Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MojasiostraCzarownica

Przerwałam studia i znajomi się ode mnie odwrócili

Polecane posty

Dają mi do zrozumienia, że źle postąpiłam, że jestem dziwna, nie mam większych ambicji... A przecież ja wzięłam tylko rok dziekanki. Chcę zarobić na swoje życie, pojeździć po Europie, coś przeżyć... Dlaczego ludzie tego nie rozumieją?

Całe życie żyłam tylko dla innych. Grzeczna dziewczynka, zero spontaniczności, uporządkowany tryb życia i mało co wrażeń. Ale ja tak dłużej nie mogę! Stuknęły mi 23 lata i jestem już na tyle świadoma swoich pragnień, że chcę jak najbardziej się usamodzielnić i mieć coś z życia, no!

Gość vbdfgdfge
ponieważ tu taka mentalnośc panuje,że jak studiujesz to jesteś kimś to nic że na garnuszku rodziców albo harując w macdonaldzie :) a potem wielkie rozczarowanie że pod studiach nie ma pracy...ale skąd ma być praca,jak magistrów jak grzybów po deszczu a pracy tyle samo :) olej to znam kilka osób które żałują że studia skończyły ,pracują fizycznie za granicą :)

Dodam też, ze a malo sie jebalam z facetami do tej pory i teraz chce to nadrobic podrozujac po Eurpie bede mogla przyzwac orgazmy i uniesienia z facetami z roznych krajow jak bede stara to nikt na mnie nie poleci bo starej nikt dupczyc nie chce tylko mlode

Gość dd443
znajomi ze studiow to czesto ułuda !

Ja zamierzam skończyć studia, ale chyba zaocznie. Przemyślałam dokładnie sprawę i doszłam do wniosku, że najważniejsze to być niezależnym finansowo. Nie mam ochoty żyć na garnuszku u rodziców i udawać pilnej studentki tak jak większość moich znajomych. Niby tyle się uczą, a co z tego, skoro mają po 22, 23 lata i żadnych doświadczeń zawodowych. Do tego oczywiście uporządkowany tryb życia i brak odwagi, żeby spróbować czegoś nowego.

moja kolezanki sa brzydkie i one wiedza ze nie maja nic poza studiami i nikt by im palcem nie tknal a ja zawsze mialam powodzenie u facetow ale nie korzystalam z tego bo tylko studia a teraz to nadrobie i chce poznac tajniki seksu z kazdej strony w roznych panstwach Europy

Gość wiesz co autrko
ja skończyłam 2 kierunki studiów, teraz robię 3. Zarabiam 1000 zł. W sumie nie wiem na co mi ten 3 kierunek :O Powiem jedno...poznasz nowych znajomych a starymi ze studiów nie masz co się przejmować. Rob to co uważasz za słuszne. Rok przerwy nie zrobi żadnej różnicy. Nie oglądaj się na innych

Gość wiesz co autrko
i powiem Ci,że znajomi bez studiów zarabiają 3 razy tyle co ja :O A mi ledwo na życie starcza przy obecnych zarobkach :O

dla mnie wlasnie tym czyms nowym jest podroz i seks z facetami z roznych krajow chcialabym poznac ich tajniki milosci i ich temperament w lozku i nie ukrywam ze chetnie bym tez przez jakis czas mogla na tym zarobic wiec polaczylabym przyjemne z pozytecznym mialabym kase i przyjemnosc wiec czego mozna chciec wiecej od zycia

Gość sebkzt3b574w65
a twoi rodzice co na to?

czlowiek w zyciu powinien zyc nie tylko obowiazkami ale i przyjemnoscia a jezeli na tym mozna dobrze zarobic to już w ogole wygrana na loterii

Gość wiesz co autrko
SPIERDALAJ PODSZYWIE. WIDAĆ,ŻE ZAZDROSCISZ AUTORCE :O

Nie chodzi tylko o znajomych ze studiów, ale też o ludzi, którzy byli mi znacznie bliżsi. Oni zupełnie nie rozumieją moich decyzji i mają je za fanaberie. Oczywiście mają mnie za lekkomyślną i mało ambitną osobę. Przykro mi jest, bo to, że na jakiś czas przerwałam edukację, nie znaczy, że nie chcę jej kontynuować w przyszłości. Chodzi po prostu o to, że obecnie przeżywam kryzys priorytetów i widzę, że moje życie przecieka mi przez palce. Moi starsi znajomi w tym wieku jeździli za granicę do pracy lub chociaż pracowali w kraju. Ja z kolei żyłam tylko uczelnią. Chcę to zmienić.

moi rodzice byli zawsze tolerancyjni i nie wcinali mi się w moje zycie osobiste ani seksualne moi rodzice tez nigdy nie kryli się z tym że zanim się poznali mieli wielu partnerów seksualnych

Gość wiesz co autrko
ja byłam kujonem i co mi to dało ? załamanie nerwowe i wrzody na żołądku :O Nie przejmuj się innymi. Co innego rzucić szkołę średnią a co innego wziąć rok dziekanki

Gość sebkzt3b574w65
MojasiostraCzarownica: ...Paulina...?

Moi rodzice mnie wspierają. Tylko znajomi próbują mi wybić to z głowy. Ciągle słyszę, że przez takie coś mogę nie skończyć studiów itp. Wkurza mnie to. Jestem pełną życia młodą dziewczyną, chce zmienić swoje życie, a ludzie wokół podcinają mi skrzydła :(

No właśnie. Ja przez ostatni rok miałam straszną depresję. Niby przykładałam się do nauki, starałam, a efekt był taki, że czułam, że nic się w moim życiu nie dzieje. Do tego doszły jeszcze problemy z facetem, który był tak samo sfrustrowany itp. Widzialam, jak żyje np. moja kumpela i uświadamiałam sobie, że przecież też mogłabym tak spróbować.

znajomi zazdroszcza mi wyglądu zawsze tak bylo ich nikt nie chcial a ja zawsze mialam wziecie a one szare myszki

Proszę się nie przejmować podszywami. To niestety przykre zjawisko tego forum i należy je ignorować.

Jedna moja kumpela ona to ma fajne życie zyje jak chce spotyka się z kim chce sypia z kim chce jak chce to ona mi to uswiadomila potrzebuje facetow meskich pewnych siebie z duza potencja raz sie zyje

Gość sebkzt3b574w65
powtarzam, mojasiostraczarownica: Paulina?

Gość MojaiostraCzarownica
Nie. Iga.

Gość sebkzt3b574w65
jesteś pewna? :D a to przepraszam

inni mam wrażenie mi zazdroszcza ci z tego forum tez że mam urode wziecie u facetow i wyrozumialych rodzicow nierazm mam taka chcice że bzykalabym sie nawet i trzy razy dziennie u mlodej zdrowej kobiety to normalne

Gość MojaiostraCzarownica
Na pewno Iga :)