Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Shinana

Nie wysłał mi życzeń....a myslalam ze o mnie nie zapomni...

Polecane posty

Gość Shinana

Ja juz nie mam do niego zadnego kontaktu, on do mnie ma a mimo to cisza... Widocznie myliłam sie myśląc ze cokolwiek dla niego znacze...

o matko:) kiedy my baby zrozumiemy ze po zakonczeniu znajomosci z facetem w wiekszosci przypadkow facet NIE MA POTRZEBY nawiazywania jakiegokolwiek kontaktu z nami, nawet jesli sa to TYLKO ZYCZENIA. zreszta co ci po tych zyczeniach by bylo?

Gość faceci sa dziwni i ciezko
cokolwiek zrozumieć :-O facet który się koło mnie kręci od roku, nie wysłał mi życzeń (chociaż rok temu wysłał :-( ), a chłopak, z którym rozstałam się 6 lat temu ZAWSZE wysyła mi życzenia świąteczne, nawet kiedy kiedy ma już żonę

Gość askadwiesz,ze
skad wiesz, ze ma kontakt do Ciebie? Moze juz nie ma... Poza tym... skoro TY nie masz kontaktu do niego, to nie mozesz wymagac by on mial, i by do ciebie slal zyczenia. Inna sprawa, ze jak facetowi zalezy to pisze nie tylko smsa, ale nawet zada sobie trud znalezienia fajnego e kartki i splodzi fajne zyczenia (ale skads wklei :P)...

a moze jest tak jak ten "mój" (który nie wysłał mi życzeń) ? Moze on po prostu nie przejmuje się świętami, nie jest religijny? "Mój"jest ateistą, chociaż na wigilię do rodziców poszedł

Gość askadwiesz,ze
jak jest niewierzacy to pisze wtedy: miłego leniuchowania czy cos w tym stylu :) brak odzewu swiadczy o tym, ze ktos ze wszech miar nie chce nawiazywac konatktu z dana osoba. to chyba logiczne.

no nie wiem czy pisze miłęgo leniuchowania. My an co dzień prawie w ogóle nie pisujemy smsów, oboje nie lubimny tego i odkąd się znamy mam od niego 2 smsy, a on ode mnie 1, więc nie uogólniaj. Pewnie, z e jakby chciał to mógł zadzwonić, tylko właściwie poi co? ehh z facetami

Gość Napiszę coś od siebie..
"faceci sa dziwni i ciezko cokolwiek zrozumieć facet który się koło mnie kręci od roku, nie wysłał mi życzeń (chociaż rok temu wysłał ), a chłopak, z którym rozstałam się 6 lat temu ZAWSZE wysyła mi życzenia świąteczne, nawet kiedy kiedy ma już żonę." Sorry ale takie właśnie jest życie i nie dotyczy to tylko facetów ale wszystkich ludzi. Takie same nieprawidłowości widać w koleżeństwie i w różnych relacjach międzyludzkich. Np. Miałam wiele lat wredną przyjaciółkę która mnie nieraz wyśmiewała w towarzystwie i wiele razy raniła. Poznałam inną koleżanką która świetnie mnie rozumiała i dogadywałyśmy się na wielu poziomach. Mogłyśmy rozmawiać ze sobą bez końca. Mijały lata i zaprosiłam obie na swój ślub. Ta pierwsza przyszła a ta druga wcale się nie pokazała. Powodem było to że ta pierwsza mimo że wredna to jeśli chodzi o spotkania czy różne zobowiązania to zawsze była niezawodna a ta druga mimo że niczym mnie nie raniła to była kompletnie niesłowna, potrafiła się umówić na spotkanie i nie przyjść bez słowa wyjaśnienia. Która z nich bardziej zasługuje na miano przyjaciółki ? Żadna. Może dlatego że prawdziwa przyjaźń nie istnieje. I tak jest ze wszystkimi. Ktoś np. jest dla ciebie miły przez cały rok ale głupich życzeń na święta nie wyśle a ktoś z rodziny cię olewa na kazdym kroku i masz z nim złe relacje a na święta ni z gruszki ni z pietruszki kupi ci taki wypasiony prezent, że aż głupio. O co kaman w życiu to nie mam pojęcia. Generalnie to życie mnie nauczyło żeby uważać z osądzaniem ludzi, bo można się nieraz bardzo pomylić. To samo z facetami. Jeden będzie się tobą zachwycał jaka jesteś zajebista laska, a po dwóch tygodniach kopnie cię w dupę bez słowa wyjaśnienia. Z kolei inny nigdy nie powie ci komplementu, przemilczy ładną buzię, nie zauważy zgrabnych nóg, a ożeni się z tobą. Życie jest dziwne.

Gość a ja sie spodziewałam smsa
z zyczeniami od faceta , z którym sie rozstałam, a on tymczasem zadzwonił .... byłam zaskoczona

Napiszę coś od siebie lepiej bym tego nie ujęła. Swietnie napisane, a wniosek tylko taki aby olać to wszytsko , żyć i dac zyć innym. Ten "Mój"przyjaciel naprawde przez cały rok był do rany przyłóż, kochany, pomocny, a zyczeń nie napisał i trudno, nie mam zamiaru zaprzątać sobie tym głowy, chcoiaz czuję maleńki żal bo nie wiem co myślec i na czym stoję i tylko tyle. Jendak ucze się codziennie aby niczego w zyciu nie oczekiwac od innych loudzi i to kolejna lekcja

"Ja juz nie mam do niego zadnego kontaktu, on do mnie ma a mimo to cisza..." Czemu nie masz do niego kontaktu ? Skasowałaś jego numer ? Przecież jakby ci wysłał SMSa, to miałabyś jego numer. Jakby ci wysłał maila, to miałabyś jego adres mailowy. A jeśli skasowałeś jego numer, to chyba po to by go już nie mieć. Poza tym jeśli tylko 1 strona składa życzenia, próbuje nawiązać kontakt, pamięta o jakichś okazjach, a druga nawet nie ma kontaktu (więc domyślam się, że tego nie robi), to ta strona aktywna w końcu przestanie czuć, że wolno jej nadal to robić, a zacznie mieć poczucie, że się narzuca. Może on po prostu myśli, że nie chciałabyś dostać od niego życzeń. Nie dalej jak chyba wczoraj jakaś dziewczyna się na forum skarżyła, że dostała życzenia na święta od chłopaka, w którym była nieszczęśliwie zakochana i te życzenia tylko spowodowały, że wróciły wspomnienia i wszystko zostało "rozgrzebane". Wcale nie ucieszyły ją te życzenia. Więc różnie to może być.

Gość smutnamegi
Mi mój ex też nie wysłał życzeń, nie liczyłam na to, jednak bolesna szpilka mnie gdzieś tam ukuła lekko...

Gość Shinana
Lubię placki ziemniaczane - nie o to chodzi. Mialam kontakt jakis czas temu ale tak sie w zyciu ułożyło ze juz nie mam, nie pytaj dlaczego za duzo tłumaczenia. Za to on mój ma i wie ze go hmm lubię... Podobno on tez kiedys mnie lubił, myslalam ze sie odezwie, nie jestem jakąś księżniczką która boi sie odezwać, gdybym ja miala jakis do niego na pewno bym napisala szczere zyczenia od serca bo życzę mu wszystkiego co najlepsze.... I myslalam ze oprocz życzeń znowu można by pogadac ale jak widać nici z tego. Smutno mi po prostu.... I stąd ten temat

Gość George_
ile masz lat, jeśli można wiedzieć? lub pierwsza litera imienia?

Gość Shinana
18 a co to ma do rzeczy?

Gość malska
a ja wam powiem moj b yly ciagle do mnie wydzwania zawiozl mnie na swieta do domu pomaga mi troszczy sie co jakis czas wetknie szpile a w wgile gadalismy 3 h a poznej chyba z 30 smsow dostalam' ale juz nawiazujacyhc do nas ze go skrzywdzilam ze go kocham tylko siebie oszukuje a to on mnie zostawil powinen byc zadowolony a on ciagle walkuje ten temat teraz leci do londynu zostawil kontakt do siebie zebym mogla zdzwonic i to jest dopiero popieprzone

Gość jestem papaj czyli popeye
może jest zawikłany ze względu na to że jaja mu jeszcze nie wyrosły a na to potrzeba wieków lub co najmniej niewielkiej ilości czasu w dobrych warunkach. ogółnie robiąc zamierzony błąd sprawiłem że zaczęliście się zastanawiać nad sensem mojej wypowiedzi co nie przekłada się na wiedze jaką posiadam. Tak czy inaczej iglica na choince sprawiła że zacząłem się wzruszać ze względu na minione święta. Kolędy sprawiają że zaczynam nastawiać swoje małżowiny uszne w kierunku dobiegającego dźwięku. Priiiiiiiiiii Jednak owósz czyli miód z ucha sprawia mi ogromną frajdę. Tan zapach, ten smak priiiiiiii zacny sprawdźmy która godzina 12:52 więc myślę że to już czas na to by udzielić wam odpowiedzi ale coś mnie korci aby wam nic nie mówić priiiiiiiii zobaczcie która godzina jeśli już zobaczyliście, mrugnijcie oczami a jeśli tego nie zrobicie teraz, nastąpi to w najbliższym czasie, prędzej czy później, a wtedy przypomnicie sobie że nałogi skracają życie, fajki sprawiają że wasze płuca stają się czarne jak smoła, tak a później się całujecie chuchając tym wyziewem z płuc. Życzę miłego dnia!

może jest zawikłany ze względu na to że jaja mu jeszcze nie wyrosły a na to potrzeba wieków lub co najmniej niewielkiej ilości czasu w dobrych warunkach. ogółnie robiąc zamierzony błąd sprawiłem że zaczęliście się zastanawiać nad sensem mojej wypowiedzi co nie przekłada się na wiedze jaką posiadam. Tak czy inaczej iglica na choince sprawiła że zacząłem się wzruszać ze względu na minione święta. Kolędy sprawiają że zaczynam nastawiać swoje małżowiny uszne w kierunku dobiegającego dźwięku. Priiiiiiiiiii Jednak owósz czyli miód z ucha sprawia mi ogromną frajdę. Tan zapach, ten smak priiiiiiii zacny sprawdźmy która godzina 12:52 więc myślę że to już czas na to by udzielić wam odpowiedzi ale coś mnie korci aby wam nic nie mówić priiiiiiiii zobaczcie która godzina jeśli już zobaczyliście, mrugnijcie oczami a jeśli tego nie zrobicie teraz, nastąpi to w najbliższym czasie, prędzej czy później, a wtedy przypomnicie sobie że nałogi skracają życie, fajki sprawiają że wasze płuca stają się czarne jak smoła, tak a później się całujecie chuchając tym wyziewem z płuc. Życzę miłego dnia!

Gość ja odbieram to inaczej od
Napiszę coś od siebie.. "Ktoś np. jest dla ciebie miły przez cały rok ale głupich życzeń na święta nie wyśle a ktoś z rodziny cię olewa na kazdym kroku i masz z nim złe relacje a na święta ni z gruszki ni z pietruszki kupi ci taki wypasiony prezent, że aż głupio." moze byc tak ze ten prezent to troche np. z wyrzutow sumienia albo ze ktoś mysli ze jak kupi prezent to juz nie musi być miły a pierwsza osoba uznaje,ze i tak ma tak dobry kontakt z tą osobą że jakies zyczenia nie mają znaczenia..zwlaszcza jak to nie urodziny tylko święta a święta mają to do siebie że niestety często życzenia są fałszywe.. albo osoba ktora zdradza jest super mila zeby jakos sie zrekompensowac czy wybielić przed samym sobą i dobrze wypaść przed zdradzaną osobą.. a ktoś kto jest uczciwy z kolei czesto bywa wredny ale za to szczery... a niekoniecznie przyjaźń nie istnieje tylko po prostu ludzie są rózni i na rózny sposób okazują uczucia i sie różnie zachowują no i potwierdza sie ze nie mozna stwierdzic że ktoś jest albo zły albo dobry jakbym miała wybierać to wole tego uczciwego i czasem wrednego niz kogos kto chce przekupic i słodzi ale jest fałśzywy ja tez nie raz zapomnialam o czyichś urodzinach albo innej okazji...chociaz bardzo kogoś lubie i źle mu nie życzę..za to o dziwo pamietam zawsze jak ma urodziny koleżanka z którą już nie gadam bo wyszło że ją olałam..to jest akurat dziwne nawet dla mnie ale takie życzenia urodzinowe to tylko życzenia..ktoś o moich czasem też zapomniał i ja to rozumiem...wazniejsze zeby na codzień temu komuś dobrze życzyć w sumie nie wiem czemu ludzie az taką wage przykładają do tego,tak samo jak do ślubu....zwłaszcza kobiety ale ja akurat nie..od deklaracji wazniejsza jest ogolna relacja i czyny a deklaracje o niczym tak naprawde nie świadczą i tak dla mnie górą jest ta relacja która na codzień jest ok a raz ktoś o czymś zapomni niż ta której na codzień nie ma albo jest zła a w urodziny fałśzywe wszystkiego najlepszego.. ludzie są tylko ludźmi i mają prawo popełniać błędy..nie muszą one wynikać ze złej woli,czasem sie zapomni i nie ma na to wpływu..jeszcze jak ktoś jest roztargniony a jak ktoś na codzien źle traktuje albo ma w dupie to nie ma co sie oszukiwac ze zyczenia z jego strony coś znaczą słowa nic nie kosztują i dlatego osoby ktore pomagaja gdy trzeba czasem zapomną o tych życzeniach bo to nie jest takie ważne.. w każdym razie dla nich więc myslą że dla drugiej osoby jest tak samo i nie ma czym sie przejmować tak myśle Sama sobie odpowiedziałaś „ głupich życzen..głupich czyli bez znaczenia Czy łatwiej jest być przy kimś i go pocieszać jak ma problem czy kupić prezent albo powiedzieć „wszystkiego najlepszego? Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie.. Choć ślub to jednak inna sprawa Ale i tu powody mogą być różne..może ta pierwsza chciała się zabawić bo lubi uroczystości i wesela..wcale nie przyszła tam dla Ciebie..a ta druga ma fobie społeczną i na mysl ze miałaby tam pójść ma mdłościi strasznie dużo by ją to kosztowało za to tą pierwszą nic Różnie bywa i macie racje że nie ma co oceniać..tylko że właśnie wy to robicie bo stwierdzenie że przyjaźń nie istnieje to uogólnienie i być może niesprawiedliwa ocena osób do których to się miało odnosić ja tak to odbieram

Gość tyleee
Nie wysłał mi życzeń....a myslalam ze o mnie nie zapomni... to sama mu wyslij

Gość Shinana
Napisałam ze gdybym miala kontakt to bym napisala a skoro nie mam to nie mam przeciez możliwości

Gość Lepsze to niz gdybyś
Wysłała a on by nie odpisał....

Gość wertyuiol;
skompromitowałyśmy sie niektóre!! ale trudno dajmy sobei spokój

A czasem jest tak, że ktoś ci życzy np. "spełnienia marzeń" i nie domyśli się, że zamiast życzyć mógłby po prostu jedno z nich spełnić. Ja dostałem od kogoś bardzo ładne życzenia w te święta. Ale ta osoba przez ostatnie kilka miesięcy się do mnie w ogóle nie odzywała. Tak naprawdę zamiast życzeń wolałbym dostać trochę jej czasu tak w ciągu roku, żeby móc z nią czasem pogadać. Myślę, że trzeba się pogodzić z tym, co jest. Jak nie będziesz liczyć na zbyt wiele, to nie będzie ci przykro - lepiej być czymś pozytywnie zaskoczonym niż rozczarowanym.

Gość fikumikufik
sama mu wyslij a potem on ci odpisze i kazdy bedzie zadowolony

Gość wertyuiol;
niekogo nie namawiac ja już 2 raszy sie skompromitowałam i nigdy wiecej '!

Gość sahsjhdsahd
czuję dokładnie tak jak ty lubię placki ziemniaczane.

Gość bedzie cieplutkoeb
ja nie znoszę

Gość sahsjhdsahd
a ja nie o plackach tylko do placków ( i nie mam na myśli kobiety do garów)