Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 91 anna 91

jestem w ciąży, jaką dietę stosować, żeby dużo nie przytyć?

Polecane posty

Gość 91 anna 91

jestem w drugim miesiącu ciąży:) i tu rodzi się pytanie, jaką dietę stosować, żeby nie przytyć więcej niż 5-7 kg w czasie całej ciąży? czy dieta 1200 kcal pomoże? moja siostra przytyla po ciąży 20 kg i nie może tego zrzucić, dlatego ja bym chciała temu zapobiec. z góry dziękuję za odpowiedzi:) pozdrawiam:)

Żadnej diety. W pierwszych 3 miesiacach masz zapotrzebowanie o 200kal więcej. Później w miarę rozwoju ciąży tych kal musi przybywać w posiłkach. Ruszaj się i tyle.

Gość lepszy Eurokouchoz w
spermę doustnie, choć to kanibalizm

Żadnej diety-tylko jeść racjonalnie,zdrowo i nie pochłaniac tzw.śmieci typu tona słodyczy,chipsy itd. Nie musisz jeść też "za dwoje". Ruszać się-ale bez desperacji-wydaje mi się, że zestaw ćwiczeń powinnaś skonsultować z lekarzem-jakieś extremalne przemęczanie się-raczej odpada(tak mi się wydaje)

Powinnaś jakieś 10 kg. Pamiętaj że wody płodowe, łożysko i tak dalej musi swoje ważyć. Najważniejsze żebyś odżywiała się zdrowo i o stałych godzinach. To jest najważniejsze a nie żeby za dużo nie przytyć. Ale te 20 kg to według mnie też przesada. Nie którzy ludzie są przekonani że jak kobieta jest w ciąży to powinna jeść za dwóch. A przecież takie dziecko nawet w 9 miesiącu nie je tyle co dorosły człowiek.

Gość fasolka księżycowa
następna "mondra" odchudzająca się w ciąży. Skąd wy się dziewczyny bierzecie. Nikt nie każe ci wpier^%&alać i tyć nie wiadomo ile, ale jak chcesz przytyc 5-6 kg to po co w ogóle zachodziłaś w ciążę??? Wiem, że są dziewczyny które mało przytyły, ale w wiekszości dlatego, ponieważ na początku miały wymioty i bardzo schudły. Stuknij się babo w łeb.

ja jem jak mi organizm każde, gdy budzę się strasznie głodna w nocy to nie czekam do rana tak jak to zawsze robiłam ale po prostu wstaję i robię sobie kanapkę a nie pochłaniam 5 batoników :o wystarczy, że będziesz jadła 'z głową', oraz nie wylegiwała się na łożu całe dnie, chodź na spacery czy zakupy, miłe spędzanie czasu a jakie pożyteczne :) od 7 miesięcy przytyłam 7 kg czego o dziwo i tak nie widać

5,7 kg? oszalałaś? ? musisz z 10 przybrać urodzisz biedaka który przez twoją debilna dietę spędzi pierwsze miesiące w inkubatorze tego chcesz? Masz ochotę na rożne produkty bo widocznie mały tego potrzebuje... i nie trzeba się obżerać żeby przytyć 20kg;] w pół roku, rok wrócisz do dawnej wagi a obok będziesz miała szczęśliwego bobaska:)

Gość monia1509
najlepiej dla kobiet w ciazy ja przytylam 12 kilo w 6 tygodni po urodzeniu wazylam juz 6 kilo mniej niz przed ciaza nic sie nie martw jak sie sprezysz po ciazy i malenstwo da ci popalic to szybko wrocisz do swojej wagi skup sie na tym zeby dziecko bylo zdrowe a nie na swojej sylwetce pierwsze dziecko poronilam to zmienia tok myslenia wiec i ty sie dobrze zastanow na czym ci najbardziej zalezy i nie wiem po co te wyzwiska kazda z nas bedac w ciazy chyba sie martwila tym zeby po ciazy nie wygladac jak wieleryb tak wiec powodzenia zycze a i jeszcze jedno nie jedz wieczorami to pomaga :)

Gość gość
warto pójść do dietetyka. Wizyta np w Akademii Zdrowego Żywienia nie kosztuje dużo a z całą pewnością ułożą zdrowy jadłospis, który nie będzie szkodził ani matce ani dziecku

Gość gość
kobieto !!! jakie 1200 kcal - chcesz żeby dziecko urodziło się chorę bo np. w diecie zabrakło jakiś witamin idź do dietetyka jak chcesz ale po to żeby skomponował ci sensowną dietę która dostarcza dziecku potrzebne minerały, witaminy , kwasy tłuszczowe itd dieta odchudzająca to największa głupota ! pomyśl o dziecku!

Gość gość
ja zamawiam catering dietetyczny dla mam , www.fitandeat.pl od brzezinskich, taka opcja fitmama, bo tez sie balam zeby za duzo nie utyc w trakcie ciazy.' na szczescie kolezanka, ktora sama korzysta, polecila mi te firme i jestem zachwycona Bo nie dosc ze mam smaczne dania, to bardzo zdrowe ! wszystko ekologiczne ! Wiem ze ja i moje dziecko jemy to co najlepsze. Kazda mama powinna tego sprobowac. Zmienic swoj sposob odzywiania, tryb zycia dla dzidziusia!..i swojej figury :)

Gość gość
ja tez sie zdecydowalam na FitandEat i opcje fitmamy, przede wszystkim wlasnie mialam opcje konsultacji dietetycznej wiec mam pewnosc ze mojemu dziecku nic zlego sie nie stanie i otrzyma wszystkie skladniki niezbedne do jego prawidlowego rozwoju. Uwazam ze to jest najlepsza opcja dieta dla mam od Brzezińskich.