Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamamaaa

brak ruchów w 23 tc

Polecane posty

Gość przyszłamamaaa

witam mam strasznie niespokojne święta dziś jest dokładnie 23tydzień, 2 dzień ciąży ( czyli można powiedziec 24) nadal nie czuje ruchów dziecka tydzięn temu byłam na usg i wszystko było ok, a lekarz zapewnił że wkrótce poczuję ruchy. do tej pory jednak nic. tzn wieczorem czuje czasem lekkie łaskotanie ale nawet nie wiem czy to ruchy. martwię się cholernie przez całe święta :( mam nadwagę i łozysko na przedniej ścianie, ale mimo to czytam że 22 tc już ruchy powinno się czuć. dziewczyny czy jest tu ktos kto czuł ruchy później i wszystko było ok?

Gość no jak to co
skoro masz nadwagę a do tego łożysko na przedniej ścianie to nic dziwnego że nie czujesz ruchów dziecka. Uspokój sie i nie panikuj bo to dziecku na pewno nie pomoże. Skoro wg usg wszystko jest ok to spokojnie czekaj. 22tc to nie jest magiczny tydzień po którym musisz czuć ruchy. Zresztą one na początku sa tak delikatne że naprawdę możesz ich nie czuć albo nie wiedzieć że to już to.

na pewno wszystko jest ok . kolezanka prawie do konca ciazy nic nie czula bo mila przodujace lozysko i tez nadwage lekka . maluch ma duzo miejsca jeszcze , no i ja np mialam duzo wod plodowych wiec miejsca sporo a to laskotanie to dzidzius :)

Gość przyszłamamaaa
dzięki wiem że to indywidualna sprawa, ale już tak mam że zawsze się martwię :(

Gość łożysko na przedniej ścianie
a łożysko PRZODUJĄCE to dwie różne rzeczy

Gość majka lajak
połóż sie na lewym boku ale wczesniej zjedz cos lekkiego, zobaczysz że malec zacznie w tem bok kopać :)

u mnie córa kopala czesciej wtedy gdy zjadlam cos słodkiego i polozylam sie na plecach, zawsze po slodkim kopala jak szalona