Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inka88

kogo zaprosic na cywilny?

Polecane posty

kogo zapraszaliscie na cywilny? bo na koscielny z weselem to wiadomo - wszystkich. kogo zaprosic?? tylko rodzice i rodzenstwo? czy dziadkow, ciotki tez? my planujemy po cywilnym tylko kawe i ciasto w domu. i jak sie zachowac? jesli zaprosimy dziadkow rowniez to.. w domu nie pomiescimy sie wszyscy razem jesli nie zaprosimy moga sie poobrazac.. a teraz jesli chodzi o osoby ktorych zapraszac nie bedziemy.. wysylac im jakies powiadomienie o slubie (w sensie zeby ich poinformowac tylko a nie zapraszac)? czy zadzwonic i powiedziec? jak rozwiazywaliscie ten problem?

no tak tylko potem nie moge zaprosic wszystkich do domu na kawe bo nie zmieszcze tylu osob. a nie stac nas na knajpe. a nie bedzie glupio jak po ceremoni powiemy wy chodzcie na kawe a do innych nic?

Moja przyjaciółka zaprasza tylko najbliższą rodzinę jej i narzeczonego :) o dziadkach nic nie mówiła chociaż ja bym ich zaprosiła :)

no wlasnie glupio i tak nie wiemy jak sie zachowac :D a teraz sprawa prezentow. powiedziec 'nie przynoscie prezentow' to glupio bo pomysla ze tacy pewni jestesmy ze ktos cos ma zamiar przynosic. nie powiedziec to przyniosa a nawet kawy sie nie napija. z 2 strony np dziadkowie moga (nie daj Boze!) nie dozyc koscielnego wiec jakbysmy dostali kilka stowek to wiadomo ze by sie przydalo. jak to rozwiac?

Gość aleś wymyśliła
z 2 strony np dziadkowie moga (nie daj Boze!) nie dozyc koscielnego wiec jakbysmy dostali kilka stowek to wiadomo ze by sie przydalo. jak to rozwiac? leże.....

no a tak nie jest? nie jestesmy milionerami i jakbysmy dostali niech nawet te 200zl to chociaz te obraczki by sie zwrocily. ja wiem ze z tymi dziadkami to glupio brzmi.. ale maja spore emerytury i mogliby cos sypnac.. i nie jestem materialistka tylko mysle realnie. dla nas nawet tak skromny slub to spory wydatek

Gość aleś wymyśliła
a ile Was ten ślub wyniesie? tzn.,ile zamierzacie przeznaczyć?

Gość aleś wymyśliła
200zł za obrączki daliście? gdzie tak tanio?!

no wlasnie u nas jest taka sprawa ze slub bierzemy bo musimy ze wzgledu na rodzicow (zeby skonczylo sie gadamie przy kazdej okazji ze mieszkamy bez slubu). a z kasa u nas cienko. wiec: oplata do usc jakies 100zl, obraczki srebrne z allegro ok 70zl, no i kawa, jakies ciasta upieke, sukienke zaloze jakas stara, garnitur jest.

Gość aleś wymyśliła
o kurde, to nieźle

po prostu nie mamy kasy zeby kupic biale zloto za 1000zl. teraz chcemy na odczepnego wziac cywilny za jak najtaniej. planujemy wyjazd za granice, wtedy nazbieramy na koscielny z normalnym duzym weselem :) i wymienimy obraczki :)

Gość Coalha
Inka. Jesteś w takiej sytuacji jak ja:)

Gość Coalha
Tylko ze my bierzemy slub bo chcemy a nie ze zgledu na rodzicow. Obraczki pozlacane z allegro za 140zł...

u nas to jest tak ze ja chce slubu koscielnego ale na to juz w ogole nie mamy kasy a ja bym chciala taki z weselem itd a nie skromny. on z kolei koscielnego nie chce ale jest gotowy wziac ze wzgledu na mnie. chce za to cywilnego bo kredyty itd ale na razie kredytu i tak brac nie bedziemy wiec bierzemy ze wzgledu na rodzicow bo ciagle nam wypominaja ze mieszkamy razem bez slubu. jak dla mnie to moglabym wziac go za jakis czas ale coz.. wiec zrobimy zeby wyszlo jak najtaniej a kiedys jak nazbieramy to zrobimy normalny porzadny koscielny z duzym weselem :)

dzieki :)\ a jesli na kawe chcemy zaprosic tylko rodzicow i rodzenstwo to jak to zrobic zeby dziadkom nie bylo przykro?