Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koteczka 22

WITAM DZIEWCZYNY :* pytanie o ciąże...

Polecane posty

Otóż.... :) Staramy się o dziecko-nadszedł ten czas. Ostatnią miesiączkę miałam 02.12.2011r, stosunek mieliśmy 16.12.2011r, niby w dzień płodny, a mój cykl trwa jakieś 29 dni. Jak uważacie mogło dojść do zapłodnienia w ten dzień i czy warto zrobić test ciążowy np. 30 grudnia (wiadomo jest sylwester, nigdzie nie wychodzimy, ale pewnie lampkę szampana bym wypiła,a nie chcę broń Boże zaszkodzić maluszkowi naszemu). Proszę o jakieś rady :*

Gość tuttifrutti :)
u mnie dzień po test nic nie wykrył, a w ciąży byłam. Z drugiej strony piersi mi tak wywaliło, że 3 dni po zapłodnieniu wiedziałam, że jestem w ciąży i test mi do tego nie był potrzebny :)

u mnie jest tak że od wczoraj piersi mi napuchły sutki również są takie fajne ale nie bolą... wiem że niektórzy się starają więc znając życie nam za pierwszym razem też się nie udało... ::(

Gość ghghhf
Tylko raz sie kochaliscie? najlepiej to co 2 dzien w dni kiedy spodziewasz sie ze mozesz miec dzien plodny. przynajmniej nam udalo sie za pierwszym razem przy tej metodzie:) no i zrobilam test pierwszy 2 dni przed okresem i wyszla slabiutka kreska, ale tez robilam 5 dni przed i wtedy jeszcze nie wyszlo:) oczywiscie wszystko z porannego moczu:) pozdrwaiam powodzenia:)

wpadliśmy na to dopiero w dni płodne, a potem jakoś tak wyszło, że zmęczenie i takie tam :) no ja obliczyłam że okres dostanę 30 lub 1 więc 30 zrobię test, tak bardzo bym chciała mieć te piękne 2 kreski :)

Gość ghghhf
a obiawow nie mialam zadnych:) roznie to u kazdego jest:) przynajmniej na poczatku samym:)

Gość katapulta00000
przez pierwsze 2 tygodnie to plemnik plynie do macicy to nie jest tak szybko wiec lampka szampana nie zaszkodzi teraz

oj ja nie wiem, ja wcale nie pijam alkoholu a jak by ta lampka szampana miała zaszkodzić to bym się udusiła, taką krzywdę rodzice wyrządzają swoim dzieciom które potem chorują na FAS... :( więc ja wolę być przezorna :)

Okres masz dostać 30 - jak dostaniesz to nie ma tematu - jak nie no to jasne, że szansa jest duża i pić nie powinnaś :) kreska 31 już może się pojawić choć słabiutka.

bo dobrze rozumiem że dni płodne są w środku cyklu tak? a ten 16 to był sam środeczek :) nie macie pojęcia jaka ja bym była szczęśliwa :P

no mniej więcej, moje cykle były 26-dniowe i owulację miałam dokładnie 15 dnia cyklu, ale obserwowałam cykl, więc wiem. Jeśli nie obserwowałaś to mogłaś mieć np. kilka dni wcześniej.

obserwowałam.... czyli co to znaczy??? wiem że miałam gęstą lepką wydzielinę zwłaszcza podczas stosunku, kłucie jajników, bóle brzucha w dole

To znaczy, że codziennie mierzyłam temp w pochwie, obserwowałam śluz i robiłam testy owulacyjne jak były dni okołoowulacyjne.

aha..... to ja się jeszcze w to nie zaczęłam bawić... ale widzę, że najwyższy czas :) zastanawiam się czy 15 dni od spodziewanego zapłodnienia to nie za wcześnie na test ciążowy...

test najlepiej zrobić jak okres się spóźnia. Wiem po sobie. Jeden dzień przed spodziewaną miesiączką zrobiłam 2 testy i wyszła jedna krecha, w dniu spodziewanej miesiączki też 2 i też jedna krecha. Odpuściłam i czekałam na okres, którego nie dostałam. Kiedy spóźniał mi się 4 dni zrobiłam i druga kreseczka taka słaba. Więc cierpliwości. Bo ja czułam, że jestem w ciąży a te negatywne testy tylko mi przykrości narobiły. Życzę cierpliwości i dwóch kreseczek! :)