Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Osz Ty!

Jak ubrac 5,5 mies niemowle na chrzciny? Mamusie pomozcie

Polecane posty

Jak wy swoje maluszki bralyscie? Mam bialy kombinezonik ale on nie jest zbyt cieply a bialego kocyka nie mam. Czapeczka musi byc elegancka, specjalna na chrzciny? Wszystko musi byc biale? Pomozcie

Gość Miraculum5
Z tego co się orientuję, to musi być szatka biała i do tego masz jeszcze inną, którą potem symbolicznie okrywasz dziecko. A nie możesz pod ten biały kombinezonik nałożyć innych ubrań, żeby było dzieciątku ciepło? Czapeczka chyba nie musi być biała, bo potem i tak musisz ją zdjąć. Tu chyba bardziej kwestia tego, że jak dziecko na bialo, a dofasolisz kolorową czapkę, to śmiesznie będzie wyglądac.

Kornel byl chrzczony w swieta Bożego Narodzenia: ogrodniczki jeansowe z małpką do tego pomarańczowa bluzeczka do kompletu pod to body, skarpety i wsadzony w popielaty kombinezon- brązowa czapeczka.Byl ubrany najnormalniej w świecie. Raz w życiu (przy mani) wydalam 150 zl na ubranko "do chrztu" ktore założyłam dziecku tylko raz. Więcej tego blędu nie popełniłam. Lola miała pożyczoną sukienkę, a Korniś był ubrany zwyczajnie. Znam ciekawsze sposoby wydawania pieniędzy ;)

Gość ożeszty
Ale skoro chrzest ma się raz w życiu, to może warto by zainwestować w jakiś ciuszek? Jak się chce, to za nieduże pieniądze można dziecko ładnie ubrać. No ale jakie kto ma podejście do chrztu, bo jeśli roi się go bo co ludzie powiedzą i teściowa kazała, to w sumie wszystko jedno co dziecko ma na sobie.

Gość Miraculum5
Ale komu zależy na tym stroju dla dziecka? Bo chyba nie dziecku, tylko właśnie nawiedzonym mamusiom, babciom, teściowym itp. Dziecko nie musi mieć za 100 czy 200 zlotych super kompletu, który tyle kosztuje, bo ma w nazwie " do chrztu". Wystarczy, żeby było na biało!

No chyba właśnie jak się robi pod "co ludzie powiedzą" to się stroi ;) Jak się robi dla siebie i dla dziecka jako sakrament który ma się w sercu to wtedy można spokojnie iść w czerwonej kurtce albo zielonych spodenkach. Takie moje zdanie na ten temat ;)

Zaloze jej cos bialego a na to kombinezon rozowy (cieply) i biala czapeczke. Wazne zeby cieplo dziecku bylo.

Gość oj adalis adalis
a czemu dopiero teraz chrzcisz?