Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarna brożka_

Przegrałam swoje życie :(

Polecane posty

Gość Czarna brożka_

Mam niecałe 24 lata i mam wrażenie, że już nic dobrego mnie nie spotka. Jestem kompletnie do niczego - nieśmiała, tchórzliwa, nadwrażliwa, uciekam od problemów zamiast z nimi walczyć... Nic mi nie wychodzi, jestem taka mało życiowa, niezaradna. Już dwa razy próbowałam sił na studiach i oczywiście żadnego z tych kierunków nie skończyłam (w sumie ten jeden jeszcze ciągnę - jestem na dziekance), mimo że bywały momenty, kiedy szło mi świetnie. Niestety przez problemy emocjonalne i depresję zaczęłam wszystko zawalać. Próbuję się wziąć w garść, teraz szukam pracy, ale chyba nic z tego nie będzie. Jestem mało inteligentna i gapowata, do tego kiepsko u mnie z komunikatywnością. Nie mam prawdziwych przyjaciół - ludzie tylko się ze mnie śmieją, bo jestem dobra i wrażliwa, czyli naiwna. Żałuję, że się urodziłam, bo zniszczyłam życie rodzicom i sobie...

Gość minus 69 w pościeli
wszystko fajnie tylko nic nie piszesz o facecie i jego braku i to chyba jest powód :P

Gość Czarna brożka_
Ale tu nie ma o czym pisać. Ja jestem tak straszna, że zawsze będę samotna.

Gość minus 69 w pościeli
to się popraw

Gość Czarna brożka_
Gdybyś wiedział, ile błędów popełniłam, to na pewno byś mnie skreślił i ocenił jako skończoną ofiarę losu.

Gość Czarna brożka_
Próbuję, ale za każdym razem wyniszczam się jeszcze bardziej.

Gość Czarna brożka_
Mam tendencję do autodestrukcji - uciekam od problemów, rzucam rzecz po rzeczy... Jestem bardzo nieszczęśliwa i zagubiona w tym wszystkim - bo nikt nie powiedział mi, że jestem potrzebna, wartościowa, inteligentna...

Gość Parampapam:(:(
a ja wygrywam kazdego dnia ktory staje sie jasniejszy od poprzednich:)..

Gość Czarna brożka_
Psycholodzy mówią : "uwierz w siebie". A jak ja mam to zrobić, skoro nie mam ku temu podstaw? Raz na jakiś czas są chwile, kiedy czuję się silna i zdolna, a potem następuje krach i moje poczucie wartości leci na dół.

Gość Czarna brożka_
To jak to robisz? Ja ciągle się poddaję...

Gość Czarna brożka_
Jestem kompletnie do niczego...

Gość przelot_em
zaopiekuj się jakimś bezdomnym psem albo weź ze schroniska poczujesz się komuś potrzebna pozbędziesz się poczucia osamotnienia na spacerach z psem możesz poznawać fajnych ludzi tzw. psiarów :) może uda Ci się nawet poznac jakigoś faceta do kochania

Gość minus 69 w pościeli
wiara w siebie wypływa z niczego i może być bez powodów więc nie marudź tylko zacznij od dziś :P

Gość Czarna brożka_
Mam już pieska, własnie ze schroniska. Tylko zwierzaki mnie rozumieją, bo dla ludzi jestem śmieciem.

Gość karolińciaa
A nie pomyślałaś o terapii u psychologa? Skoro sama nie umiesz sobie pomóc - niech Ci pomoze ktoś, kto się na tym zna.

Gość Czarna brożka_
Powiedzcie, czy taki ktoś ma jeszcze szansę na udane życie? Czy ma szansę być docenianym, kochanym?

Gość przelot_em
Szansę masz ale musisz chcieć się zmienić. Marudzeniem niczego nie zdziałasz. Albo samodzielna praca nad sobą albo marsz do psychologa.

Gość Czarna brożka_
Właśnie rozważam wizytę. Trochę póżno, bo właściwie to już po maturze powinnam tam wylądować, ale cały czas wydawało mi się, że jeszcze jakoś sobie z tym wszystkim poradzę. Teraz wiem, że to było okłamywanie siebie - z roku na rok było gorzej, a kolejne wybory okazywały się błędnym kołem...

Gość minus 69 w pościeli
ale po co Ci docenianie przez innych , skoro inni najczęściej cenią ładnie wyglądające kurwy i złodziei :) myślałaś o tym? :classic_cool:

Gość Czarna brożka_
Czuję się przegrana. 23 lata, trudności ze studiami, pracą, życiem. Chciałabym żyć inaczej, bo to nie jest tak, że nie mam planów, ale co z tego, skoro idealni tego świata mnie skreślili.

Gość karolińciaa
Nikt Cię nie skreślił, to Ty sama się skreślasz. Idź do psychologa, życie na Ciebie czeka.

Gość Czarna brożka_
To nie w ludziach jest problem, a we mnie. Owszem, mam co niektórym za złe, że mnie oceniają, ale myślę, że to ja powoduję swoje nieszczęścia.

Gość karolińciaa
Tak, problem jest w Tobie. W Twojej głowie. Ale psycholog jest w stanie naprowadzić Twoje myslenie na właściwe tory. Daj sobie szansę i idź do psychologa.

Gość Czarna brożka_
Jak to nikt? Rzuciłam jedne studia, to od razu usłyszałam, że jestem beznadziejna, że nic nie umiem itp. Potem miałam kryzys na drugich - to samo. Nigdy nie usłyszałam, że jestem zdolna i w związku mam się wziąć w garść.

Gość Czarna brożka_
Okey, pójdę. Tylko co zrobić z przeszłością? Jak patrzeć w twarz ludziom, którzy nie myślą o mnie inaczej, jak "tępa idiotka", "nieudacznik", "wariatka"? Ludzie ciągle się ze mnie śmieją.

Gość karolińciaa
A co można powiedzieć o człowieku, który rzucił studia? Ja tez bym powiedziała, ze to jakaś beznadziejna osoba. Tylko ktos najbliższy mógłby Ci powiedzieć, ze jestes zdolna i żebyś się wzięła w garść - tak jak ja swojemu synowi ciągle gadam. Ludzie obcy nie znają Cię i oceniają suche fakty- rzuciła studia, czyli że nie szło jej. Przestań mysleć o tym co myślą o Tobie inni ludzie. Niech myślą co chcą. I jak chcą - to niech się śmieją. Skąd wiesz co oni na Twój temat myślą? To tylko Twoje wyobrażenie. Daj sobie szansę i idź do psychologa.

Gość mala---
Jestem w tym samym wieku co Ty i tez mam podobny problem . Jesli chcesz aby ludzie inaczej Cie postrzegali , poprostu naucz sie mowic - Nie . Po drugie bardzo polecam Ci ksiazke Louise L.Hay ''Mozesz uzdrowic swoje zycie '' .

Gość Czarna brożka_
Ja rzuciłam studia nie dlatego, że sobie nie radziłam (wręcz przeciwnie), a dlatego, że miałam potężną fobię społeczną, która powodowała, że bałam się ludzi... Nie potrafiłam prosić ludzi o pomoc, miałam problemy z zagadywaniem itp.

Gość karolińciaa
Fobia społeczna - to juz poważny problem. Mam nadzieję, ze nowy rok zaczniesz na kozetce u psychologa - to raczej nieuniknione. Ale to jest wielka szansa dla Ciebie na nowe życie, na nową Ja. Życzę Ci abyś pokochała życie z wzajemnością. Powodzenia.