Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesienna wiosna

Kto czytał Alefa?

Polecane posty

Gość jesienna wiosna

własnie jestem w trakcie lektury i spodobała mi się historyjka: Paulo Cohello, Alef: Mezczyzna imieniem Ali potrzebował pieniedzy i zwrócił sie o pozyczke do swojego pracodawcy. ten postawił warunek - jesli Ali spedzi noc wysoko w górach, otrzyma nagrodę, ale jesli nie wytrwa do rana - będzie musiał pracowac za darmo. W drodze do domu Ali poczuł ostry, mroźny wiatr. Przestraszył się i postanowił spytać swojego przyjaciela Ajdiego, czy zakład nie jest szaleństwem. Ajdi pomyslał chwilę, po czym odpowiedział: Pomoge ci. Kiedy jutro znajdziesz się na szczycie, spójrz przed siebie. Będe na sąsiedniej górze. Specjalnie dla ciebie spedzę tam noc i rozpale ognisko. Wpatruj sie w ogień i myśl o naszej przyjaźni. To cie ogrzeje i pomoze przetrwac noc. Kiedyś może ja poproszę cie o przysługę. Ali wygrał zakład i dostał pieniadze. Poszedł do przyjaciela i spytał, jak może mu sie odwdzieczyć. _Nie chce pieniędzy - odparł Ajdi. obiecaj tylko, że kiedy w moim życiu zawieje mroźny wiatr rozpalisz dla mnie ogień przyjaźni KAFETERIANOM - z życzeniami szczesliwego nowego roku

Gość jesienna wiosna
up

Gość jesienna wiosna
na ogólnym temat nie wszedł, to wszedł na ciazy i macierzyństwie :D

Gość jesienna wiosna
nie ma nikogo?

Gość jesienna wiosna
no jasne, panie tu tylko o kupkach i ulewaniu pokarmu :O

Gość yttytytty
ale co mamy tobie odpisac?Tak czytalam alefa i co dalej?

Gość jesienna wiosna
no dać chociaz jakis znak życia :D żebym wiedziala, że ktos to zauważył :D

Gość jesienna wiosna
nie podoba ci się mruczotka?

a mi sie bardzo spodobalo :) nie czytalam, ale moze przeczytam jak w lutym pojde na macierzynskie i bede miala chwilke (jasne!) ja lubie cohello, ale trzeba na niego miec odpowiedni nastroj. teraz wole czytac takie kompletnie bezsensowne romansidla osadzone na manhatanie w NYC :) co robilyscie podczas macierzynskiego? byl czas na cokolwiek innego? ja bym chciala napisac ksiazke :)

Gość jesienna wiosna
ja czytałam zaległości i uczyłam sie do sesji... do tej pory pamietam córe przy lewej piersi i QUO VADIS w drugiej :D

Gość jesienna wiosna
Kotka Mruczurotka dlaczego?