze sie odchudza (tj. bez zadnych problemow wskazujacych na tarczyce). Wlaczajac mnie. Idealizujesz troche. Owszem, moze byc tak, ze je za duzo. Moze ma gigantyczne porcje, moze ma 145 wzrostu i zapotrzebowanie jak wrobelek. Ale przed rzuceniem 'za duzo jesz' tonem eksperta, wypadaloby rozwazyc inne opcje. Chocby taka, ze dziewczyna mowi, ze nie schudla, bo dla niej pol kilograma na tydzien to nie chudniecie, albo spadaja jej centymetry ale nie waga. Albo taka, ze ma zwolniony metabolizm, ktory trzeba podkrecic rowniez jedzeniem, czy cwiczeniami, a nie tylko jesc mniej i mniej i mniej, bo nie chudne.

oczywiście, że ma zwolniony metabolizm skoro od czasu do czasu zje coś kalorycznego. Poza tym niestety, żadne z jej aktywności nie spowodują widocznej utraty wagi.

generalnie ludzie w pewnym wieku, wiedzą że mają chorą tarczycę. Zakładam, że autorka tematu nie ma 20 lat

Gość cdfcvgb
Może za późno jesz główny posiłek

Gość wwrrr
Nasza Anusia prawde tu pisze, autorka faktycznie je tylko weglowodany, zero tluszczu, zero bialka.

za dużo? węglowodany mają pokrywać 60% energii. Za dużo to się zjada cukrów prostych, w przetworzonej żywności i w słodyczach... Tłuszcz jest niezbędny do życia, białko to już w ogóle...

Gość wwrrr
Oczywiscie, ze za duzo. Ona je same weglowodany, czyli to 100% jej zapotrzebowania, a sama twierdzisz, ze je za duzo kalorii, skoro nie chudnie. W takim razie powinna jesc polowe weglowodanow, ktore je teraz, plus troche bialka i tluszczu.

Gość kak
Może powinnaś dodatkowo zafundować sobie jakiś sprawdzony środek na odchudzanie. Tylko taki, który jest bezpieczny i skalda się z dozwolonych substancji. Polecam ci preparat Hoodia Gordonii Plus. Produkty ten - z ekstraktem z Hoodia Gordonii jest tak zwanym supresantem apetytu, a więc środkiem, który w naturalny sposób będzie hamował nadmierne łaknienie. Sprawia on, że do mózgu szybciej dociera sygnał o sytości, dzięki czemu łatwiej jest zakończyć posiłek i nie sięgać już po dokładkę. Powinnaś wiedzieć, że supresanty apetytu są przeznaczone głownie dla tych, którym w odchudzaniu przeszkadza nadmierny apetyt i trudno im zapanować nad ciągłym uczuciem głodu. A więcej o suplementach na odchudzanie przeczytasz na http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2011/11/25/sprawdzone-suplementy-diety-na-odchudzanie-dla-kazdego/ Stosuj oczywiście dalej swój plan dietetyczny oraz systematycznie ćwicz, najlepiej tak co drugi dzień, po około czterdzieści pięćdziesiąt minut.

Gość 2312312312
Jak dla mnie to jest mozliwe, ze zle liczysz kalorie, i ta twoja dieta zapokaja twoje zapotrzebowanie energ. Mozliwe ze jesz więcej niz 1500, np. ok. 2000... Moja koleznaka kiedyś liczyła, że skibka ma 100 kcal, co jest moze prawdą, jak jest mala i bez obkładu. Dieta 1500 jest jak najb. ok, często nawet 1700, ale trzeba sie starac dokładnie wyliczyc te kalorie, bo organizm prowokuje do zjedzenia więcej, i czesto ta dosłownie odrobina to to co schudlibysmy. Przy odchudzaniu zawsze czuc czasem ssanie, nie ma siły, czujesz je?

Gość 2312312312
Mozliwe tez że dieta jest mniejsza niz 1500, nie obliczę ile jesz bo nie wiem ile np. jesz ryżu, itp. nie wiem tez jaka dokladnie jest twoja aktywnosc fizyczna, poza spacerami. Ją tez trzeba uzwględniac i jesc wtedy więcej. POza tym od ruszania sie przybywa miesni i to tez na wadze widac.