Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienienienienie

nie chcę i nie mogę mieć dzieci

Polecane posty

Gość nienienienienie

Mam PCO i choruję na serce. Nie mogę i nie chcę mieć dzieci. Rozmawialiśmy na ten temat z mężem, jest ustalone że dzieci mieć nie będziemy, bo choroba, bo ryzyko, no i też powodem jest to że ja nie chcę mieć dzieci. Rodzina się dziwi, jak to NIE CHCE!? Nie mogę mieć, ale powinnam chcieć, a tu psikus, ja się cieszę że nie mogę. Ale dobijają mnie te swiąteczne i noworoczne zyczenia "dzidziusia" i wieczne sugerowanie "kiedy będziemy się starać i że to juz czas." gówno mnie ten czas obchodzi.

Gość Ona to ja
ja w tym roku miałam jedno życzenie. Żeby nikt mi nie życzył na święta dziecka po raz kolejny. I wiesz co? nikt nie życzył. Chociaż jeszcze jest nowy rok przede mną.

Gość eeee tam:)
Moim zdaniem, nie jesteś szczera ze sobą,gdzieś Cię te uwagi bolą skoro zakładasz z tego powodu temat na forum.W innym przypadku by Ci te uwagi ("życzenia") latały i powiewały koło nosa.

no ,nie możesz to nie mozesz i tyle . Czemu do tego filozofię dorabiać ?

Gość nienienienienie
lata mi to koło nosa, ale już czasem nie mogę ścierpieć że rodzina i bliscy wiedzą o mojej chorobie, a i tak usilnie życzą tego co i tak nie będzie mieć racji bytu. Napisałam tu, bo chciałam się dowiedzieć, czy ktoś ma tak samo, czy tylko ja jestem "taka wyrodna", jak to mówi ciotka, albo że kiedys zmienię zdanie. Przyzwyczailłam się do tego, że dzieci nie będzie i nawet nie robi to na mnie juz wrażenia. Poza tym jakoś nie bardzo lubię dzieci, moja chrześnica mi wystarczy,

noi sie ciesz ze nie chcesz miec, bo pomysl co by dopiero bylo jakbys chciala a nie mogla!!?!!Rozumiem ciebie, takze rowniez kiedys nie chcialam miec dzieci i doskonale rozumiem kobuety ktore to samo czują., a ze nie mozesz no to jest w twojej sytuacji plusem ze nie musiz pilnowac sie z zabespieczeniem :)

Gość helga3333
No to świetnie że wreszcie komuś się zgrało, bo zazwyczaj nie mogą i chcą - in vitro, albo mogą i nie chcą - antykoncepcja... Ty masz farta.

Gość eeee tam:)
Widzisz piszesz,że rodzina wiedząc o Twojej chorobie powinna być bardziej taktowna czyli wychodzi jednak na to,że głównym powodem niechęci do posiadania dziecka jest strach przed komplikacjami zdrowotnymi,ryzykiem itp,a to jednak różnica jak mieć silne wewnętrzne przekonanie że nie chce się mieć dziecka bo akurat to nie stanowi dla nas priorytetu. Dobrze przemyśl czego chcesz i skonsultuj się ewentualnie z dobrymi lekarzami-to na wypadek,żebyś w późniejszym wieku nie żałowała swojej decyzji:)

Gość Ona to ja
no wkurzają czasami. Mi ciągle życzą dziecka mimo że nie mam pracy chociaż szukam, a jak bym zaszła w ciąże to by większość obgadała, że nie ma roboty a dziecko sobie zrobiła. Najlepiej olać.

Gość nienienienienie
No własnie, mam farta:) a nad lekarzami mysleć i nie muszę i szukać innych tez nie. Leczę się u tych samych od lat, a i wewnątrz czuję że nie jest to moim priorytetem, te dziecko. Farta mam, pewnie i ciesze się z tego.

Gość OSTRY05
Oddam nasienie .Jestem w pełni sprawny , odzywiam sie zdrowo , nie pale nie pije ,nigdy nie miałem żadnych poważnych problemów ze zdrowiem, mam 19 lat ,szatyn,176cm wzrostu , niebieskie oczy. jestem otwarty na deczje,moja rodzina nigdy na nic powaznego nie chorowala , mieszkam w woj; kujawsko pomorskim. jezeli chodzi o zaplodnienie jest mi obojetne , bez sexu 200zl za oddanie. ,również mogę oddac nasienie 'Za darmo' za sex , oczekuje szczegolnej dyskrecji, zawsze odpisje na meile i wiadomosci gg. , jezeli masz jakie kolwiek wątpliwosci to wiecej informacji , kontakt gg: 41005491(nie raz na niewidocznym) lub e-mail ; OSTRY05@VP.PL ' Nie ważne kto Cie urodzil , wazne kto wychowal. ' pozdrawiam : )