Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agggaa

wypłata a zwolnienie chorobowe

Polecane posty

Gość agggaa

Średnia moja wypłata 'na reke' wynosi 1600 zl. jednak przez tydzien byłam na 'chorobowym' jak powinna teraz wygladac moja wyplata? Czy dostane 1600+ dodatki za chorobowe, czy w tym miesiacu zarobie mniej przez to zwolnienie?

nie ma zadnych dodatkow za chorobowe :/ co wiecej na okresie L4 masz wyplacane tylko 80& wynagrodzenia, czyli jezeli twoja pensja to ok 1600zl, to tygodniowo wychodzi Ci 400 (pi razy drzwi) do wyplaty bedzie 3*4+ (400-20%)+ ok 1520

Gość agggaa
dzieki bardzo. juz wiem o co chodzi:)

mialo byc 3*400 bo trzy tyugodnie przepracowalas na pelnej stwawce. Poza tym raczej powinno sie wyliczyc dniowke niz tygodniowki, bo wiadomo, ze msc jest troche dluzszy niz 28 dni... w kazdym badz razie spodziewaj sie troche mniejszej kwoty. wazne jest tez czy te twoje 1600zl to jest podsatwa z umowy, bo jezeli masz tylko z jakimis dodatkami a na umowie np. 1300 to, do L4 liczy sie kwota z umowy

Gość why tell my why
ile dni byłaś na zwolnieniu 5 czy 7? bo napisałaś że tydzień?ale roboczy tydzień czy jak? 1600: 30 (bierze się zawsze 30 dni taka średnia) = 53,33 25 * 53,33 +5*(53,33*0,8)=1333,25+213,32=1546,57 jesli bylas na zwolnieniu 5 dni.