Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Myrtle Gordon

Nie jestem zwyczajna do polityki, ale..

Polecane posty

Agata Kornhauser-Duda to dla mnie istna kukła. Ani ładna, ani stylowa, na dodatek milcząca mumia. Moją faworytką zawsze była i będzie Jola Kwaśniewska. Piękna, zadbana, klasa sama w sobie. Do tej pory pałam do niej sympatią. 

Podpisuję się pod tym. 

Na drugim miejscu stawiam...

Danutę Wałęsę.

17 minut temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

A co zrobila walesa oprócz odebrania zalosnego Nobla? Dzieci naplodzila?

Miałam na myśli jej wygląd. 

Szczególnie, że tyle dzieci urodziła.

23 minuty temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

A co zrobila walesa oprócz odebrania zalosnego Nobla? Dzieci naplodzila?

Pierwsza dama nie musi mieć wielkich osiągnięć na polu politycznym, pełni funkcję reprezentacyjną. A co za tym idzie często udziela się charytatywnie (co zarówno pani Wałęsa, Duda, jak i Kwaśniewska robiły) ale Agata milczała w sprawach ważnych dla kobiet, jak na przykład zaostrzenie prawa aborcyjnego. Jako żona głowy państwa mogła okazać wsparcie i wpłynąć jakoś na decyzje tak ważne dla nas. I tym sobie nagrabiła u sporej części społeczeństwa. 

1 minutę temu, Myrtle Gordon napisał:

Pierwsza dama nie musi mieć wielkich osiągnięć na polu politycznym, pełni funkcję reprezentacyjną. A co za tym idzie często udziela się charytatywnie (co zarówno pani Wałęsa, Duda, jak i Kwaśniewska robiły) ale Agata milczała w sprawach ważnych dla kobiet, jak na przykład zaostrzenie prawa aborcyjnego. Jako żona głowy państwa mogła okazać wsparcie i wpłynąć jakoś na decyzje tak ważne dla nas. I tym sobie nagrabiła u sporej części społeczeństwa. 

Nie ma takiego przymusu. Ani zapisu w konstytucji. Nagrabila sobie głównie tym kim jest jej mąż. Widzę że tutaj nawet walesowa to dla ciemnego ludu wielka prezydentowa mimo że jej mąż to prostak

Przed chwilą, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

Nie ma takiego przymusu. Ani zapisu w konstytucji. Nagrabila sobie głównie tym kim jest jej mąż. Widzę że tutaj nawet walesowa to dla ciemnego ludu wielka prezydentowa mimo że jej mąż to prostak

Przymusu nie ma, ale by być bliżej społeczeństwa ma przyzwolenie. 

Jako żona głowy państwa mogła okazać wsparcie i wpłynąć jakoś na decyzje tak ważne dla nas. 

Jako żona to mogła mężowi ciche dni zrobić a nie wpływać na ustawy, które uchwala parlament, że już nie wspomnę o żadnym wpływie na trybunał konstytucyjny. Obwińmy też pierwszą damę o głód i wojny. Pre.zydent.owa jest od funkcji reprezentacyjnych a nie darcia mordy z oszalałymi aborcjonistkami.

Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał:

Jako żona to mogła mężowi ciche dni zrobić a nie wpływać na ustawy, które uchwala parlament, że już nie wspomnę o żadnym wpływie na trybunał konstytucyjny. Obwińmy też pierwszą damę o głód i wojny. Pre.zydent.owa jest od funkcji reprezentacyjnych a nie darcia mordy z oszalałymi aborcjonistkami.

To co teraz piszę to nie jest mój wymysł, tylko głos tysięcy obywateli. To, że tobie bliżej do kościoła niż oświaty to już inna sprawa. 

Przed chwilą, Myrtle Gordon napisał:

To co teraz piszę to nie jest mój wymysł, tylko głos tysięcy obywateli. To, że tobie bliżej do kościoła niż oświaty to już inna sprawa. 

No tak, bo oświatę to niosły wiedźmy a nie zakonnicy. Tysiące obywateli nie popiera aborcji w tym bardzo dużo kobiet. Skąd wiesz jaki w ogóle Dudowa ma na ten temat pogląd skoro siedziała cicho cały czas?

3 minuty temu, Myrtle Gordon napisał:

Przymusu nie ma, ale by być bliżej społeczeństwa ma przyzwolenie. 

Ale widocznie ma to przyzwolenie w dupje i własne zdanie więc nie podlizywała się kobietom. Może ma inne zdanie na temat aborcji niż większość? Jako feministka powinnaś uszanować ze nie każda kobieta będzie popierać oszolomki z transparentami

Przed chwilą, caryca rzeczywistości tak napisał:

No tak, bo oświatę to niosły wiedźmy a nie zakonnicy. Tysiące obywateli nie popiera aborcji w tym bardzo dużo kobiet. Skąd wiesz jaki w ogóle Dudowa ma na ten temat pogląd skoro siedziała cicho cały czas?

Właśnie taki, że siedziała cicho, podczas gdy rozgrywało się piekło kobiet. 

• Haha 1

3 minuty temu, Myrtle Gordon napisał:

Piekło kobiet to jest teraz kiedy zamyka się porodówki. Skrobać w szpitalu a rodzić w chacie z akuszerką, to ci dopiero postęp.

20 minut temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

Jak dobrze, że światła hrabina z nami pisze...

1 minutę temu, Baba napisał:

Czy muszę być światła hrabina by widzieć kto jest prostakiem i wyrazić to? Nie sądzę. Nie ulegam propagandzie po prostu. Zdrajca to zdrajca a nie żaden bohater. Wies tańczącą. Nie chcem tego pisać ale muszem

15 minut temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

Widocznie nie popiera waszego bólu dùpy. Piekło kobiet xD narysuj se jeszcze na czole błyskawice horego pjotera z tej rozpaczy

Przeczytaj swoją wypowiedź jeszcze raz. Umysłowa 12 latko. O, przepraszam z miejsca mlode dziewczynki. 

• Like 1

4 minuty temu, Baba napisał:

Ona się ora na każdym kroku. 

7 minut temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

Czy muszę być światła hrabina by widzieć kto jest prostakiem i wyrazić to? 

Nie. To twój znak rozpoznawczy. 

Też mam w d... co ludzie mówią o Wałęsie. Pamiętam ile jego osoba znaczyła dla innych strajkujących.  

Przed chwilą, Baba napisał:

Nie. To twój znak rozpoznawczy. 

Też mam w d... co ludzie mówią o Wałęsie. Pamiętam ile jego osoba znaczyła dla innych strajkujących.  

Oczywiście, ale skąd takie domorosłe znawczynie jak ta rozchwiana umysłowa gimnazjalistką mogą wiedzieć o tym. Solidarność była przełomem. 

Solidarność to ludzie a nie Bolesław. Babami łatwo manipulować. Co widać po strajkach. Wystarczyło pierdnąć i już oszalale na ulicę wyszły. Zreszto wyebane mam na kobiety i ich śpiączkę. Pozdrawiam. 

2 minuty temu, BabkaBożaBezdzietnica napisał:

Solidarność to ludzie a nie Bolesław. Babami łatwo manipulować. Co widać po strajkach. Wystarczyło pierdnąć i już oszalale na ulicę wyszły. Zreszto wyebane mam na kobiety i ich śpiączkę. Pozdrawiam. 

Prostackie argumenty wzięte rodem z prawicowych, narodowych, imbecyIskich mądrości z intstagrama. Ciekawe czy taka mądra byś była gdybyś została postawiona przed dylematem urodzenia dziecka z wadami genetycznymi. Oczywiście zaraz się zaczną teksty że mnie to nie dotyczy itd. Przewidywalna jesteś i nudna. Do mdłości. 

Prostackie argumenty wzięte rodem z prawicowych, narodowych, imbecyIskich mądrości z intstagrama. Ciekawe czy taka mądra byś była gdybyś została postawiona przed dylematem urodzenia dziecka z wadami genetycznymi. Oczywiście zaraz się zaczną teksty że mnie to nie dotyczy itd. Przewidywalna jesteś i nudna. Do mdłości. 

Zeszłabym do podziemia i sie wyskrobała. Wcześniej wybierając pieniądze z konta. 

35 minut temu, Myrtle Gordon napisał:

Hej. Czy to piekło kobiet jest teraz z tobą w pokoju?

Ja pjerdziele nie dosyć że kwaczące dzidy są w tym giekraju uprzywilejowane na tak wielu polach to jeszcze im wmawiaja że tu mają jakieś piekło.. 

Czy można  być bardziej bezczelnym? 

Naprawdę, jeśli tu jest tak źle to wyprowadźcie się na półwysep Arabski czy do Masajów wodę ze studni codziennie nosić. WON! 

Oczywiście, ale skąd takie domorosłe znawczynie jak ta rozchwiana umysłowa gimnazjalistką mogą wiedzieć o tym. Solidarność była przełomem. 

Jeśli wierzyć w to, co kilka razy czytałam na forum, babka jest niewiele młodsza ode mnie.

Ja oczywiście podchodzę do tematu bardziej osobiście. Ojciec i dwaj bracia strajkowali na kopalni. Nie było ich w domu kilkanaście dni. Straszyli nas, że zostaną wyrzuceni dyscyplinarnie, odbiorą nam mieszkania. Pamiętam jak nosiliśmy im obiady pod bramę. wojsko i zomowcy mieli wycelowaną broń w naszą stronę. Czekałam na autobus, a tu ciąg czołgów mnie mija. Baliśmy się wszyscy własnych rodaków... 

W dzienniku wieczornym zrobili ze strajkujących najgorsze zło i jeszcze w zajawkach pokazali ich. A tam moi bracia. 

Wtedy, mieliśmy zupełnie inne spojrzenie na wszystko co się wtedy działo.

Przynajmniej ja.

Ja nie wiem jak po tylu dowodach na Wałęsę można mieć do niego jakieś sentymenty. Czcicie wydmuszkę, oszalałego starca, który pił z esbekami i brał kasę za donosy. Marionetka obsadzona przez komuchów.

Przed chwilą, big buu napisał:

Hej. Czy to piekło kobiet jest teraz z tobą w pokoju?

Ja pjerdziele nie dosyć że kwaczące dzidy są w tym giekraju uprzywilejowane na tak wielu polach to jeszcze im wmawiaja że tu mają jakieś piekło.. 

Czy można  być bardziej bezczelnym? 

Naprawdę, jeśli tu jest tak źle to wyprowadźcie się na półwysep Arabski czy do Masajów wodę ze studni codziennie nosić. WON! 

Ale prostak. Nawet szkoda klawiatury, bo mi IOS się przegrzeje…

1 minutę temu, Baba napisał:

Jeśli wierzyć w to, co kilka razy czytałam na forum, babka jest niewiele młodsza ode mnie.

Ja oczywiście podchodzę do tematu bardziej osobiście. Ojciec i dwaj bracia strajkowali na kopalni. Nie było ich w domu kilkanaście dni. Straszyli nas, że zostaną wyrzuceni dyscyplinarnie, odbiorą nam mieszkania. Pamiętam jak nosiliśmy im obiady pod bramę. wojsko i zomowcy mieli wycelowaną broń w naszą stronę. Czekałam na autobus, a tu ciąg czołgów mnie mija. Baliśmy się wszyscy własnych rodaków... 

W dzienniku wieczornym zrobili ze strajkujących najgorsze zło i jeszcze w zajawkach pokazali ich. A tam moi bracia. 

Wtedy, mieliśmy zupełnie inne spojrzenie na wszystko co się wtedy działo.

Przynajmniej ja.

Och, to naprawdę dramatyczne doświadczenie… widzieć śmierć w oczach. 

3 minuty temu, caryca rzeczywistości tak napisał:

Ja nie wiem jak po tylu dowodach na Wałęsę można mieć do niego jakieś sentymenty. Czcicie wydmuszkę, oszalałego starca, który pił z esbekami i brał kasę za donosy. Marionetka obsadzona przez komuchów.

Daj spokój. Szkoda neru. Zwykli ludzie dostawali pałami a on? Haha. Straszne i śmieszne.

4 minuty temu, Myrtle Gordon napisał:

Ale prostak. Nawet szkoda klawiatury, bo mi IOS się przegrzeje…

Od razu widać żeś Dżina. Tak, ta slynna Dzina. Wow. Cieszysz się? 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować