Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość limango

Jak ja nienawidzę świąt i tej "świątecznej" atmosfery w domu. Wy też tak macie?

Polecane posty

Gość limango

Mieszkam z rodzicami i wspólnie jak zawsze spędzamy święta i wigilię. Nie znoszę tego okresu. Ojciec tylko szuka sposobu żeby wymknąć się z domu, dłużej siedzi w pracy bo nie chce pomagać w sprzątaniu itp. Matka już kilka tyg przed świętami jeździ po sklepach co 2 dni i wydaje około 100 zł na jakies niepotrzebne bzdury lub jedzenie którego i tak nie zjemy. W kilka dni przed wigilią jest nerwowe sprzątanie, gotowanie. Matka drze się o wszystko, wyzywa. Co kilka godzina jest kłótnia między rodzicami o karpia, sałatkę, źle położone buty. O wszystko ciągle wrzaski i krzyki. Też tak macie w domach?

Gość d*-*b Laura...
Nie :) U mnie jest spokój, sprzątamy cały rok, wiec tylko myciem okien jest problem bo dużo ich jest. Teraz mama coś tam gotuje a tata w garażu szuka światełek, ja leże czytam i jem ciasto ;) Ale u mojej przyjaciółki jest tak jak u Ciebie, powodzenia 🖐️

Gość qwqwqwqe
Ja lubię tę atmosferę, ale powiem szczerze, że chciałabym więcej ludzi w domu... jestem tylko ja, mama i przyjedzie dziadek... Boję się co będzie, jak i ich zabraknie. Zostanę sama. Chciałabym gwarne święta, przynajmniej 10 czy 15 osób przy stole :) Żałuję, że nie mam rodzeństwa, że mama nie ma rodzeństwa...

Gość limango
To też zalezy od rodziny. Nasza raczej mało zgrana jest.

Gość kamelianesta
limango- hehe u mnie dokładnie to samo:D tylko czekam az bedzie po swietach a przynajmniej jak juz te swieta bedą, bo okres przed nie do zniesienia

tak , za nastki tak miałam ,teraz jestem dorosłą kobietą i mam autentyczną niechęć do świąt . Dzień jak codzień ,widzisz siędze na kafe zamiast sprzątać krzatać się itp

Gość limango
No dokładnie. W dorosłym życiu pewnie nie bede znosila swiat.

odkąd zostałam uświadomiona że tłuścioch w czerwieni jest bajka tez nienawidze świąt. Na szczęście jak co roki i te spędze w górach bez rodzini i tej całej nieszczerej szopki :)

Gość d*-*b Laura...
Nie rozumiem Was. Ja uwielbiam świeta i atmosfere swiąt. Nie widze tej "szopki" o której mówicie. Jak można nie lubić BN ?

Gość limango
Jakbyś miała taki koszmar w domu to też by ci się BN źle kojarzyło.

lauro , można , i myślę że zaważyło dzieciństwo i dom rodzinny . Mnie się podobają swięta rodzina cała duża serdeczna ciepła wszyscy się cieszą śmieją ,nie ma modłów na pokaz , pucowania chaty na błysk tylko radość . Takie rzeczy tylko w erze ,albo u nielicznych.

Bo jak przychodzą świeta to jestem nimi najzwyczajniej w swiecie zmęczona :O Juz od miesiąca mikołaje, choinki i christmas songs w radio :O Poza tym świeta maja byc czyms wyjatkowym a obiadki z rodzinka mam co niedziela jak odwiedzam rodzicw wiec wole spędzic świeta w górach na stoku pompując w siebie grzańca i zagryzając oscypkiem :D

Gość lmlmlmlm
a ja wam zazrdroszcze ze jestescie w pl i ze bedziecie mialy normalne polskie swieta., ja spedzam w holandii z rodzina meza. niby duzo szumu wokol swiat a przychodzi co do czego to sie siada przy stole je indora i do domu. bez kitu. nic z prawdziwych swiat tu nie ma. zadnego sprzatania , gotowania nie wiaodmo jakiego...jeszzce pare lat temu gotowalam razem z babcia, mama, sprzatalam, przychodzili goscie, kochalam to. a teraz nie ma ani mamy ani babci. tylko brat

JESTEM OSTATNIO W PIWNICY POD BARANAMI I OD WEJSCIA KOLĘDY (SMĘTNE) JAKO ŻE LUBIĘ TĘ KNAJPKĘ ZOSTAŁAM . dALEJ KOLĘDY I KOLĘDY ,LUDZIE WIDZĘ WYCHODZĄ NO TO ŻE JESTEM DOŚĆ ŚMIAŁA BUCH DO BARU O GRECHUTE CZY COŚ W KLIMACIE PIWNICY BYLEBY NIE LULAJŻE ,A WŁAŚCICIELKA ZE NIE ... WIĘC WYSZLIŚMY A MOGLIŚMY JEJ ZROBIĆ SPOIRY RACHUNEK ,DZIWNE TOTO .

Gość kremooweczka
Też tak miałam... a potem się teskni i do takich świąt...

Gość nie lubię Świąt
limango, u mnie też tak jest. Przed chwilą rodzice po raz kolejny awanturowali się. Jak zwykle.

Gość Ło Matko Bosko
U mnie nie ma nerwówki. Sprzątanie, gotowanie i pieczenie dzielimy z żoną między siebie lub robimy to razem jak np. ciasta dzisiaj. Między jedną, a drugą czynnością wypiliśmy sobie piwko z sokiem malinowym, pośmialiśmy się wspominając różne gafy z mijającego roku. Wychodzę z założenia(sądzę, że moja żona też), że szkoda czasu na jakieś sprzeczki czy dąsy. Tak się akurat składa, że święta powinienem ważyć sobie lekce bo jestem ateistą i to nie dlatego, że to takie modne, ale dlatego, że autentycznie w Boga nie wierzę. Jednak uważam, że warto usiąść z synami i żoną przy jednym stole, zjeść wspólnie kolację obdarować się wzajemnie prezentami. Nie jest istotne, że tydzień temu kupiłem domownikowi coś co też można uznać za prezent. Ten z 24 grudnia nawet mniej wartościowy(kwotowo) jest dla mnie ważniejszy bo to jest tak jak bym powiedział- "zależy mi na Tobie". Nie śpiewamy kolęd, nie dzielimy się opłatkiem i nie robimy innych rzeczy, które robią katolicy z powodu, który podałem powyżej.

Gość miałam jeszcze gorzej niz Ty
bo wychowałam sie w patologicznej rodzinie, z ktorej uciekłam zaraz po maturze :-) poczatkowo swieta spedzałam przed kompem, w akademiku. Nie znosiłam mikołajów, reniferów itp, calej tej otoczki, denerwowały mnie siwateczne dekoracje u ludzi na podworkach ale jak zalozysz swoja rodzinę bedzie inaczej :-) choc jakis drobny zal zawsze zostanie zycze wytrwałosci

Gość przeciętny 20-latek
O tak ja wyjątkowo nienawidzę świąt Bożego Narodzenia.Całe swoje gówno warte życie spędzam święta samotnie.:(