Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kochajacamamusia:)

pytanie do nauczycielek

Polecane posty

jestem teraz w drugim miesiacu ciąży , porod wypadnie w sierpniu. Na razie nie bylam na zwolnieniu, ale zastanawiam sie czy nie wziac zwolnienia na ferie zimowe . Wiadomo, ze na wakacje tez wezme. I teraz moje pytanie : o ile w takim wypadku przedluzy mi sie urlop macierzynski?

Gość tak z ciekawości pytaamm
czemu bierzecie zwolnienie jak i tak macie wolne w wakacje albo w ferie?

Gość bo wszytskie
nauczycielki są popierdolone! i mowie nie z puntku byłej uczennicy tylko każda moja znajoma nauczycielka jest tak ciężko zryta, że to raczej reguła.

mam umowe na czas nieokreslony. Warto wziac zwolnienie na wakacje i ferie bo to jest moj urlop i jesli na urlopie wypoczynkowym jestem na zwolnieniu lekarskim to potem moge sobie ten urlop odebrac np wlasnie po zakonczonym urlopie macierzynskim. Tylko puyanie o ile mi sie nalezy takiego urlopu do odbioru?

Gość Nauczycielka w takiej sytuacji
nie więcej niż 8 tygodni. W KN sobie zobacz.

czyli rozumiem, ze jezeli urlop macierzynski przypadnie mi na okres wakacji to tez mam ten okres do odboru?

"Art. 66. 1. W razie niewykorzystania urlopu wypoczynkowego w całości lub części w okresie ferii szkolnych z powodu niezdolności do pracy wywołanej chorobą lub odosobnieniem w związku z chorobą zakaźną, urlopu macierzyńskiego, odbywania ćwiczeń wojskowych albo krótkotrwałego przeszkolenia wojskowego - nauczycielowi przysługuje urlop w ciągu roku szkolnego, w wymiarze uzupełniającym do 8 tygodni. Urlop uzupełniający w ciągu roku szkolnego przysługuje również dyrektorowi i wicedyrektorowi szkoły, którzy na polecenie lub za zgodą organu prowadzącego szkołę nie wykorzystali urlopu w czasie ferii szkolnych z powodu wykonywania zadań zleconych przez ten organ lub prowadzenia w szkole inwestycji albo kapitalnych remontów."

Tak, ja tak miałam. Musisz złożyć pismo o macierzyński, będziesz miała wydłużony, sprawdź sobie, bo chyba już o 4 tygodnie w 2012 jest, więc składasz dwa pisma, pierwsze o macierzyński normalny, drugie o to wydłużenie, potem trzecie pismo o urlop, którego nie wykorzystałaś, czyli o te 8 tygodni, a potem wracasz albo wychowawczy. Poczytaj dobrze, bo to musi być wszystko odpowiednio wcześnie poskładane, zwłaszcza te urlopy.

super:) dzieki za odpowiedz:)

a wiecie moze jak to jest z dodatkiem motywacyjnym? Bo wiem, ze jak sie jest na zwolnieniu to np dodatek za wychowawstwo jest proporcjonalnie mniejszy a jak jest z dodatkiem motywacyjnym na zwolnieniu?

ponawiam pytanie, zadna z Was nie wie? :)

?

Gość a ja.....
o tym decyduje gmina, ale raczej w każdej jest tak samo czyli brak dodatku motywacyjnego i słusznie, bo na zwolnieniu raczej nic w tym kierunku nie robisz

ja miałam zwolnienie w w wakacje letnie i urlop macierzyński wydłużył mi się o 6 tyg

Gość kobieto jak jestes w ciazy to
bierz zwolnienie od teraz do rozwiazania, wśród dzieci krąży tyle zarazków i bakterii ze narazasz siebie i swoje nienarodzone dziecko!