Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

darula33

Wrastające Paznokcie

Polecane posty

Hej, mam problem, a mianowice wrastają mi paluchy u stóp. W lewj stopie zaczęło si.ę to od wakacji, natomiast w prawej od około tygodnia. Odrazu mówię, że nie ma w moim mieście żadnego gabinetu kosmetycznego, który się tym zajmuje, a najbliższy jest jakieś 300km dalej. Nie wiem co mam robić. Aha, w lwej stopie jeszcze "wydostaje" się ropa i krew. Może ktoś miał podobny problem, albo jeszcze ktoś był u lekarza? Pomóżcie mi. Z góry dziękuję, Darek.

Ja własnie teraz jestem w trakcie kuracji. A skąd dokładnie jestes to Ci napewno dam dobre namiary :) Zajrzyj jeszcze na tam strone: http://www.zdrowe-nogi.pl/gabinety.php Ja męczyłam sie od wrzesnia 2010 i dopiero teraz na nich trafiłam. na stronie pisze tez co robic. Na początek czyśc 2-3 razy dziennie rane wodą utlenioną i rób tzw. tamponade. mi pokazała kosmetyczka jak sie robie tamponade(opatrunki) aby pozniej załozyc klamre. ja na klamre ide w styczniu. Powodzenia.

A ta ropa i mięso na wierzchu to jest juz stan zapalny!!! Tam gdzie dopiero Ci sie zaczęło to jak szybko zrobisz tą tamponade to napewno obedzie sie bez stanu zapalnego i klamry, ale tam gdzie jest juz ropa to neistety ale trzeba leczyc. W żadnym wypadku tez nie pozwól aby jakis chirurg ściągał CI paznokieć bo to nic nie da! Pomoze na chwile.

Masz dwa gabinety w Katowicach: ADMIRE DAY SPA ul. Piotrowicka 18 Katowice telefon: 600 01-03-30 Gabinet Kosmetyczny Barbara Tarabura ul. Podhalańska 16 Katowice telefon: 32 781-60-45 DZWOŃ! NIE ZWLEKAJ!!!!!

Do tamponady jest potrzebna zwykła gaza z której nozyczkami tniesz cieńiutkie paseczki i utykasz wzdłuż paznokcia tyle warstw ile sie wmieści i tak zmieniasz 2-3 razy dziennie. Utykasz tą gaze zwykłym pilniczkiem lub zapałką. Reszte powie Ci kosmetyczka.

kilka lat temu sie z tym meczylam, az w koncu trafilam do dobrego dermatologa, ktory pomogl przede wszytskim nie wycinaj, obcinaj paznokcie tak, aby ich boki nie byly zaokraglone, ani sciete bo beda rosly na boki. na boki (miedzy paznokiec, a skore) wkladaj sobie zwiniete kawalki husteczki lub waty - nasaczone (ja mialam leki od dermatologa na recepte, ale sa tez takie bez recepty) - niestety leczenie potrwa kilka miesiecy i bedzie dlugo bolalo (w zasadzie do momentu az paznokcie nie odrosna) , ale samo nie przejdzie