Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem uwierzyć...

Sama na święta...?

Polecane posty

Jasne, że miałam okres buntu i fochy - jak każda nastolatka... Ale nic ponad normę jak na patrzę z perspektywy. Z ojcem kontaktu zbytnio nie było, bo pił. Potem przestał, ale byliśmy obcymi ludźmi i zbliżyć już się aż tak nie udało. Aczkolwiek kiedy jesteśmy SAMI potrafimy ze sobą rozmawiać. Matka - kiedyś dzielna, walcząca i cierpiąca żona alkoholika. Trzymała wszystko w kupie. Kiedy przestał pić - ona nie ma już z kim i o co walczyć ale cierpienie pozostało. Nie ma znajomych, przyjaciół - wszystkich trzyma na dystans.Siedzi w domu i narzeka. Nie dogadujemy się, a kiedy ojciec jest z nią nie gada też ze mną, bo wtedy trzymają 1 front. Coś na zasadzie: ty przyjdziesz i odejdziesz, a ja będę musiał z nią żyć więc lepiej się nie wychylać.

widzę , że wszystko masz już doskonale przemyślane i przerobione :) to duży plus . święta to rodzinny czas ale może pomyśl , że jesteś dorosłą , prawdopodobnie za jakiś czas założysz rodzinę i z rodzicami będziesz się widziała tylko przy pewnych okazjach. zachowali się źle ale tak jak napisałąm wynika to pewnie z ich bezradnosci, braku taktu, braku komunikacji ale z całą pewnoscią ciekochaja i jestes dla nich wazna . ja sama doskoanle wiem co znacza skomplikowane relacje rodzinne dlatego moze warto cieszyc sie tym co jest (twoj ojciec juz nie pije np.). postaraj sie wykorzystac wolny czas, przeczytaj ksiazke , idzna spacer, poogladaj filmy, moze odwiedz dalsza rodzine.

Dzięki gosia-91 - myślę, że masz rację - kochają mnie i w sytuacjach podbramkowych mogę na nich liczyć. Niestety w normalnym, codziennym życiu się nie sprawdzają i są całkowicie do bani... :( Przykro to mówić. Myślę, że przez to, że sami mieli bardzo toksyczne relacje w swoich domach nie potrafią zrobić więcej... A i ja mam problemy ze stworzeniem zdrowej relacji i związku - to poniekąd chyba dziedziczne... ale z pokolenia na pokolenie jest progres. Więc już moje wnuki będą szczęśliwe :p

oby tak było :) pamietaj, że tworząc swój dom będziesz grać na własnych zasadach . odrzuć taki determinizm , pomyśl , że możesz coś zmienić . mówię na swoim przykladzie , obecnie jestem już sama ale wierzę , ze znowu kogos poznam tym razem własciwa osobe . z rodzicami utzrymuj kontakt ale pamietaj , ze nie warto patrzec w przeszlosc (oczywiscie ona wplywa na terazniejszosc i ksztalyuje przyszlosc ) ale "zyj wlasnym zyciem" - dbaj o SIEBIE :) spedz milo czas i odpocznij. mimo, ze to rodzinne swieta to jest to tez czas na odpoczynek

Gość rob2207
hej "nie umiem uwierzyc", przykro slyszec, czuje z tobä, rozumie cie , bo z pewnych powodöw podobnych, rodzinnych, tez jestem sam, a swieta to jednak piekna sprawa. jako dziecko ich doznalem i mnie przesiäkly...sä piekne i wartosciowe. mam spontaniczny pomysl; co powiesz na spedzenie swiät razem...tak poprostu ladne ogarniecie wszystkiego, niewazne czy sie polubimy , a brzmisz ok, ...takie wspulne olanie reszty i razem swieta...a potem w razie niecheci mozna sie rozejsc, ale mysle ze warto sprubowac. co ty na to?

Gość rob2207
??eh ach?? rozumie ze pisze do doroslej osoby....min.18lat?

Gość rob2207
:) haha ) te chaty to nie dlamnie:) wlasnie sie kaplem, ze odpisuje na maile z 2011 roku:)) ale ubaw:)))

Gość Głodna Jestem
Właśnie wszystko co słodkie zjadłam i teraz się karmię zdjęciami ciast i czekolad w internecie .

Gość Robert z Kalisza
Jeśli w tym roku tez jesteś sama to zapraszam do mnie Tez jestem sam w te święta

Gość robert z Kalisza
Nie wiem jak tutaj się odpisuję przygarnijmisia@o2.pl

Gość gość
To idź na Pasterkę tam gdzie się ludzie łamią opłatkiem po mszy i nie będziesz sam.

Gość leszek z Kalisza
Dziękuję za dobre rady............ czy też będziesz tam haha

Gość gość
Ja też siedzę sama.

Gość gość
witaj w klubie samotników Jak sie miewasz, a skad jestes........... przygarnijmisia@o2.pl mój adres albo gg 7640242