Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agaK.1970

o czym świadczą podwyższone neutrocyty??

Polecane posty

Gość agaK.1970

możecie mi to sprawdzić? bo przekroczyłam limit w play i komp mi zamula, jedynie o dziwi kafe sprawnie chodzi.

Gość agaK.1970
czy ktoś może mi to sprawdzić na necie?

Gość a yaaa
masz google!!! tak ciężko wysilić mózgownicę???

Gość mechaniczna pomarańcza sss
masz białaczkę:(

Gość agaK.1970
chyba napisałam, że strony mi się nie chcą otwierać, tylko niektóre strony mi działają.

Gość kaffelll
przechodziłaś ostatnio jakąś infekcję?

Gość agaK.1970
miałam ostry katar i nadal mam stan podgorączkowy 37,4. Wiem, że to jakaś infekcja ale chce wiedzieć coś konkretniej, wirusowa, bakteryjna. O czymś muszą swiadczyć neutrocyty, kurde może to ktoś sprawdzić? na prawdę was zbawi 2 minuty roboty?

tylko erytrocyty nie sa w normie? reszta wynikow jest ok? podwyzszone erytrocyty moga swiadczyc o wielu rzeczach nawet o odwodnieniu.

eutrocyty (NEUT) - ich zwiększenie obserwujemy w zakażeniach miejscowych i ogólnych, chorobach nowotworowych, hematologicznych, po urazach, krwotokach, zawałach, w chorobach metabolicznych, u palaczy oraz u kobiet w trzecim trymestrze ciąży. Spadek liczby neutrocytów występuje w zakażeniach grzybiczych, wirusowych (grypa, różyczka), bakteryjnych (gruźlica, dur, bruceloza), pierwotniakowych (np. malaria), w tosycznym uszkodzeniu szpiku kostnego, przy leczeniu cystostatykami. masz

Gość kaffelll
a masz tam gdzieś wskaźnik białka CRP?

Gość kaffelll
jeżeli miałaś ostry katar to znaczy, że jakaś infekcja była, więc mają prawo być podwyższone, podwyższone białko CRP mówi o infekcji bakteryjnej

Gość agaK.1970
CRP 3,9 (norma 0,0 - 5,0) OB 16 przy normie 1-15, WBC 13 przy normie do 7, reszta wyników w normie kuźwa myślicie że to infekcja czy jakiś nowotwór albo białaczka?

Gość kaffelll
N to białe krwinki podwyższone, ale nie sraj przy białaczce wyniki są o wiele wiele wyższe i z reguły wszystkie nie mieszczą się w normie. Neutrocyty i białe krwinki przecież biorą udział w zwalczeniu zakażenia. Dla pewności zrób morfologie za jakiś czas jak Ci ten katar przejdzie

Gość agaK.1970
aha no i te neutrocyty 72% przy normie do 70. łykam polopiryny, febrisany ale to nic nie pomaga.

Gość agaK.1970
no właśnie katar mi przeszedł, jestem tylko osłabiona, innych objawów nie mam a badania robiłam wczoraj, zaczęło się 23 grudnia. Ciągle mam ten stan podgorączkowy który rośnie a nie maleje.