Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fbfgnfhng

CZY MOZNA STUDIOWAC FILOLOGIE ROSYSJKA NIE ZNAJAC WCZESNIEJ ROSY

Polecane posty

Gość fbfgnfhng

w szkole miałam angielski i niemiecki... Z obu mi dobrze szło... Sama tez nauczyłam sie włoskiego. Moim marzeniem jest filologia rosyjska... Ale czy mozna studiowac to bez znajomosci wczesniejszej tego jezyka?

Gość ochjoj
Jak zdasz egzaminy wstępne nie znając jezyka i poradzisz sobie na zajęciach prowadzonych tylko po rosyjsku to śmiało ;|)

Gość xcsdz
no a jak masz zamiar zdac egzamin, tak z ciekawosci się zapytam;]?

Gość Sheeen
Można, jeśli nie wybiera się specjalizacji nauczycielskiej. Filologia to nie tylko język ale też historia państwa, historia literatury a na licencjacie język masz od podstaw :) "Jak zdasz egzaminy wstępne nie znając jezyka" Obecnie nie zdaje się egz wstępnych :)

Gość pare lat temu
widziałam w gazecie spis kierunków ( filologie) i były szkoły wyższe z filologią rosyjską ,a język był od podstaw !!! Szukaj Uniwersytet Rzeszowski chyba

Gość xcsdz
ja tez chcialam zdawac na filologie rosyjską, ale kazdy mi odradzał i w koncu wybralam inny kierunek:) nie żałuje,

Gość Sheeen
I na URZ i na UJ język jest od podstaw i masz zajęcia z PNJR :) Więc gowa do góry!

Gość Sheeen
Ogólnie jest tak, że nawet jeśli przy rekrutacji nie pisze, że nie trzeba znać rosyjskiego to potem tworzą grupę, która języka uczy się od podstaw :)

Gość msdfddsdsjk
po co podajecie niesprawdzone informacje? Mozna studiowac filologie rosjska nie znajac rosjskiego. Taki kierunek jest na pewno na UMK w Toruniu. Jest tam bardzo duzo praktcznej nauki jezyka, zalozenie jest takie zeby do licencjatu dorownac poziomem do tych ktorzy zdawali mature z rosyjskiego. Na studiach magisterskich poziom jest juz rowny. studiowalam ten kierunek i przyznamze tempo bylo naprawde ogromne. po pierwszym semetrze zrezygnowalam. Ale byly osoby ktore bez probleu dawaly sobie rade.

Gość spasiba spasiba !!!!
piękna jest filologia rosyjska ❤️