Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sik7

sikam co godzinę

Polecane posty

Gość sik7

jak w temacie. W noc lepiej, nie muszę wstawać, ale w dzień to męka. Badania ogólne ok, ale jakie jeszcze porobić w tym kierunku??

Gość sik7
nie. byłam ale poroniłam miesiąc temu... z tymże taki częstomocz mam już od dawna, ponad rok... ale jakoś wcześniej mało mi to przeszkadzało. W ciąży doszły nocne wycieczki do toalety, a teraz tylko znów dzień.

Przepraszam,że spytałam-przykro mi. Pytałam,bo ja mam taki problem od kilku tygodni,bo dzieci uciskają na pęcherz,więc pomyślałam,że u Ciebie też może być taka przyczyna. A miałaś usg nerek? Nie wiem,może jakieś dodatkowe badania? Może wizyta u nefrologa,albo urologa?

Gość Baśkaaaaaaaaaa
a może masz zapalenie pęcherza, które mogło spowodować poronienie? Słyszałam, że to możliwe...

Gość onawi
moze pijesz jakies ziola moczopedne??

Gość sik7
sadystic:) nic nie szkodzi, ze spytałaś.(A swoją drogą gratulacje :))) Waśnie tak trochę się zastanawiam czy nie mam jakiejś choroby, która mogła spowodować poronienie. Z tymże... tak jak pisałam - nic nie boli, nie piecze, tak jak przy normalnym zapaleniu pęcherza, no i ten stan utrzymuje mi się już dłuuugi czas. Pójdę na pewno zrobić badania, tylko do końca nie wiem jakie. A wiem, że lekarze to często lekceważą. usg nerek jeszcze nie miałam, jestem tylko po ogólnym badaniu moczu. Co do picia - ogólnie dość dużo piję, głównie herbat (zielone) i po takiej herbacie to już wogóle jestem za 5 minut w toalecie. I czasami to mi się wydaje, że wszystko na mnie działa moczopednie - od wody niegazowanej po banany ;) Dziś znów wycieczki do łazienki są. Gorsza sprawa bo w nocy też były.

Może udaj się prywatnie do urologa lub nefrologa, będzie szybciej,bo jak to już długo trwa,to jak najszybciej szukaj przyczyn.