Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghhhhdfgj

Jednak katastrofa w Smolensku to zamach!!!

Polecane posty

Gość gość
"Shatyn, pograj sobie lepiej w ping-ponga, rozładujesz swoje wszelkie napięcia emocjonalne."Nie mam napięć emocjonalnych...

Sjatyn może dla odmiany zacznij walić niepodważalnymi faktami na dowód że to nie był zamach ustawiłeś się w wygodnej pozycji wyśmiewania każdej wypowiedzi, teraz zacznij od początku, po kolei opisywać, analizować i udowadniać swoja opinie

Gość gość
"Sjatyn może dla odmiany zacznij walić niepodważalnymi faktami na dowód że to nie był zamach"Wystarczy przeczytać raport komisji Millera... Mam go tutaj cytować w całości ?Po co ?Przeciez jest ogólnie dostępny.Albo opinie specjalistów... Tez sa dostępne...

Gość gość
A ja czekam na fakty świadczace o tym, że to był zamach...

Gość ja nie widzę tam Dumbo
Shatyn To podaj pare faktów wskazujących na zamach... O nie, tego jest mnóstwo wszędzie, to Ty podaj parę faktów, przemawiających za tym, że to nie jest zamach cwaniaczku.

Gość gość
"O nie, tego jest mnóstwo wszędzie"Niczego takiego nie ma wszedzie...Nioe ma żadnych faktów wskazujących że to był zamach.Raport zawiera fakty wskazujace że to nie był zamach... Radzę się zapoznac...:D

Gość gość
Jesli czytałeś raport to żaden wykład nie jest potrzebny... Tam wszystko jest podane...:D

no Shatyn, borń swoich idei. My Polacy swoje wiemy, zobaczmy zatem co poddaniec grup interesu ma do powiedzenia, poza protokołem kopiuj-wklej.

Gość gość
"Pod Smoleńskiem nie było awaryjnego, zaplanowanego lądowania w lesie, tylko podejście do normalnego lądowania, a to zasadnicza różnica. Przy tym pierwszym manewrze pilot maksymalnie zmniejsza prędkość, by w razie zderzenia zniszczenia były jak najmniejsze m.in. daje pełne wychylenia klap. Gdyby Tupolew rzeczywiście lądował awaryjnie, istniałaby szansa na ocalenie części pasażerów. Ale nie podczas zwykłego podejścia, podczas którego dochodzi do zderzenia z przeszkodą. Wtedy jest masakra. Przypominam samolot leciał powyżej 300 kilometrów na godzinę, a tuż przed uderzeniem pilot nie tylko, że przyspieszył, to jeszcze gwałtownie ściągnął ster. Powstało przeciążenie, które dodatkowo obciążyło konstrukcję maszyny, przez co stała się jeszcze bardziej podatna na uszkodzenia. Sama gwałtowna zmiana toru lotu spowodowana nagłym ściągnięciem drążka może doprowadzić do uszkodzenia, a nawet zniszczenia samolotu. Praw fizyki się nie oszuka.Prezes PiS twierdzi też, że piloci Tupolewa zostali wprowadzeni w błąd przez kontrolerów. Chodzi m.in. o to, że gdy znaleźli się na wysokości krytycznej, czyli 100 metrów, to nie otrzymali z ziemi polecenia, by przerwali lądowanie.Kolejna bzdura i zrzucanie winy za katastrofę na kontrolerów. Tymczasem ponosi ją polska załoga. Na tym lotnisku pilot nie miał prawa zejść niżej niż 100 metrów, jeśli nie widział pasa. To kanon, podstawowa zasada lądowania na lotnisku wyposażonego w system USL, czyli taki, jaki pracował w Smoleńsku. Kontroler mógł wprowadzić w błąd tylko w jednym przypadku gdyby powiedział, że pogoda jest lepsza lub gorsza niż w rzeczywistości niż była. Ale i tak ostateczną decyzję podejmuje kapitan jeśli nie widzi pasa, mówi dziękuję, nie ląduję i do widzenia. Taka jest procedura.*dr inż. Juliusz Werenicz, były szef zespołu wojskowych pilotów doświadczalnych i były szef komisji badania wypadków lotniczych. Latał na ponad 30 typach samolotów, m.in. na Tu-154. Spędził za sterami ponad 6 tys. godzin."

Gość gość
"no Shatyn, borń swoich idei. My Polacy swoje wiemy, zobaczmy zatem co poddaniec grup interesu ma do powiedzenia, poza protokołem kopiuj-wklej."Niczego bronić nie musze. Raport podaje fakty a fakty same się bronią...My Polacy wiemy to doskonale. Wystarczy przeczytac raport.

Gość gość
"wiec poczytaj odmienne opinie, tez wszytko jest podane i żadna dyskusja z Tobą nie jest potrzebna"Odmienne opinie nie zawieraja żadnych faktów.

I cisza... Shatyn duma, co by tu napisać nie na temat, pokłócić się, pożgać innyh użytkowników, aby tylko zaistnieć, każe czytać przekupione raporciki grubiutkiego, sprzedajnego Pana, który w nosie ma interesy kraju, Shatyn nie wie też, że większość tego raportu została już dawno obalona i były to jedynie wnioski z raportu Anodiny, ale cóż, można i tak, w takiej ułudzie sobie żyć i czekać aż będzie można Tuska wycałować po rączkach w podzięce za nędzę i zabranie wszystkiego co polskie...

Gość gość
Cisza ?Podałem fakty skupione w opracowaniu pt raport komisji...Podałem opinie specjalisty. To tez jest fakt.

Gość gość
"Shatyn nie wie też, że większość tego raportu została już dawno obalona"Nic takiego nie zaistniało. To kłamstwo.

Gość ghhhhdfgj
A samolot rozsypal sie 15 m nad ziemia a nie po zderzeniu z ziemia.

Czy oprócz wniosków Millerka z wniosków Anodinki masz coś jeszcze w zanadrzu Shatyn? Bo jak nie, to nie masz żadnych faktów, zaś fakty za zamachem są i to mocne. Zejdź na ziemię, bujanie w obłoczkach nie da Ci mądrości i kasy na życie, którą Ci zabiera Twój Tusk.

Gość gość
"każe czytać przekupione raporciki grubiutkiego, sprzedajnego Pana"Może jakiś dowód na to ?:D:D:D

Gość gość
"Czy oprócz wniosków Millerka z wniosków Anodinki masz coś jeszcze w zanadrzu Shatyn? Bo jak nie, to nie masz żadnych faktów, zaś fakty za zamachem są i to mocne."Komisja Millera nie opierała się na wnioskach komisji Anodiny.Raport sporządziła grupa specjalistów.Nie ma żadnych faktów wskazujących na to, że to był zamach.

Gość gość
Czyli jak widze nie masz żadnmych faktów świadczących o tym, że to był zamach...:ONo trudno.Ale po co wypisujesz te bzdury ?

Czyli nie masz, czyli Twoje "przykłady" są guzik warte, bujaj dalej, ale byś chociaż honoru Polaka nie szkalował. Jeśli jesteś obywatelem innego państwa, to rozumiem Twoją ignorancję, jeśli jednak przedstawiasz się jako Polak, to , no cóż - rodzice nie nauczyli, w szkole się spało lub nauczyciele komuniści i mamy teraz pana Shatyna, który pragnie objawiać swe mądrości po latach. Zatem, doszedłeś dzięki nam do wniosku, ze to był zamach, a dowodów na to, że nie był brak. To baj, baj, idźzjedz obiad, przynajmniej na głodniaka nie bedziesz tracił życia przy kompie.

Gość gość
"skoro podałeś już wszystkie fakty shatyn to nie zaśmiecaj wątku nadal swoja obecnością"Forum jest ogólnie dostępne... :D

Gość gość
"Czyli nie masz, czyli Twoje "przykłady" są guzik warte, bujaj dalej, ale byś chociaż honoru Polaka nie szkalował."Jak to nie mam ?Przeciez napisałem, że sa zawarte w raporcie... Nie doczytałeś ?

Gość jsjsjsjsjqqq
Shatyn jestes wolny?

Gość gość
"Zatem, doszedłeś dzięki nam do wniosku, ze to był zamach, a dowodów na to, że nie był brak."Cały raport jest dowodem na to że to nie był zamach a wypadek.Nie mogłem dojśc do wniosku przeciwnego dzięki wam bo nie podaliście żadnych faktów wskazujących na to, że to był zamach...