Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lucid dream

Świadome sny.

Polecane posty

Gość lucid dream

Próbowaliście kiedyś mieć świadomy sen? Ja próbuję praktycznie już od 2 lat ( z przerwami), a udało mi się ledwie 3 razy (ale szybko traciła świadomość). Próbowałam już zapisywać swoje sny, tworzenie symboli (ułatwiających rozpoznać sen), WILDa, nagrań, które miały mi ułatwić świadome śnienie, a nie miałam snu od czasów zeszytu z zapisanymi snami (teraz nie mam ochoty go prowadzić, brak czasu i zapominam o nim). Czego Wy próbowaliście? Udało Wam się? Jak wrażenia po świadomych snach?

Gość co może laska bez doświadczeni
nie probuj :) moze sie to zle skonczyc..

Gość lucid dream
Nie może, to tylko świat snów. Można wiele się dowiedzieć o sobie przenikając do swojej podświadomości. Same plusy

Gość astromagia
świadome sny to moja specjalność, mam szczęście iż są one w moim przypadku bardzo głębokie i długo mogę w nich pozostać, zajmuję się tym od roku, mniej więcej raz na 3 noce mam świadomy sen, po którym budzę się dopiero rano, wciąż z pełną świadomością, pomogło mi przypominanie sobie snów od razu po przebudzeniu oraz coś w rodzaju jogi, polega to na codziennej 'medytacji', po prostu wieczorem godzinę w spokoju przesiaduje w pozycji kwiatu lotosu, często tak właśnie zasypiam ale osiągam tylko pierwszą fazę.

Gość lucid dream
likierrrr - dziękuję za temat :) No cóż... niestety LD trzeba ćwiczyć, bo inaczej nici astromagia - siedzieć godzinę w tej pozycji? I to na prawdę ułatwia świadome śnienie?

Gość co może laska bez doświadczeni
znam historię, ze dziewczyna nie rozrozniala reala ze swiatem snow. dlatego ostrzegam,a co chcesz to rob

Gość lucid dream
Też słyszałam o czymś takim, ale żeby takie coś nastąpiło trzeba nieźle się wkręcić. Ja po swoich świadomych snach zawsze orientowałam się, że to był sen, ponieważ w realnym świecie wszystko jest racjonalne w przeciwieństwie do snów (nie latasz, nie teleportujesz się itp.)

Gość InnocentDevilNaughtyAngel
Jak mialam jakies 16 lat to sie w to bawilam. Zapisywanie snow rano bardzo pomaga, ale i tak mialam swiadome tylko czasami. A nawet wtedy te sny robily sobie ze mnie jaja. Bylam wtedy dziewica i hormony mi buzowaly i postanowilam, ze jak tylko bede miala lucid dream to sie bede bzykac. No i stalo sie, jest przystojny facet, jest swiadomosc, zdjelam mu gacie, a tu strasznie maly fiute-sie obudzilam ;-D

Gość InnocentDevilNaughtyAngel
Kurcze, zjadlo mi polowe zdania. Maly fiutek byl, wkurvilam sie i sie obudzilam. A innym razem mialam swiadomy sen i kazalam w nim pluszowym zabawkom sie bzykac, ale jak tylko zaczely to sie pojawil wielki napis CENZURA. Powaznie takie sny mialam. Teraz juz nie chce mi sie w to bawic. Ale wynalazlam jeszcze lepszy motyw, czyli OBEE. Podobno za pomoca odpowiednich cwiczen mozna wyjsc z ciala i poleciec gdzie sie chce. Polecam ksiazki Roberta Monroe.

Gość lucid dream
InnocentDevilNaughtyAngel - haha, poprawiłaś mi humor :D niezłe sny. Ja też usiłowałam mieć LD po części w tych celach, ale też jakoś kiepsko szło, jak byłam na dobrej drodze to niechcący raz rozbiłam głowę facetowi ze snu i krwawił (jakieś zombie), a ja się strasznie bałam i uciekałam. :D Czytałam o OOBE, ale nie praktykowałam. Podobno kiedy już potrafi się LD jest łatwiej doświadczyć OOBE, bo to taki świadomy sen, ale na wyższym poziomie.

Ostatnio zagłębiałem się w ten temat ba nawet mi się udało. Podczas snu wiedziałem że śnię i za każdym razem się wybudzałem świadomie. Udało mi się wybudzić 3 razy pod rząd za ostatnim było już ciężko śniło mi się że siedzę przed komputerem i przeglądam jakąś stronę spojrzałem na pasek adresu aby zapamiętać adres wybudzić się i wpisać w realu czy taka strona istnieje ale jak spojrzałem na pasek adresu literki latały jak w matrixie nie dało się odczytać tego adresu i się wybudziłem i byłem zły sam na sieebie :(

Gość lucid dream
A jakiej metody używałeś do wywołania LD?

Gość CO ZA CIEMNOGRÓD!
Świadome sny, co za brednie! Może za rok będzie ten wasz koniec świata co? Nawiedzone czubki!