Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piecka

Dodatkowa praca !!!

Polecane posty

Gość piecka

witam serdecznie. na codzien mam stala prace. pracuje od poniedzialku do piatku. po godzinach opiekuje sie moja 80 letnia schorowana babcia. przysluguje jej dodatek pielegnacyjny. czy gdybym zalozyl jednoosobowa firme - dzialalnosc gospodarcza, opieka nad osobami starszymi, oplacal coroczne skladki i opiekowal sie babcia "legalnie" to czy te lata by sie liczyli potem do emerytury ?! czy np. gdyby babcia zyla jeszcze 10 lat, to potem przechodzac na emeryture w swojej pracy doliczyliby mi jeszcze 10 lat jakby z drugiej pracy, z wlasnej dzialalnosci gospodarczej?!

Gość piecka
ale czy zsmuowali by emeryture, czy by wyliczyli dwie emerytury i powiedzieli, ze albo bierzesz pan ta z pracy, albo ta ze swojej firmy? czy mozna zsumowac?

Gość bbbzzz
dodaj jeszcze raz temat, bo napisalas temat zly= draznoiacy wszystkich i wszyscy mysla, ze to reklama dodatkowej pracy. Wklej temat jeszcze raz:P

Gość luiska40
obecnie wysokosc emerytury wyliczaja z ostatnich 10lat pracy z tych 10 lat pracy wybierasz 5 najlepszych i z tego wylicza tobie emeryture

Gość gnidaIDA
do stażu pracy nie wejdzie, bo to ten sam czas do wynagrodzenia... nie wiem, ale chyba nie wykażesz z tego zarobku?

Gość gnidaIDA
"ale czy zsmuowali by emeryture, czy by wyliczyli dwie emerytury i powiedzieli, ze albo bierzesz pan ta z pracy, albo ta ze swojej firmy? czy mozna zsumowac?" kuriozalna odpowiedź znasz się na tym choć trochę?

Gość gnidaIDA
*wypowiedź