Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monika Cebulowska 46

Wasza ulubiona lektura szkolna

Polecane posty

Moja to zdecydowanie Nad Niemnem po prostu kocham cudowna książka ilustrowana delikatnymi acz nie nie natrętnymi opisami piękna przyrody :) Kocham :) Również bardzo lubię Quo Vadis piękna historia o miłości Ligii i Marka podczas tak strasznego czasu jakim było prześladowanie chrześcijan. I jeszcze dorzucę tragedie Makbeta na swój sposób niezwykła i poruszająca, wielkie namiętności targają czytelnikiem podczas oglądania :)

Gość bolą mnie stopełki
kurrwa stary, nie wiem jak to robisz ale strasznie mnie podniecasz :D🖐️ gdybyśmy byli teraz w jednym pokoju to rzuciłbym się na ciebie i ruchał do upadłego :D:D:D

Gość Mistrz i Malgorzata
i Zbrodnia i Kara. Ale tez lubilam Trylogie, a zwlaszcza Potop. A te lektury z podstawowki to w ogole wszystkie byly fajne ;)

Nad Niemnem to jedyna lektura ktorej po prostu nie mogłam przeczytać do końca, nuuudna. Poza tą czytałam wszystkie a najbardziej lubiłam literaturę wojenną, szokująca ale bardzo ciekawa.Lubiłam też Zeromskiego, z podstawówki Kamienie na Szaniec.

Gość Mistrz i Malgorzata
Za to zdecydowanie najgorsza byla Lalka. Najgorsza, bo nigdy nie bylam w stanie przebrnac. Czytalam wybioczo, same pamietniki Rzeckiego ;)

Gość mentaI cut
dlaczego Mistrz i Małgorzata jest lekturą do jasnej anielki?? w ogóle jaka jest idea lektur? oprócz np. rozwijania patriotyzmu

Gość dzieci z bulerbyn
a co?

Gość EdytkaaaOOOO
Duzo bylo fajnych :) zaczne od podstawówki;P Ten obcy Kamienie na szaniec Mały Książe Przedwiosnie Quo vadis Chłopi Inny świat Medaliony i oczywiście moja ulubiona lektura: Zbrodnia i kara

Gość Mistrz i Malgorzata
Ja nie lubilam w Podstawowce Syzyfowym prac, przypomnialo mi sie ;) Ale juz Bezdomni, Przedwiosnie i Wierna byly fajne ;)

Gość medaliony
jw

Gość Mistrz i Malgorzata
a co, Wy nie mieliscie Mistrza i Malgorzaty jako lektury? Moja mama tez nie miala, pewnie listy sie zmienialy. Poza tym zdaje sie byla lista obowiakowa i nadprogramowa. Moze bylo na tej drgiej. I tak prozy nie przerabialismy tylko wciaz te wiersze :O Ksiazki, w tym lektury czytalam po prostu sama dla siebie.

Gość EdytkaaaOOOO
Mistrz i Malgorzata tez nie moglam przebrnac przez Lalke . Nuda nuda nuda Nie podobaly mi sie tez ksiązki Żeromskiego i w ogóle epoka pozytywizmu... Siłaczka , Syzyfowe prace, no nie dalam rady

Gość EdytkaaaOOOO
Mickiewicz tez jakos bardzo nie zachwycal.. a i Dżuma tez byla w miare ciekawa:)

Gość EdytkaaaOOOO
Mickiewicz tez jakos bardzo nie zachwycal.. a i Dżuma tez byla w miare ciekawa:)

Gość Mistrz i Malgorzata
Syzyfowe mnie tez zmasakrowaly. Ale o dziwo potem reszte Zeromskiego latwiej mi poszla, mimo ze akurat za pozytywizmem tez nie przepadalam ;)

Gość Mistrz i Malgorzata
Dzuma byla swietna. No i wszystkie wojenne tez. Jedne z lepszych. Ale wybralam dwie te naj naj: Mistrza... i Zbrodnie... ;)

Gość EdytkaaaOOOO
Mistrza i Małgorzaty nie czytałam :) Ale zbrodnia i kara też moja ulubiona lektura :)

Gość antoninka _13
O psie ktory jezdził koleją Kamienie na szaniec oczywiscie z podstawowki :)

Gość hellenka z okkienka
fardydurke mnie zmasakrowalo. podczas ogladania ekranizacji tej 'ksiazki' na scenie gdzie bohater spijal plwociny zwymiotowalam. nie rozumiem dlaczego takie dno nakazuje sie dzieciom czytac. powinno sie czytac lektury rozwijajace czlowieczenstwo upiekszajace dusze czlowieka

Gość hellenka z okkienka
najfajniejsza lektura potop:) quo vadis ania z zielonego latarnik

Gość Mistrz i Malgorzata
Aaaa, tak, Ferdydurke to mnie tez powalilo na kolana i bynajmniej nie z zachwytu :P Ale tez Proces i Wesele...

Gość Łysek
Łysek z pokładu idy.

Gość hellenka z okkienka
wesele to byla męka rowna z lalką i chlopami.

Gość Mistrz i Malgorzata
Ania byla lektura? U nas nie. Ale probowalam przeczytac. Nie dalam rady. Podobnie mnie znudzila jak Lalka (ta o wiele pozniej). Pamietam, ze ja czytalam Winnetou, a w tym samym czasie kolezanka - Anie. Potem postanowilysmy sie wymienic. Ona oczywiscie lyknela Winnetou (trudno, zeby nie ;) ), a ja nie dalam rady Ani

Gość Łysek
Łysek z pokładu idy.

Gość EdytkaaaOOOO
hellenka z okkienka ah tak !!!! zapomnialam o Ferdydurke , dobrze ze przypomnialas :) MASAKRYCZNA KSIĄŻKA , przebrnelam tylko przez kilka stron , nikt tego u mnie w klasie nie przeczytał, dlatego pani puscila nam film na lekcji..porażka totalna. Psychoza jakas