Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wyszlo wam

czy wychodza wam ciemne sosy w gulaszu ???

Polecane posty

Gość czy wyszlo wam

Czy ktoraś z was potrafi robić mega ciemne sosy z karkowki???? Maz twierdzi , ze tesciowej wychodzi az prawie ze czarny ( oczywiscie przepyszny) a mi one zawsze wychodza takie jasno brazowe :((( chyba ze dodam jakies kostki i zmieszam z innym gotowym juz sosem. chcialabym mu zaimponować i zrobic pyszny naturalny ciemny sosik . Prosze o wskazowki

Gość dyfkaaaa
musisz porzadnie przypiec mieso na tłuszczu, az bedzie mocno brązowe.

Gość Taka jedna Ola :)
Musisz najpierw mięso mocno obsmażyć na tłuszczu wręcz lekko przypalić- tylko najlepiej w rondlu lub garnku, w którym będziesz później dusić mięsko- na teflonowej patelni nie da się tak przypiec mięsa. Jak już będziesz miała mocno obsmażone dodaj cebulę, jak się przesmaży podlej wodą i duś. I to wszystko :)

Gość czy wyszlo wam
ooo a ja zawsze na patelni to robilam i w sumie nigdy tak mocno nie przysmażyłam jak napisalyscie. Dziekuje dziewczyny porządnie dziś to zrobie. Naprawde bardzo dziekuje

żeby się ładnie zrumieniło dobrze jest obtoczyć mięso pokrojone w odrobinie mąki. No i garnek, najlepszy emaliowany.

Gość dyfkaaaa
taka jedna ola- robie bardzo podobnie, wrzucam cebulke jak meiso juz uzmażę, jak lekko sie poddusi dodaje wode i jeszcze dusze. A czasiem wrzucam mąke, mieszam i dodaje wode na koncu(wtedy jest szybciej i mam pewnosc, ze w sosie nie bedzie grudek;)

Gość kSKAXNMKXNCNKKASCKASCnKL
pamietajcie by zalewac mieso ciepla woda najlepiej z czajnika

Mi wychodza srednio jasne. Ciemniejsze jak dodam grzybow. A musza czarne? Spytalabym tesciowej o rade :)

Mięso wolno duszę w tłuszczu (sporo ma go być), na wolnym ogniu. Pod koniec dodaję cebulkę (połowa małej), jak mięsko jest już miękkie włączam gaz na ful tak aby tłuszcz odparował a mięso mocno dosyć się przyrumieniło(nie obracać mięsa i nie spalić). Potem zalewam wodą i daję przyprawy vegeta magi pieprz. Na koniec zaprawiam wodą z mąką zagotować.