Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martuśkaaa88

odstawienie evry

Polecane posty

Gość martuśkaaa88

Stosowałam te plastry tylko przez miesiąc, dzisiaj mija 30 dzień od ostatniego okresu, cykle przeważnie miałam 22 dniowe. Czytałam że po hormonach organizm musi się przestawić. Od 2 dni mam lekkie bóle brzucha ale nie wiem czy ich sobie nie wmawiam. Dodam że od 4 miesięcy jestem mężatka ale na razie nie planujemy dziecka. Czy macie jakieś podobne doświadczenia z plastrami evra?

po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej bardzo często przez nawet pare miesięcy okresy są nieregularne

Gość martuśkaaa88
Czytałam o tym ale chodziło o osoby które przez kilka lat ją stosowały, ja stosowałam ją tylko przez 3 tygodnie., Ma to jakieś znaczenie?

A gdzie wyczytałaś, że chodzi tylko o osoby stosujące antykoncepcję hormonalną przez wiele lat? To są kwestie bardzo indywidualne. Jedna kobieta może stosować przez wiele lat a i tak po odstawieniu może mieć cykle regularna jak w szwajcarskim zegarku, innej wystarczy jeden cykl, żeby cykl się rozregulował.

Gość martuśkaaa88
Tego akurat nie wyczytałam tylko sama doszłam do takich wniosków, nie jestem specjalistką w tej dziedzinie. Może macie i rację. A to że po odstawieniu hormonów wzrasta prawdopodobieństwo zajścia (nawet w mnogą) to prawda czy bujda, w ulotce nie ma nic na temat. Zostaje mi tylko czekać na okres

Są trzy opcje: 1. Organizm trochę zasypia i zapomina, że ma jajeczkować, więc trzeba wywołać miesiączkę sztucznie, zazwyczaj luteiną. 2. Wszystko jest w normie, tak jakbyś nigdy hormonów nie brała. 3. Organizm rusza z większą siłą, jakby chciał nadrobić stracony czas i dlatego prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, również mnogą jest większe. Jak zareaguje Twój organizm-nikt tego nie wie.