Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewa2020

w który dzień cyklu jest największa szansa na zajście w ciąże?

Polecane posty

Gość ewa2020

mam cykle nieregularne ale przybliżę to trochę: w sierpniu miesiączka zaczęła się 18 we wrześniu 21 w październiku 26 a potem w grudniu 7 więc wychodzi że te cykle trwały 34,35,42 dni a miesiączki mam 6-dniowe. bardzo chce mieć dziecko, staraliśmy się z chłopakiem 24,25,26 grudnia czyli 18,19,20 dzień cyklu po 2 miesięcznej przerwie bo on jest zagranicą. no i nie mam pojęcia jak liczyć te dni płodne przy tak nieregularnych cyklach? czy jest jakaś szansa że zaszłam w ciąże? bardzo chcemy mieć dziecko ale nie popadamy w paranoje nie kochamy się tylko po to by coś z tego wyszło jak był to nawet o tym nie myślałam tylko dopiero teraz bo bardzo bym tego chciała. pomóżcie kobietki będę bardzo wdzięczna!!! i jeśli będę potrafiła to także pomogę. pozdrawiam

Gość a ja.....
cały cykl codziennie lub co drugie dzień. Na 100% nie ominiesz owulacji

Gość ewa2020
no to na razie nie możliwe bo mojego faceta tu nie ma, ale tylko czeka na to że może tym razem będzie fasolka i od razu wraca a jak codziennie to plemników będzie za mało żeby doszło do zapłodnienia najlepiej jest przeczekac te dni niepłodne i w ogóle sie nie kochac tylko jak tu trafic w te dni plodne??? to jest najwiekszy problem

Gość ewa2020
czy ktos tu jeszcze zajrzy???

Gość katikati
ewa,istnieje cos takiego jak monitoring.najtaniej pewnie wyjdzie w placowkach gdzie lecza nieplodnosc.po prostu przez kilka dni idziesz na usg i lekarz mowi ci kiedy jest owulacja.sprawdzasz w kolejnym cyklu czy w tym samym dniu cyklu(mniej wiecej)jest owulacja i od tej pory bedziesz wiedziala kiedy mniej wiecej mas sie starac,.ja np mam zawsze owulacje w 16 dniu cyklu,dokladnie.

Gość aelreda
Ja używam monitora płodności - cyclotest. Staram się o dziecko. Bardzo ładnie pokazuje wszystkie dni płodne i owulację, także polecam.

A najtansza pierwsza pomoc w okresleniu owulacji ( poza opserwacjami sluzu, szyjki macicy itd ) to testy owulacyjne paskowe. Na allegro cos nawet kolo 1zl za sztuke, Ja osobiscie polecam one step ovulation test. W instrukcji wszystko opisane, jesli one nie beda dawac satysfakcji mozna kupic elektroniczne, jak tu wyzej kolezanka napisala, lub wybrac sie na monitoring do gina.

Gość ewa2020
no od nastepnego miesiaca cos zaczne wiecej robic jesli tym razem nic nie wyjdzie...

Gość ewa2020
ale czy jest duza szansa ze zaszlam w ciaze?