Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nina 1981-@

luteina rozregulowała mi cykl ???

Polecane posty

Gość nina 1981-@

hejka mamusie, podpowiedzcie czy któraś z Was miała podobny przypadek. moje cykle były od roku nieregularne ( tj od momentu poronienia we wrześniu 2010) wahały się miedzy 27-37 dni przez co wciąż ciezko było ustalic dni płodne, i próby poczęcia nie udawały sie. w październiku ginekolog przepisał mi luteine i kazał brac od 16 dc do 25 dc i potem opdstawic i miała pojawic sie miesiaczka. okres dostałam dokładnie 1 listopada , luteine zaczełam brac wg zaleceń lekarza, a dzis 27 grudnia a ja nadal nie mam okresu to juz 57 dc . robiłam 2 testy jakies 2, 5 tyg temu były negatywne. Teraz kochamy sie cały czas bez zabezpieczenia z wytryskiem we mnie . nie mam żadnych objawów nadchodzącej miesiączki które przezywam w okropnych bólach. Piersi nie bolą, brzuch pobolewał na okres ok. 30 dc. mam ładną cerę a szyjka macicy jest wysoko. w czwartek mam wizyte , bo gin. był na urlopie przed swietami. czy to możliwe że winna wszytskiemu luteina? nigdy az tak długiego cyklu nie miałam.

Gość a ja.....
po pierwsze zmień lekarza, bo ten to jakiś konował. Luteiny nie przypisuje się od konkretnego dnia cyklu, a dopiero PO owulacji. Wzięta przed owulacją może ją zablokować i u Ciebie tak mogło być. Dobry lekarz każe się obserwować lub robi monitoring i po potwierdzonej owulacji każe brać luteinę.

Gość nina 1981-@
aha a powiedz, czy możliwe jest jej całkowite zablokowanie czy tez po jej odstawieniu może owulacja sie pojawic czy to juz niemozliwe?????? to co teraz mi da na wywołanie okresu ???????? znów luteinę

Gość a ja.....
miałam identyczną sytuację. Zalecenia brania luteiny od 16dc. Owulację mi zablokowało całkowicie. Po dwóch miesiącach wywoływanie. Wtedy trafiłam już na lepszego lekarza, który wszystko wyjaśnił.

Gość a ja.....
może powtórz jeszcze test, bo mogło jednak do tej owulacji dojść później :)

Gość nina 1981-@
o tym samym właśnie pomyślałam. kupie dziś test. a jak nie to mam nadzieje ze gin wymysli cos w czwartek bo juz sie zamartwiam ciąża to najlepsze co mogłoby sie wydarzyć.

Gość nina 1981-@
a jeszcze pytanie co ci podali na wywołanie okresu??????

Gość a ja.....
luteinę

Gość nina 1981-@
a jeszcze pytanie co ci podali na wywołanie okresu??????

Gość nina 1981-@
hmmmm mam 2 opakowania luteiny. moze zaczne brac juz teraz na wywołanie okresu stosowła 2 x1 podjęzykowo przez 5 - 7 dni