Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wyszlo wam

czy wychodza wam ciemne sosy w gulaszu ???

Polecane posty

Gość czy wyszlo wam

Czy ktoraś z was potrafi robić mega ciemne sosy z karkowki???? Maz twierdzi , ze tesciowej wychodzi az prawie ze czarny ( oczywiscie przepyszny) a mi one zawsze wychodza takie jasno brazowe :((( chyba ze dodam jakies kostki i zmieszam z innym gotowym juz sosem. chcialabym mu zaimponować i zrobic pyszny naturalny ciemny sosik . Prosze o wskazowki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyfkaaaa
musisz porzadnie przypiec mieso na tłuszczu, az bedzie mocno brązowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Taka jedna Ola :)
Musisz najpierw mięso mocno obsmażyć na tłuszczu wręcz lekko przypalić- tylko najlepiej w rondlu lub garnku, w którym będziesz później dusić mięsko- na teflonowej patelni nie da się tak przypiec mięsa. Jak już będziesz miała mocno obsmażone dodaj cebulę, jak się przesmaży podlej wodą i duś. I to wszystko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czy wyszlo wam
ooo a ja zawsze na patelni to robilam i w sumie nigdy tak mocno nie przysmażyłam jak napisalyscie. Dziekuje dziewczyny porządnie dziś to zrobie. Naprawde bardzo dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
żeby się ładnie zrumieniło dobrze jest obtoczyć mięso pokrojone w odrobinie mąki. No i garnek, najlepszy emaliowany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dyfkaaaa
taka jedna ola- robie bardzo podobnie, wrzucam cebulke jak meiso juz uzmażę, jak lekko sie poddusi dodaje wode i jeszcze dusze. A czasiem wrzucam mąke, mieszam i dodaje wode na koncu(wtedy jest szybciej i mam pewnosc, ze w sosie nie bedzie grudek;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kSKAXNMKXNCNKKASCKASCnKL
pamietajcie by zalewac mieso ciepla woda najlepiej z czajnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mi wychodza srednio jasne. Ciemniejsze jak dodam grzybow. A musza czarne? Spytalabym tesciowej o rade :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Mięso wolno duszę w tłuszczu (sporo ma go być), na wolnym ogniu. Pod koniec dodaję cebulkę (połowa małej), jak mięsko jest już miękkie włączam gaz na ful tak aby tłuszcz odparował a mięso mocno dosyć się przyrumieniło(nie obracać mięsa i nie spalić). Potem zalewam wodą i daję przyprawy vegeta magi pieprz. Na koniec zaprawiam wodą z mąką zagotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×