Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bella ...

ospa wietrzna - ilośc krostek

Polecane posty

Witam, moja córka od dwóch dni ma ospę, ale dziwi mnie ze jej nie obsypuje. Przez noc pojawiła sie az jedna krostka. W sumie ma ich 5 !!! Pytanie zatem jak to było u waszych dzieci. Mogę miec nadzieję na łagodny przebieg choroby czy jednak zaraz bedzie masakryczny wysyp?

to zalezy od dziecka. ja byłam strasznie obsypana a mój brat miał moze 25 % tego co ja - chorowalismy w jednym czasie. ja miałam 6 on 9 lat

Mój syn miał dosłownie 4 krostki ;) Sama byłam w szoku, jak lekarz potwierdził, że to ospa. Mam nadzieję, że resztę chorób typu świnka przejdzie równie łagodnie.

Gość Bella ....
ja co chwile poszukuję kolejnych ale poki co nasmarowalam te 5 i czekam ...

Gość ulka290
karaoke to ty? ty jestes bella?

Szczerze to nigdy nie spotkałam dziecka u którego było by TYLKO (!) 4 krostki.Chyba bym sprawdziła tą diagnozę u kogoś innego ;) U mojego 6 letniego synka mija dziś 7 dzień ospy. Dzień przed swędziała jego głowa(nie podejrzewałam ospy) a na drugi dzień miał już wysypaną pół klatki piersiowej i pleców :)

Gość moze nie byc duzo
krostek choc powinno, lepiej jak bardziej wysypie

Bella A to w takim razie sie tylko cieszyć :D Bo mój jest tak wysypany że wysmarowanie całego ciała zajmuje mi dobre 30 minut ;) W każdym razie już jest poprawa bo się pięknie goi. A czy wiesz jak długo może trwać ospa?

Bella, to co piszesz jest prawdą, moja corka kiedy miala ospe miala zaledwie kilka krostek, na palcach u jednej reki moglam policzyc a zaś jej brat blizniak w tym samym czasie gdy rowniez mial ospe tak go wysypalo ze nie bylo widac wolnego miejsca na ciel bez krost :o

Jedna juz zdrapała - ale nad pupą. Ja sama mam kilka blizn po ospie :( Ciagle czekam na wysyp ale zdaje sie ze szybciej doczekam sie u synka, chyba juz sie zaczyna bo ma takie malutkie czerowne ... eh ..

Podnoszę temat bo moze ktos sie jeszcze wypowie. Póki co u córki rano było juz 12 krostek a teraz doszly nowe 3. Szczerze mówiąc jestem zaniepokojona ze tak mało tych krostek :(

Gość kolezanka35
moja 10 letnia corka miala kilka krostem moze z6 juz nie pamietam dokladnie,nawet ich nie smarowalam,bo nie chciala,ale za to moj synek ktory wtedy mial roczek byl obsypany caly doslownie wszedzie te krosty mial nawet na jezyku,na szczescie wszystko ladnie sie zagoilo i nie ma zadnej blizny :) Wydaje mi sie ze to zalezy od dziecka jak ktos juz tam wyzej napisal.

Gość gość
Czy jedna krostka od dwoch dni to ospa? W przedszkolu ponoc zaczela sie epidemia.