Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janice

Mata edukacyjna-od kiedy?

Polecane posty

Gość Janice

Moje dziecko niedlugo konczy pierwszy miesiac zycia.Pod choinke dostalismy dwie maty edukacyjne,pytanie od kiedy jednak mozemy zaczac ich uzywac by Malenstwo wykazalo jakiekolwiek zainteresowanie?synek wydaje sie byc teraz za maly,a moze sie myle i miesiac jest juz wystarczajacy by mata go zainteresowala? Jak to wygladalo u Was?

Gość miejscowy blokers
moje dziecko nigdy sie nia nie zainteresowalo. moze powodem bylo ze kupilem okazyjnie mate lekko uszkodzona (nie miala nadrukow)

Gość Janice
Licze sie tez z tym ze moze go to w ogole nie zainteresowac.mysle ze warto jednak sprobowac,nie wiem tylko jaki moment jest odpowiedni.

Kupiliśmy córce matę jak miała 2 miesiące, na początku tylko się przyglądała, machala rączkami i nóżkami. Jak miała 3 miesiące, potrafiła już łapać wiszące zwierzątka, a leżąc na brzuszku wykazywała zainteresowanie tym co na macie jest namalowane.

Moja Lenka miała 3 miesiące, jak kupiłam matę, chętnie się na niej bawi, aktualnie ma prawie 5 miesięcy i nieco mniej już ją interesują wiszące zabawki, za to uwielbia te nadrukowane i szeleszczące skrzydełka. Mam matę Tiny Love Księżniczka. Fajna i godna polecenia :)

misiaczkowa - moją własnie te wiszące tez nie interesują, lecz bardziej sam nadruk na macie, szeleszczący listek i lusterko w którym jak się zobaczy to zaczyna "gadać" :D Był też taki etap, że każde nadrukowane zwierzątko próbowała złapać i chciała wkładać do buzi :)

Gość jak najszybciej
My kładliśmy córkę po skończeniu 2 tygodni na macie na łóżku. po tygodniu zaczęła wodzić wzrokiem jak bujałam zabawkami. jak poszliśmy na szczepienie po 6 tygodniu to w przychodni byli zdziwieni jak mocno już trzyma główkę i jak wysoko próbuje już się dźwigać z brzuszka-podnosiła szyję i kawałek ramion. pediatra powiedziała,że takie zabawy na macie zapobiegają późniejszym kłopotom z asymetrią.

Gość gość
Mój syn się interesował jak miał 3 miesiące i tak do około 6 miesięcy potem już nie chciał.

około 2 miesiąca już patrzył z zainteresowaniem a miesiąc później bardzo lubił się na niej bawić. ale długo nie posłużyła bo szybko nauczył się z niej uciekać:)

Gość Mamunia 33
my kupiliśmy córce tiny love, jak miała 3 mies. niestety mata prawie w ogóle jej nie interesowała, kasa w bloto wyrzucona

Gość drodzy rodzice 868452
Pracuje w sklepie z art. dla dzieci i nie rozumiem podejścia rodziców. dziecko się nie interesuje mata lub zabawka. ono samo rzadko kiedy się zainteresuje. to nie jest tak,że kupicie coś i macie dziecko z głowy,bo się zajmie zabawka. trzeba się z dzieckiem bawić. grzechotac zawieszonymi zabawkami, opisywać kształty i kolory jakie się znajduja na macie czy każdej innej zabawce. zabawka nie zastąpi kontaktu z rodzicem. dziecko samo nie nauczy się bawić. mnie wręcz przerażają rodzice kupujący najdroższe zabawki i oczekujący że dziecko samo się sobą zajmie. moje dzieci bawiły się godzinami klockami czy misiem,bo poświęcałam im czas.