Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angielka2012

wyjazd do anglii

Polecane posty

Gość angielka2012

za 3 miesiące wyjeżdżam do Anglii z 3 letnim synkiem, jest juz tam mąż. Mimo wszystko się niepokoję ponieważ ja na początku nie będę miała pracy, będę z małym się oswajać w nowym miejscu. wynajmiemy mieszkanie a większość z nich jest pusta :/ w związku z tym mam kilka pytań dla obeznanych czy możemy liczyć na pomoc państwa w otrzymaniu jakiegoś wyposażenia domu,np. łózko dla dziecka? czy można składać aplikacje o ctc i hb przed naszym przyjazdem? (nowe mieszkanie nie jest jeszcze wynajęte ile wynoszą "rachunki"mniej więcej w małej miejscowości proszę pomóżcie :) i nie piszcie ze jestem leniem który do roboty nie idzie, bo chce pracować jak najszybciej :P

Gość angielka2012
ah i dodam ze wielkich oszczednosci nie mamy :( wynajęcie mieszkanie koszt min 550-600 Ł ile potrzeba na zycie 3 osobowej rodziny?

Gość dobrodziej
Powinnas podjac jak najszybciej prace.Od panstwa mozecie jedynie liczyc na posciel.Lozko nie sadze.Musisz sie zdecydowac czy zmywak ma byc jednokomorowy czy wiecej.To wazne.

Gość angielka2012
zmywak??

Gość angielka2012
prace chce podjąć ale nie od pierwszego dnia pobytu bo co ja z dzieciaczkiem zrobie? i nie tak łatwo od razu pracę znależć

Gość dobrodziej
Mysle,ze akurat Ty nie powinnas miec z tym problemu.Uwierz w siebie

Gość angielka2012
dobrodzieju pewnie cos by sie znalazło ale dziecka samego nie zostawie, dla niego wszystko tam jest obce a na pojscie do szkoły jest za mały

Gość jijiuji
Jak ja nienawidze takich polaczkow, ktorzy jeszcze nie znalezli sie za granica, a juz wyciagaja lapy po zapomogi. Cwaniactwo/kombinatorstwo i potem sie dziwimy, ze nas nie szanuja:O

Gość angielka2012
byłam parelat ale wtedy nie milam dziecka,maż tam jest dość długo wiec nie wyciagaj pochopnych wniosków

Gość hjlkgdx
Jak byłaś tam parę lat temu to chyba pianke wiedzieć jak tam jest,a dzieci idą już do szkoły od 3 lat,plus do tego opiekunka i możesz iść do pracy

Gość odpowiem powaznie
"czy możemy liczyć na pomoc państwa w otrzymaniu jakiegoś wyposażenia domu,np. łózko dla dziecka?" :O NIE! "czy można składać aplikacje o ctc i hb przed naszym przyjazdem? (nowe mieszkanie nie jest jeszcze wynajęte" :O NIE! "ile wynoszą "rachunki"mniej więcej w małej miejscowości" :O Jakie rachunki? Sprecyzuj.

Gość spiralna
owszem byłam i nie wiem bo miałam wszystko sponsorowane, beneficiary nie pracują bo nie chca,podatków nie odprowadzaja, ja odprowadzałam , mąż to robi cały czas wiec wypraszam sobie

Gość Nie wiem kto da benefity
Osobie niepracujacej?? Nie ma takiej możliwości niestety! A jesli to możliwe to proszę napiszcie jak to wyglada! Bo z tego co ja wiem trudno jest w uk o jakakolwiek pomoc od państwa jesli się nie pracuje .

Gość angielka2012
aleja pracowałam i maz cały czas pracuje

Gość poranny kac
Całe życie będziecie pracować w magazynach albo na zmywaku, gratuluje

Gość łasicaaaaaaa
to twoja wizja, widać masz słabe poczucie wartości i słabe wykształcenie ,przykro mi

Gość poranny kac
ja nie pracuje na zmywaku i nigdy nie pracowałem za granicą, a z wykształcenia jestem inżynierem

Gość łasicaaaaaaa
więc nie masz sie czym chwalić, choć dno to też nie jest ;)