Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo młoda mama

DECYZJA O CZWARTYM DZIECKU.

Polecane posty

Gość mamaDwojki
Autorko ja mam 22 lata i w styczniu urodze 3 dziecko. Cieszę sie z tego ale na tym poprzestajemy, trójka to juz fajna gromadka, do szczęścia tyle nam wystarczy. Nie patrz na to co ludzie gadają, bo zawsze beda gadać. Jak jesteście w stanie i chcecie to wasza sprawa. Nawet gdybyście nie byli ustawieni finansowo to wychowacie, w biedzie czy ubóstwie, ważne że kochane. Jak jesteście w stanie utrzymać troje dzieci to i czwarte utrzymacie, nawet gdybyście mieli sobie odmawiać przyjemności na koszt dzieci. Spójrz na to z tej strony, kiedyś w rodzinach bylo i 6 czy 8 dzieci i ludzie potrafili wychować i to przeważnie na porządniejszych ludzi ( kulturalni, mili, pomocni, uczciwi itp) niż w dzisiejszych czasach, widać to szczególnie po młodzieży. A to,że czasem nie wystarczy Wam na super domek dla lalki dla dziecka nie znaczy, że będzie nie kochane i gorsze od innych. Chociaż jak słucham tych "matek polek" dla mojego dziecka wszystko co najlepsze to mnie kręci, ok rozumie pampersy czy mleko itp kupić lepsze ale nie trzeba od razu wchodzić dziecku w tyłek, żeby czuło i wiedziało że ma kochająca rodzinę i nie jest samo. Trzymam kciuki za podjęcie dobrej decyzji :)

Gość ltorertrr
Boże kobieto nie masz innych zainteresowań? Idż do szkoły,na studia rozpierdolisz sobie organizm tymi ciążami

Decyzja o ilości dzieci należy tylko do Was ludźmi się nie przejmujcie.Pomyślcie jednak o przyszłosci.Czasy są trudne,niektórzy mają problem z utrzymaniem jednego dziecka.To ze macie teraz dobrą sytuację finansową nie znaczy ze będzie tak zawsze niestety:/ Dlatego ludzie dziwnie się patrzą na rodziny wielodzietne ponieważ czesto sa powiązywane z nieodpowiedzialnosci rodziców w konsekwencji z bieda.Im starsze dziecko tym wicej kosztuje,to trzeba brać pod uwagę.

kolejna sprawa to to ze pomimo tego ze dasz dzieciom mnóstwo miłości,dobrze je wychowasz to i tak nie będziesz w stanie zapewnić im wszystkiego.Obecnie materializm jest wszedzie,dzieciaby sie nie czuły gorsze będa domagały sie super komórek ,komputerów i wszelkich nowych wynalazków.Dzieci sa okrutne dla innych mających mniej.Nawet wychowując dzieci sensownie nie sprawisz że otoczenie nie zrani dzieci że czegoś nie będa miąły.Mam 31 lat,jako mała dziewczyna cieszyłam sie z drobnostek,obecnie dzieci nie potrafią niczego cenić.Nie mowie o swoich dzieciach ponieważ jeszcze nie posiadam,ale widze co się dzieje z dziećmi znajomych,jest to powszechne.

Gość ltorertrr
no własnie widać jakie kobiety decydują się na chmarę dzieci. nie potrafisz nawet wychować dziecka bez tego całego konsumpcjonizmu. Dziecko potrzebuje miłości a nie komórek powodujących raka.

Tamiła - nigdy nie myślałam o tym w sposób w jaki to opisałaś. Bo Ty piszesz o życiu a dla mnie to dopiero przyszłośc, ale myślę że to bardzo pozytywna wizja. Taka córa i człowiek jak Ty to powod do dumy dla rodziców, to nie tylko wychowanie ale i geny zapewne.... Wszystkiego naj, naj ...w nowym roku. Pozdraiwam.

Gość lilka 19777777
My mamy 3 synów w wieku 6,4,2 lata i chciałabym miec czwartego maluszka.Wszystie planowane,ale mój mąż niezabardzo chce..

Gość podziwiam i szanuje
Tez bym tak chciala chciec ;( kiedys myslalam,ze bede miec duza rodzine,uwielbiam dzieci,a w praniu wyszlo,ze nie jestem w stanie zaopiekowac sie dobrze noworodkiem ;( kompletnie go nie rozumiem i jego potrzeb. A tak bardzo go kocham i nie radze sobie ;( mam ochote plakac razem z nim.

Gość kassiiia mamuniiaa
podziwiam cie autorko, masz trójkę maluchów i chcesz wiecej. ja mam dwójke i ledwie ogarniam ale gdzieś głęboko w sercu chciałbym jedno jeszcze ale sie raczej nie zdecyduje. jesli jesteście pewni ze chcecie, macie warunki to sie starajcie i nie patrzcie na ludzi bo oni i tak znajda sobie temat do plotkowania. ja naprawde podziwiam rodziny wielodzietne!

Gość 5794r
ale krolica,masakra,nic innego nie ma do roboty tylko co rok to prorok:O porazka wspolczuje