Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohah

ciąża - czy to możliwe?!

Polecane posty

Gość ohah

hej, pisze bo mnie koleżanka nastraszyła i teraz mam mętlik w głowie. współżyłam wczoraj z chłopakiem 2 razy, pierwszy raz normalnie z prezerwatywa wszystko było ok, nic nie pękło. po dłuższej chwili, odpoczęlismy troche i zaczeliśmy się pieścić (ja leżałam na boku a on za mna) w pewnym momencie moj chlopak się spuścił , tylko tak niefortunnie, że w momencie podniecenia nie patrzył gdzie i spuścił się najpierw między moje posladki, a następnie idealnie w moje krocze :( wiem, jak się zachodzi w ciąże, więc proszę bez głupich komentarzy. chodzi mi o to czy mogłam zajść w ciąże w takiej sytuacji? czy plemniki "nie żyją" w warunkach "pokojowych" ? prosze o odpowiedz.

Gość jesl
jakies prawdopodobienstwo zawsze jest w zaleznosci od paru czynnikow a dwa to juz tak na marginesie ,nie jest az tak latwo w ciaze zajsc

Gość ohah
od jakich czynników? to był 4 dzień po skończonym okresie.

czynników jak wczesniejszej owulacji , nigdy nie wiadomo kiedy wystapi w danym cylku(mozna to kontrolowac mierząc temp, sprawdzajac śluz czy stosujac testy owulacyjne) poza tym plemniki zyją ok 72 godziny. pewnie ze ciaza jest prawdopodobna na 50% jak i jej wykluczenie tez na 50%, ile kobiet zachodzi w ciaze w kilka dni po okresie i sa wielce zdziwione jak to możliwe - natura ;)

Gość ohah
okres mam regularny co 30dni. a jeśli chodzi o tabletki po, a konkretnie o escapelle - czy nie bedąc pewna, że mogłam zajść w ciąże powinnam je zażyć? a jeśli chodzi o testy, czy te wszystkie testy które za pare złotych można nabyć w aptece są wiarygodne? na kazdym pisze, ze wykrywaja 6dniową ciąze, czy to mozliwe, ze po tak krótkim czasie?

Gość no pod koniec to dziecko
no 6 dniową ciążę ale nie 6 dni od stosunku. hcg który wykrywają testy pojawia się dopiero po zagnieżdżeniu czyli ok 6-10 dni od zapłodnienia (stosunek nie oznacza że od razu doszło do zapłodnienia bo plemniki mogą poczekać nawet kilka dni do owulacji).

Gość jesl
6 dniowa ciaze a nie 6 dni po stosunku..i testy wychodza wiarygodne dopiero w dzien spodziewanej miesiaczki ..i jesli obawiasz sie ciazy to najlepsza antykoncepcja jest NIE WSPOLZYC i tyle

Gość ohah
nie chodzi o to czy mam współżyć czy nie, jak już wcześniej wspomniałam stosujemy antykoncepcję , po prostu zdarzył się taki incydent i chciałam dowiedzieć się, co na ten temat mają do powiedzenia osoby bardziej doświadczone. dziękuje za wytłumaczenie, nigdy nie używałam testów więc nie zagłębiałam się w temat.

Gość ja myślę że nie zajdziesz
Plemniki żyją do 72h,to był twoj 8,9 dc. Owulacja przypada ok 16dc. Druga,najważniejsz sprawa-małoprawdopodobne jest,że dostały się do dróg rodnych.

istnieje cos takiego jak tabletka 72h musisz ja zastosowac jak najszybciej od wydarzonego incydentu ( teoretycznie w ciagu 72h ale im wczesniej tym lepiej) . idz do lekarza zaufanego od ktorego na pewno otrzymasz recepte. jesli masz jakies watpliwosci to poczytaj artykuly na wpadka.pl tam tez mozesz zapytac eksperta a nawet znalezc lekarza

Gość mamuutek
hm, no ja znając swoją nadostrożność pewnie sięgnęłabym po tabletkę awaryjną. Ale można również liczyć na szczeście, bo jednak ciąża nie jest tu tak bardzo oczywista jak w przypadku wytrysku wewnatrz partnerki

No tak ale nie ma co ryzykowac bo to zbyt powazna sprawa. Decyzja nalezy do Ciebe. Ja poszlabym do lekarza po porade i ewentualne dzialania.

Gość oliwka zielona
test nawet po 6 dniach moze byc nie wiarogodny, poczytaj na wpadce o sposobach anytykoncepcji po stosunku

Gość O jejku jeeeejku
Przy regularnych cyklach 30dniowych, i plemnikach na Twoim kroczu w 6 dniu cyklu nie ma możliwości że jesteś w ciąży. To by był cud. PS. Wytrysk w pochwie w czasie owulacji to tylko 25-30% szans na ciążę.

Gość ohah
no niestety, moja pani ginekolog nie przepisała mi tabletek 72h a dokladniej escapelle i prostinor duo :/ tlumacząc się jakimiś kontrolami i że sama sie boi :/ a pani w aptece nie poszła na litość, kiedy powiedziałam jej ze recepte doniose.. ale pocieszam się,ze w ciązy nie jestem, ale testy kupilam.. dziekuje wszystkim za odpowiedz

Gość mamuutek
No coo Ty mówisz? Ale przykro, chory kraj, naprawdę. Gdybym wiedziała wcześniej, to zaraz poleciłabym Ci serwis wpadka.pl, na którym masz liste lekarzy z każdego miasta, którzy na pewno recepte wypiszą :(

ohoh, moja znajoma współżyła w prezerwatywie - jeden dzień - i dzidzi w drodze :D Jeśli współżyjesz to musisz się liczyć z tym, że możesz zajść w ciążę. Przykre to, że rozważane są tabletki wczesnoporonne - dla mnie to nie do pomyślenia :(