Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pająkowa

cy bilans 2-latka jest obowiązkowy?

Polecane posty

Gość moye t
no tak ale tu była decyzja pediatry a autorka tematu obawia się że ktoś ją będzie ścigać więc z pediatrą to ona nie rozmawiała.

hmmmm zależy co nazywamy często bo wiem że są tacy do dużo częściej :) a tak serio to mam ich dwójeczkę i nie raz jest tak że z jednym coś nie tak to muszę iść z obojgiem bo nie mam z kim zostawić więc średnio co 2-3 miesiące lekarz te moje pociechy widzi poza tym córa jest wcześniakiem więc dużo częściej jak inne dzieci bywała u lekarza przez pierwsze 3 lata życia (co 1,5-2 miesiące) no i w naszej przychodni jest mało dzieci więc pediatra a właściwie pediatrzy bo jest ich dwoje znają każde dziecko po imieniu i wiedzą o nich dużo :)

no tak ścigać jej nikt nie bedzie tak wracając do tematu, ale są przedszkola które wymagają tych bilansów bo inaczej nie przyjmą dziecka więc warto to zrobić

Gość jest obowiązkowy
trzego zrobić w ciągu 3 miesięcy od skończenia przez dziecko 2 lat, to samo jeśli chodzi o 4 lata itd - jeśli nie zgłosisz się w ciągu 3 miesięcy będą dzwonić z przychodni - koleżanka miała taką sytuację nie wiem czy we wszystkich przychodniach tak tego pilnują

Gość ggggdddjkkll;
Bilans roczniaka? U nas tego nie bylo. Za to chcialam zapisac corke na bilans dwulatka, zadzwonilam do przychodni w tym celu i powiedzieli mi, ze bilans nie jest obowiazkowy i oni nie robia. Moja mala dostala jakiegos uczulenia, wiec poszlam z nia do pediatry jakis tydzien pozniej. Babka zapisala masc, a gdy poprosilam o bilans przy okazji, to tylko spojrzala na mala-ze mowi, chodzi prawidlowo, wyglada zdrowo-i stwierdzila, ze robia bilanse jedynie wtedy, gdy matka dziecka naprawde jest czyms zaniepokojona.

nie jest obowiązkowy!!!!! nie znajdziesz przepisu prawnego który każe go wykonać!!!! jest zalecany i wymagany przez niektóre przedszkola ale nie jest obowiązkowy!!! warto go zrobić jak nie jest się pewnym czy wszystko ok no a poza tym to tak na prawdę to co wam szkodzi go zrobić? ja mam pewność że pomimo tego że ich nie robiliśmy z córą jest wszystko ok, ale czy wy macie taką pewność, bo lekarz regóralnie widzi wasze dziecko i je zna?????

ggggdddjkkll; masz rację też nigdy wcześniej o bilansie roczniaka nie słyszałam :D:D:D u nas pilnują bilansu 6-latka ze względu na szkołę by wyłpać jakieś przeciwwskazania, zalecenia itp ale 2 i 4-latka nie ma potrzeby

Gość ajanatojaknalatoooo
Nie ma bilansu roczniaka,tylko 2 latka.Pprzychodnia dopilnuj,abys stawiłą sie z dzickiem na badania.lekarz sprawdza kręgosłup, nózki,wagę,wzrost.Nie rzumiem,jaki do dla ciebie problem,skoro to jest naparwde ważne.

Gość aleosochozi
Ja tez nie bylam ze swoim synem. Na zadnym bilansie, dla mnie to bez sensu. Przeciez wiadomo ze kazda matka kiedy tylko zauwazy cos niepokojacego u swojego malucha to od razu idzie do lekarza. Teraz urodzillam drugie dziecko i zastanawiam sie czy wizyta u oortopedy i okulisty tez jest obowiazkiem, rownie dobrze mogliby kazac mi isc do allergologa, laryngologa, itd itp.... Nie zauwazylam u coreczki zadnych nieprawidlowosci a u nas w miescie ortopeda tylko prywatnie przyjmmuje, bez sensu.....

Gość szafa z prastyku
Oj baby baby. jakas prowokatorka rzucila twmat i przepadla,a wy sie gryziecie