Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxalixxx

Czas działania antybiotyku a pierwsze opakowanie anty

Polecane posty

Gość xxalixxx

Witam! Chciałam Was bardzo prosic o radę ponieważ nigdzie nie moge doczytac sie informacji na ten temat. Pierwsze opakowanie tabletek (po 2 latach przerwy) zaczełąm brać w 1 dzień okresu w sobotę, 3 dni wcześniej w czwartek wzięłam ostatnia tabletkę antybiotyku duomox.. Czy działanie antybiotyku nadal się utrzymuje przez kolejne dni ?? Kochaliśmy się w moj 1 dzień miesiaczki właściwie na rowni z wzieciem tej pierwszej tabletki, przy wytrysku trochę spermy zostalo we mnie, reszta wylądowała na zewnatrz... Czy istnieje jakies prawdopodobieństwo ciazy zważajac na te wszystkie okolicznosci: 1 tabletka, 1 dzien okresu i pozostalosci antybiotyku w organizmie?? Proszę o pomoc :) Pozdrawiam serdecznie

nie, nie ma to znaczenia w takim wypadku, jeśli bierzesz tabletki anty cały czas i w tym czasie bierzesz antybiotyk, to nalezy sie dodatkowo zabezpieczać 7 dni po kuracji aby dać hormonom tabletkowym czas na ponowne zablokowanie owulacji, u Ciebie takiej sytuacji nie było ponieważ skonczyłaś duomox 3 dni przed rozpoczęciem brania tabletek w ogóle - to znaczy, że duomoxu na pewno już w organizmie nie ma, no i nie miał też on w jaki sposób wpłynąć na Twoją płodność ;) nie martw się, wszystko ok