Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strachobźdxillllllllllllllllll

Ciąża? Ile żyją plemniki poza ciałem?

Polecane posty

Mam dziś dzień płodny - na 100%, wg kalendarzyka i wg sluzu. Zrobiłam mojemu chłopakowi ręką, nie miał wytrysku, ale na moich palcach mogło zostać trochę prejakulatu. Po paru minutach korzystając z łazienki przypadkowo dotknęłam się przy wejściu do pochwy.;/ Wiem, że pewnie mało prawdopodobne, żebym była w ciąży, ale jednak wolałabym wiedzieć ile żyją plemniki poza ciałem (w sensie na palcu)? To był prejakulat, więc pewnie było ich mało, ale jednak. Dotknęlam się po ok. 5 min.;/

Gość buahahhahahaaa
SMIECH SMIECH I JESZCZE RAZ SMIECH:D

Gość autorko wiem
ja chce podejsc góra do marca do inseminacji ale czy sie uda za1 razem zobaczymy

Dobra, czyli mam nie świrować i odetchnąć?

Gość uppppppppppupppppppppppupuppp
niech ktoś odpowie serio :( Bardzo uważamy podczas seksu, zawsze z prezerwatywą i nie do końca w środku, a wpaść przez taka głupota? CHyba się zabiję ;/

ludzie uspokójcie mnie;( plemniki poza ciałem żyją podobno do godziny, więc jeśli miałam trochę żywotnych na palcach, dotknęłam tego śluzu... :( ;(:(

Gość nie no wymiękam
Boże widzisz a nie grzmisz. Nie od dotknięcia palcem nie zajdziesz.

Dzięki Ci! Właśnie przeczytałam na wizażu, że wystarczy,że jeden żywotny plemnik dotknie śluzu płodnego i dalej już się "przetransportuje". ;/ Ale chyba faktycznie szanse małe, tak na logikę... no nie wiem, będę wdzieczna jeśli jeszcze ktoś się wypowie!

Gość a to zależy co komu
"Plemniki pozostawione w suchym i ciepłym miejscu mogą zginąć bardzo szybko, nawet w ciągu kilku minut. "

Gość a to zależy co komu
plus o jakich plemnikach mowa skoro nie było wytrysku?? W preejakulacie moze być niewielka ilość plemników które często w ogóle nie są zdolne do zapłodnienia. Inna sprawa że wielu facetów nie ma w ogóle plemników w preejakulacie.

to bylby cud, dziewczyno licz sie z tym ze tak latwo nie jest zajsc w ciaze, ja niewiem co sie dzieje, jedna wielka panika przed ciaza, a tak naprawde to nie jest takie proste, ludzie staraja sie czasami miesiacami, latami uprawiajac seks czesto zeby kobieta byla w ciazy a Ty myslisz ze od spermy na dloni zajdziesz w ciaze...? bez przesady, zawsze jest prawdopodobienstwo ale przykro mi, raczej w newsweeku Cie nie opisza :) usmiechnij sie i nie martw bo to byloby nieprawdopodobne, nie tak szybko sie az w ciaze zachodzi, i to jeszcze w taki sposob

Gość wcale nie jest pewne ze niee
różnie bywa

Więc jednak ????;(

Gość uououououpppppppppppppppp
?

Gość moye t
ech niektórzy piszą co im ślina na język przyniesie. Żeby była opcja zapłodnienia to sperma musi trafić do pochwy a nie obok i to po 5min. na ręce. Plemniki to nie terminatory ludzie.

Gość no więc tak
poza organizmem kobiety i mężczyzny plemniki stają się niezdolne do zapłodnienia a po chwili obumierają. Żeby jakoś je zachować muszą mieć odpowiednie warunki, chyba 37 stopni i wilgotne zasadowe środowisko i tak sobie mogą żyć do 18 godzin. Na palcu nie ma tych wszystkich warunków więc możesz być spokojna. W preejakulacje moga być plemniki ale najczęściej są one martwe albo niezdolne do zapłodnienia. Oczywiście facet który jest zaraz po wytrysku może mieć całkiem sprawne plemniki w preejakulacie a także w końcówce prącia i nie wystarczy się tylko umyć. Co do żywotności w ciele kobiety, w dni nie płodne kwaśne środowisko pochwy wybija je w pół godziny, no góra do 3 godzin a w dni płodne, w śluzie płodnym w zasadowym środowisku od 3- 5 dni. Jeśli śluz jest dobrej jakości to nawet do 7 dni.