Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3131

czy dobrze moja mała jada?

Polecane posty

moja córcia ma prawie 6 miesięcy.waży 6,5 kg a przy porodzie 3250. jest strasznie niejadkiem. na poczatku karmiłam piersią, od 2 m-cy daję też butelkę. tak gdzieś 9 - 10 rano kaszka lub mleko 90 ml. za 2 godz. 3/4 deserku w słoiku IDZIE SPAĆ I DOPYCHA CYCKIEM 14 godz obiadek ze słoiczka też tyle co wyżej I DOPYCHA CYCKIEM IDZIE SPAĆ 17 mleko 90 ml 20 mleko 90 ml no i w zależności o której jest już senna np. 22 tak gdzieś 60 ml. Dodam że w nocy budzi się ze 3 razy 2 razy daję cycka a raz mleko 60 ml. wg mnie trochę za mało je mleka. nieraz nawet 90 nie zje tylko np. 30. a w tym wieku powinna dużo więcej ponad 120 ml.

nie ma zależności ile dziecko powinno pić mleka bo każde ma inny brzuszek (jak nie wypija to pchać na siłę :D ) . Moja córka ma 20 miesięcy i je 150,180 . ( z kleikiem ryżowym)Była mniejsza to Jadła tyle mleka co Twoja . Ja moją małą karmiłam tak : ok 7,8 - mleko z kaszką 10 -(pić lub mleczka troszkę)- drzemka 11,12 - obiadek (pół) SPACER 14,15 - deserek (pół) za 30 min mleko i spać . 17,18- kaszka owocowa lub sinlack z sokiem KĄPIEL 21 - kaszka na dobranoc SPAĆ :) przesypiala całą noc .

Gość Nasturcja Mama
faktycznie małe porcje no ale skoro takie ma potrzeby, wiesz ze kazde dziecko jest inne...moj synek jak mial 6 msc to pil po 180 ml mleka, ale on ma bardzo duzy apetyt i wcina duze porcje..zreszta jesli dopycha cyckiem to ciezko powiedziec ile ml z cyca je tak naprawde..

próbuje odzwyczaić od cycka ale na razie się nie da. może ktos się jescze wypowie?;)