Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oberdobedr

w jakim banku najlepiej zalozyc konto oszczednosciowe i czy...

Polecane posty

Gość oberdobedr

czy przy zakladaniu konta trzeba od razu wplacic jakies pieniadze czy mozna np z miesiac??

Gość daj mnie nie bedziesz mieć
lepszej gwarancji !:P

Gość oberdobedr
prosze niech ktos odpowie

Gość nie ma czegos takiego jak
dobry bank w polsce !:O jedynie wybiera sie mniejsze zło

Gość trkygj
tam gdzie najwyzsze jest oprocentowanie i w pewnym banku.Mysle ze moze w ing banku slaskim warto to dosc pewny bank ale nie wiem jakie maja oprocentowanie.

Gość mojekontoweczko
ja mam konto w ing nie polecam nie dość, że oprocentowanie naprawdę niskie to jeszcze za każdą drobną usługę zdzierają z Ciebie pokaźny gorsz. Sama chciałam założyć sobie konto oszczędnościowe, przewertowałam każdą dostępną opcję. Doszłam do wniosku, ze to się nie opłaca, każda okazja ( oprocentowanie powyżej 4%) ma w sobie jakiś kruczek i w ostateczności wyjdziesz na tym gorzej niż w przysłowiowym pko. No oprocentowanie wysokie bo 6% ale stawka ta ważna tylko dla kwoty od 100 do 3000 zł gdzie wymagają comiesięcznej wpłaty w wysokości 1000 zł więc jak długo to atrakcyjne oprocentowanie obowiązuje, śmiech an sali. Może zamiast nabijać kobzę bankom, za marne 3% potem uciułany grosze zanieść do skarbówki - podatek lepiej rozejrzeć się za inną opcją może spekulacje na rynku walutowym, może rynek towarowy, może jakiś maleńki portfel instrumentów alternatywnych? Ja ciułam grosze w słoik jak uciułam 5 tys zacznę działać na razie obserwuję rynek.

Gość Zdenek98
tutaj masz fajne konto oszczędnościowe http://www.vwbank.pl/konto-oszczednosciowe.html z tego co wiem to tam pieniądze możesz wpłacać i wypłacać kiedy chcesz. Jak bardziej się zorientuj gdy się będziesz decydować na jakiś bank bo nie w każdym tak można.

Gość jurek_omega
Dobre warunki oferuje mBank i z tego co wiem, bo się pytałem ludzi w pracy to z biegiem czasu nie robią jakiś jaj ze zmianą warunków i zmianą cennika, tak jak inne firmy. Planuję u nich założyć konto. Znalazłem nawet stronę gdzie dają pendrive za założenie rachunku - www.pendrivezakonto.pl . Wygląda to wszystko dość przejrzyście, bez ściem i zakamuflowanych kosztów.

Gość gość
ani konta ani lokaty nie są opłacalne, tylko złoto!

Gość ej dżej
A jednak lokata czy konto oszczędnościowe to bezpieczne rozwiązanie. Ja się zdecydowałam i na jedno i na drugie. Najpierw miałam lokatę w Idea Banku na 4%, z tego co wiem to niemało, porównywałam oferty i nigdzie nie widziałam więcej. A teraz mam konto oszczędnościowe Zośka pro, bo jednak czasami mam sytuacje, w których muszę skorzystać z oszczędności, a jak biorę z konta to nie tracę odsetek, bo sa one księgowane na koniec każdego miesiąca. Oprocentowanie nieco niższe, bo 3%, ale też nie widziałam nigdzie więcej :)

Gość kolorowywiatr2
Polecam PKO PTE ,a konkretnie założenie Indywidualnego Konta Zabezpieczenia Emerytalnego - IKZE. Zawsze to duże zabezpieczenie w przypadku niskiej emerytury. https://www.pkopte.pl/ikze/

Gość Marta

Polecam przejrzeć  mmartaww.produktyfinansowe.pl/konta-oszczednosciowe.html