Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kachunia1987

Reanimacja małżeństwa

Polecane posty

Gość Kachunia1987

Cześć. Pół roku temu wyszłam za mąż. I już wszystko się sypie. Mam wrażenie, że podjęliśmy decyzję o ślubie za wcześnie. Mój mąż zobojętniał. Dawniej był pełen energii, porywczy i zazdrosny. Teraz nawet gdybym całowała się z innym przy nim, nie zrobiłoby to na nim żadnego wrażenia. Coraz częściej zdarza mu się zasypiać na kanapie w salonie przed telewizorem. Praktycznie ze mną nie rozmawia. Nie pomógł mi przy przygotowaniach świątecznych. Czuję jakby go w ogóle nie było. Dawniej nie mogliśmy się od siebie oderwać. Gdy pytam go co się dzieje, on odpowiada, że wszystko w porządku. Co mam robić? Kocham go!

Gość 24 lata i taka glupia
az nasuwa sie pytanie "co z tym swiatem sie stalo" :O

Gość palissander
nie wiem... do tanga trzeba dwojga. Ty znasz meza najlepiej

Gość aasdczx
to sie nazywa rozczarowanie małżeństwem.....mam to od drugiego dnia po slubie do dziś ( 12 lat ) :-(

Gość powinnas miec swoje zycie
w sensie swoje zaintersowania, przyjaciól, nie "wisiec " na nim. Wtedy bedzisz dla niego bardziej interesujaca a i tez nie bedzisz sie tak bardzo wsłuchowała w hjego nastroje.

Gość LalkaM
Hmmm... to trudny moment w malzenstwie, w sumie nie wiem co ci poradzic. Jezeli nie macie dzieci to olej go chociaz na kilka dni, zadbaj o siebie, jakies zabiegi pielegnacyjne, nowa fryzura, fajne ciuchy spotkaj sie z kolezankami. Niech widzi co traci. My jak bylismy narzeczenstwem bezdzietnym TO ZAWSZE DZIALALO. I pewnie dalej bedzie dzialac jak jeszcze schudne ...15 kg po ciazy...

Gość J.Thorwald
Widać rzeczywistość okazała sie inna niz w jego wyobrażeniach. Musisz wziac sprawy w swoje ręce jesli nie chcesz żeby między wami popsuło sie jeszcze bardziej. Proponuje znalezienie wspólnych rozrywek. Jeśli on lubi filmy, róbcie sobie wspolne seanse wieczorami albo chodźcie do kina. Rozmawiajcie o fabule, pytaj o o opinię, wybierajcie filmy na zmianę. Polecam ożywienie związku jakims wyjazdem, choćby na weekend do domków campingowych w jakies ciche spokojne miejsce(tylko o tej porze roku lepiej zeby byly ogrzewane). Zaproponuj wspolne uprawianie jakiegos sportu np pływanie, nordic walking. Może wprowadzenie odrobiny pikanterii do sypialni coś pomoze. Jeśli to nie zadziała, porozmawiaj z nim szczerze, może facet nie zdaje sobie sprawy że małzenstwo wymaga stałego zaangażowania i nie mozesz sama dźwigać tego ciężaru. Nie przestawaj sie starać, niech zobaczy że ci na nim zalezy. W ostatecznosci mozecie zwrocic sie o pomoc do psychologa na terapie dla par.

Gość Kachunia1987
Zmieniłam dla niego moje całe życie. W maju 2010 poznaliśmy się, a w sierpniu 2011 pobraliśmy. I od listopada przestał mnie zauważać. Rozmawiamy tylko o rachunkach. Zrobiłam kolacje, świeczki itd., a on wziął talerz i siadł przed laptopem.

Gość ZałamanyKordian
myślę , że naprawdę powinnaś z nim poważnie porozmawiać i powiedzieć mu to co tutaj napisałaś, tylko to może pomóc , tylko rozmowa nic więcej

Gość Kachunia1987
On unika tematu. Odpowiada mi, że wszystko jest okej. A ja już nie mam sił.

Gość J.Thorwald
moze potrzebujecie od siebie troche odpocząć?

Gość Kachunia1987
Ja się boję, że jak wyjadę to nie będę mieć do czego wracać.

Gość Kachunia1987
Podnoszę :(

Gość beniu kowalski
Pobrałaś się z kolesiem PO ROKU ZNAJOMOSCI ???????? A mieszkaliśce w ogóle razem przed slubem ????? Kurde , ja jak widze jak moj cioteczny brat robi ciagle na zlosc swojej zonie , po 8 latach małżenstwa , to SZLAG MNIE TRAFIA.

Gość hagis
tak to jest jak sie zaczyna mieszkac razem, ja na szczescie mieszkam przed slubem juz z moim narzeczonym i juz na dzien dziejszy wiem jakie bedzie nasze zycie po slubie, bo widze jak sie zmienilo odkad zamieszkalismy razem, tyle ze mi to az tak nie przeszkadza i na slub sie zdecydowalam chociaz widze roznice w porownaniu do tego co bylo jak mieszkalam z rodzicami, oczywiscie mieszkanie razem z facetem mimo wszystko gorzej wypada niz bycie razem jeszcze w okresie gdy kazdy mieszkal sam

Droga autorko. To jest normalne zachowanie. Facet to wbrew pozorom bardzo prosty mechanizm i bardzo wygodny. Ty pokazałas mu że potrafisz o wszystko dbać więc po co on ma się starać. Ile Twój mąż ma lat? Ja miałam takie zdarzenie 3 m-ce po ślubie mojemu facetowi przestało kompletnie zależeć. Przyjść do domu zjeść, nawet nie odłożyć talerza i usiąść przed kompem. Ja pracuje, uczę się i zajmuje domem. Więc było mi ciężko. Zastosowałam terapię szokowa. Powiedziałam że wprowadzamy "tygodniowki". Czyli każdy ma swój tydzień na zajmowanie się domem. Przez pierwsze 2 tyg. Mój mąż uczył się różnych rzeczy. Np jak zrobić obiad, prawidłowo uprać, czy zrobić zakupy by niczego nie zabrakło. Te 2 tygodnie ja mu pokazywałam a on robił lub robiliśmy razem. Potem zaczął obowiązywać system tygodniowek. Mój mąż przez swój pierwszy tydzień spalił 2 razy obiad i garnek. To nic, kupiliśmy nowy. Po 2 miesiącach nosił mnie prawie na rękach, byle tylko nie kazała mu wchodzić do kuchni. (ja osobiście kocham siedzieć w kuchni, mnie to odpręża). Teraz przeszliśmy do systemu że po powrocie do domu robimy wszystko razem z tym że mój mąż nie tyka się gotowania. Pokaz mu że wspólne przebywanie może być fajne. Ale pamiętaj o tym też że faceci lubią dreszczyk emocji, być może po ślubie w Wasze życie wkroczyła nuda i stagnacja. Zmiencię to.

Nie wydaje mi się żeby tutaj chodziło o inna kobietę. Raczej o znudzenie.

Gość kjlhndalksdnal,d
to wykrzycz mu to...ja tez jestem dopiero pare miesiecy po slubie i gdy do niego juz slowa nie dochodza to potrafie mu to wykrzyczec i powiedziec ze jak mu nie pasuje cos to niech sie pakuje i wraca do mamusi...nie ma co glaskac i siedziec jak pod miotla

Hmmm krzyk i kłótnie pobudzają tylko agresję. Trzeba rozmawiać a nie krzyczeć.