Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieuk_

Czy można stać się inteligentnym?

Polecane posty

Gość nieuk_

Co tu dużo pisać, mam kompleksy na punkcie swojej inteligencji. Musze to zmienić, myślicie, że dam rade i bede potrafił normalnie rozmawiać bez zacinania sie? Jak to uczynić?

Gość w karkowie nie ma dobrej
ty chyba nie wiesz co to inteligencja. nie da się jej nauczyć ale można nieco polepszyć.

Gość oczywiścieee
mylisz inteligencję z elokwencją. czasem niezwykle inteligentny człowiek nei potrafi przekazać swojej wiedzy, nie potrafi się odpowiednio wysławiać, zacina się. I odwrotnie, osoba przecietnie inteligentna może mieć gadane tak dobre, że otoczenie nie zauważa nawet, że nie ma w jej paplaniu logiki. oczywiście, zwykle jedno idzie w parze z drugim - po prostu ludziom inteligentnym łatwiej przychodzi sztuka krasomówstwa, jednak nie jest to determinant, elokwencję można wyćwiczyć.

Gość taka jedna kochająca
są specjalne kursy ale gdzie i za ile nie wiem , spytaj pana googla

nie da sie jej zmierzyć, ale można ją poszerzyć w sensie swojej wiedzy. Im wiecej wiesz, obojętnie czy to polonistyka, matematyka, historia. Tym, wiecej i szybciej kojarzysz różne fakty. Ale ty masz problemy z mówieniem ? Czy nie umiesz rozmawiać z ludzmi ? Moze sie stresujesz i przez to zacinasz ?

Gość nieuk_
Nie umiem z ludźmi w ogóle gadać i zmienia mi się ton głosu często albo jak już coś mówię, to czasem slowa na odwrót dobieram. Chciałbym tak szybko mówić i inteligentnie.