Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajaczeklubiburaczki

co robia 8mczne dzieci w zlobku

Polecane posty

czy wiecie co dzieje sie z maluszkami w zlobku?mam zamiar wyslac synka ale boje sie ze go wsadza do lozka i bedzie lezec i plakac.czy te dzieci wypuszczaja chociaz na dywan do zabawy czy kazde ma swoje miejsce?

Gość już nie przesadzaj
:O 8 miesięczne dziecko miałoby leżeć w łóżeczku cały czas?:O no litości:O przecież dziecko w tym wieku to już raczkuje albo właśnie się uczy tej czynności i nie usiedzi na miejscu ani chwili, no chyba, że śpi chyba nie sądzisz, że będą trzymać dzieci w klatkach (czytaj łóżeczkach) przez cały dzień i słuchać ich płaczu:O

Gość tikal
tez jestem ciekawa, ja bym robila wszystko zeby takiego malestwa nie dac do zlobka, ale rozumiem ze czasami nie ma innego wyjscia. MOja znajoma jest w ciazy i juz planuje ze odda so zlobka 6 miecieczne dziecko, pomimo ze to nie jest konieczne.

no tak...nie usiedzi w miejscu ani jednej chwili...chyba ze nie bedzie mialo innego wyjscia:/

up

up

Gość moje dziecko od września
Jest w przedszkolu prywatnym,które przyjmuje od 6 miesiąca. córa ma 10 miesięcy. dostałam ramowy plan dnia jej grupy. grupa to 8 dzieci w wieku 6-12 miesięcy. wiadomo,ze w różnych porach te dzieci śpią,bo półroczne dziecko śpi więcej. ale między karmieniem i drzemką mam podane,że dzieci bawią się, mają czytane lub puszczane z płyty bajki, są zabierane na dwór,ale to jak było cieplej,żeby te małe mogły sobie raczkować lub pełzać-mają taką sztuczną trawę i rozkładane maty dla dzieci.

Moja bardzo dobra znajoma pracuje w złobku i miala moją córcie pod sobą.Jak najbardziej dzieci caly czas są czym zabawiane,maty edukacyjne, razem ze soba wraz z innymi dziecmi raczkuja na dwynaniku, maja duzo uagi i opieki,.Ja swoje zdanie opieram sie na zlobkach z tą dobra opinią, z opowiadan jednej jak i drugiej znajomej ktore pracują w 2 roznuych zlobkach,i nie powiem ze źle tam dzieci traktują, nie narzekam na zlobki gdy moje maluchy tam wysylalam.

Gość moje dziecko od września
Oczywiście byłam pierwszy tydzień tam z córka i obserwowałam jak to wygląda. mają taką sale zabaw z domkami, pojazdami, zjeżdżalnia, basenami z kulkami i milionem zabawek,klocków itp.

a gdzie dzieci spia?wkladane do lozka czy na kocykach?

A ja napiszę tak :D Dużo zależy pod jakie skrzydła trafi dziecko! Czy opiekunki będą zajmowały się dzieckiem z pasją czy z przymusem. To tak samo jak w przedszkolu. Jedna Pani u mojego syna mimo operacji biodra i potem bólu to codziennie wychodziła z dziećmi na spacery,poświęcała każdemu dziecku tyle samo czasu,wynajdowała różne zabawy.Dzieci ją kochały! A kiedy ona odeszła na emeryturę to przyszła inna babka i wiecznie tylko włączała bajki by mieć święty spokój :o

a to juz kazdy zlobek ma róznie.W jednym są kocyki, w drugim lozeczka,.Moja mala byla w zlobku gdzie do "kojcow" siatkowych sie wkladalo dzieci na drzemke

dzieki dziewczyny,10ego bede jeszcze na ostatecznej rozmowie do zlobka wiec sie zapytam

Gość gość
moje dziecko chodzi do Akademii Malucha Myszka Miki Warszawa. maluszki bawią się, normalnie uczestniczą w aktywnościach, oczywiście specjalnie dostosowanych do ich możliwości jest super!