Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pająkowa

cy bilans 2-latka jest obowiązkowy?

Polecane posty

Gość pająkowa

Czy będą mnie ścigac jak nie pójde z dzieckiem na ten bilans? (dodam ze na bilansie rocznika tez nie byłam)

Gość dsja
Nie jest z tego co mi wiadomo. Właściwie dlaczego nie chcesz iść?

Gość .......o........
a co ci szkodzi pojsc?

Jesteś nieodpowiedzialna nie idąc z dzieckiem na bilans. Skąd wiesz, ze dziecko dobrze się rozwija? Na bilansie dostaliśmy skierowanie do chirurga i teraz wiem, że syna czeka zabieg operacyjny. Wstydź się, matko! :o

Gość mama,doswiadczona
doslownie-wstydz sie,kobieto! nie cierpie takich nieodpowiedzialnych matek jak ty

haha, autorko-widzisz, czego sie dowiedzialas-jestes nieodpowiedzialna:D kuzwa, trzeba byc trzepnietym w glowe, zeby popadac w taki ton z powodu prostego pytania i zasadniczo błahej sprawy:D niewiele wam trzeba zeby nazwac kogos nieodpowiedzialnym, wspolczuje potrzeby zwyzywania kogos z samego rana wiedzmy:D

Gość mama,doswiadczona
do jasminowej-sama wyzywasz,wiec wspolczuj tylko sobie. autorka nie byla takze na bilansie roczniaka,wiec dla zdrowej umyslowomatki to nieodpowiedzialne co autorka robi-nie chce sie dowiedziec czy z dzieckiem jest wszystko w porzadku.To jest twoim zdaniem odpowiedzialne? Normalnematki po prostu razi to w oczy,bo sie martwia o swoje dzieci.

Gość wyperdala jasminowa
popieprzona jestes bachorze jeden

Jaśminowa_ każdy rodzic odpowiada za zdrowie i prawidłowy rozwój swojego dziecka. Jak więc nazwiesz matkę, która olewa to? Autorko jesteś leniem?? Masz 150 km do lekarza?? Czemu nie idziesz z dzieckiem na bilans? Powód podaj.

Mydełko Fa, jasne, ze odpowiada, sam jestem na tym punkcie dosc przeczulona.Ale zauwaz, ze dbalosc o zdrowie dziecka nie przeklada sie jedynie na wizyte na bilansie. Sama korzystam jedynie z prywatnej słuzby zdrowia-pediatra widzi moje dziecko przynajmniej raz na pol roku, wizyta nie polega na odbebnieniu i poleceniu schematem-pediatra zajmuje sie dzieckiem kompleksowo. A z innymi sprawami-sama decyduje do jakiego lekjarz sie udam-moje dziecko ma zaliczonego ortopede, stomatologa, kardiologa-bo niepokoila mnie jedna kwestia chcialam upewnic sie czy wszystko jest OK. Powiedz mi w takim razie-w czym pediatra na bilansie moze mnie oswiecic?

Mydełko Fa-i nie uderzaj w ton typu "Powód podaj".Komu ma podac ten powód? mamuskom z kafe? Litosci:ODystansu i wyważenia nieco wiecej.

Jaśminowa_ człowiek (nie lekarz) na pewne rzeczy nie zwraca uwagi, myśli że jest ok. A badanie krwi? Dziecko nie musi wyglądać na chore żeby wyniki nie były prawidłowe.

Moje dziecko ma robiona morfologie raz na 8 miesiecy, tak srednio:) wiem, ze wizyty lekarskie sa wazne, ale nie bilans swiadczy jednynie o trosce o zdrowie dziecka. O to mi wylacznie chodzi-sa gorsze i bardziej istotne powody nazywania kogos nieodpowiedzialnym badz pisac, ze sie kogos nie cierpi:O :)

Gość do jasminowej
szukasz zaczepki?nudzi ci sie?wyjdz z dzieckiem na spacer i bo nikogo twoje wywody nie obchodza

mnie twoje tez nie obchodza:D i dla twojej wiadomosci-nie wszyscy zamulaja na chacie ekspertko-w pracy jestem:D

Mydełko Fa, ma dwa i pol roku-miala morfologie robiona 3 razy :) A badanie koczu wiecej bo zdarzylo jej sie zapalenie drog moczowych:)

Gość do jasminowej
jezu,ta dalej tu.. daj sie innym wypowiedziec,uczepilas sie tego topiku jak rzep

do jasminowej -> mnie obchodzą skoro Jej odpowiadam :D Jaśminowa_ dziewczynki chyba częściej na zapalenie dróg moczowych chorują.

może nie obowiązkowy le po co robią te bilanse po coś strona w ksiązeczce istnieje chyba lepiej iśc i miec pewnośc że lekarz sprwdzi że dziecko dobrze sie rozwija no ale jak jesteś leniwa nie idź

Gość moye t
a cóż się tak boisz tych bilansów? przecież ani nie biją ani zastrzyków nie dają. A zawsze warto sprawdzić czy rozwój dziecka jest prawidłowy.

a moja córa ma 5 lat skończone we wrześniu i nigdy żadnego bilansu nie robliśmy i już wam wybijam argumenty w stylu że mi się nie chciało czy coś takiego :P po prostu nasz pediatra stwierdził : "a na cholere jej bilans jak ją znam i wiem że jest wszystko ok" i tak powinno być ze lekarz zna nasze dziecko i na bierząco widzi problemy a nie wielkie bilanse od święta :D

i tak powinno być ze lekarz zna nasze dziecko i na bierząco widzi problemy a nie wielkie bilanse od święta Często chodzisz z dzieckiem do lekarza?