Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noami..

Jakie kontakty mają wasze dzieci z kuzynami???

Polecane posty

Gość noami..

Wkurzył mnie dzisiaj męża brat Mam ochotę mu wygarnąć, co o nim myślę, ale zwyczajnie boję się, ze się obrażą i nie będą odzywać Może nazwiecie mnie hipokrytką, ale nie chciałabym psuć tych relacji ze względu na nasze dzieci, które z dziećmi szwagra maja bardzo dobre relacje. I właśnie pytanie jak w temacie - jakie kontakty z kuzynami mają wasze dzieci, wy??? czy warto ustępować, aby utrzymac kontakty?????

A o co poszło ;) ? Ja uważam że nie powinniśmy wtrącać w sprawy dorosłych i skoro Wasze dzieci mają świetny kontakt to lepiej tego nie psuć. Rodzeństwo z mojej strony i męża jeszcze nie mają dzieci :) Ale jeśli chodzi o dalsze kuzynostwo to zero kontaktu.

Gość noami..
Nie chce mi sie tego wywlekac na forum, o co poszło, bo raz, ze dużo pisania, dwa, ze jeszcze przeczytają :-P Generalnie mamy z nimi fajny kontakt, właśnie ze wzgledu na dzieci, chodzimy sobie razem do kina, teatru, do muzeów, wspólne grille, wycieczki itd... Nigdy nie było miedzy nami konfliktów, nie wiem więc, jak się zachowaja, jak powiem szczerze, co myślę o ich postępowaniu :-O

Jak mądrzy ludzie to zrozumieją i się poprawią :D W każdym razie nie ma co zaciskać zębów i milczeć skoro ktoś jest nie w porządku.Szczerość na pierwszym miejscu :)

Moje dziecię z kuzynostwem ma bardzo dobre relacje, natomiast pamiętam sytuację ze swojego dzieciństwa, jak moja mama pokłóciła się o coś ze swoim bratem (moim chrzestnym) i urwali kontakt na 15 lat, z czego ja bardzo ubolewałam, bo zostałam odcięta od najlepszych na świecie kuzynek, z którymi spędzałam cały swój czas, ferie i wakacje. Po latach się spotkałyśmy, ale wiadomo, to już nie jest to samo. Także miałam duży żal do rodziców, bo co roku w swoje urodziny i święta na nich czekałam. Nie wiem czy ustępować, bo nie opisałaś sytuacji i nie wiemy o co chodzi :)