Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dagna88

Do stomatoloszki z powolania

Polecane posty

Witaj, mam pytanko, moja 2 letnia córa ma ok 20 ząbków. Pomiedzy dwiema górnymi jedynkami jest jednak spora przerwa. jedni pocieszaja ze stale zabki sa wieksze niz mleczne i jak wyrosna to przerwa zniknie, inni mowia ze jak tylne zeby wyjda to popchna te jedynki do siebie. Zwracam sie do Ciebie z tym pytaniem, bo kto bedzie wiedzial lepiej niz stomatolog:) no chyba ze inne mamy mialy podobny problem kiedys i teraz widza czy te zabki u ich dzieci sie zmienily to tez prosze o opinie:)

Gość a ja.....
stomatoloszką nie jestem, ale pozwolę sobie coś napisać Twoja córka ma przerośnięte wędzidełko górne? Byłaś u laryngologa? Mój syn miał i podcinaliśmy. Wtedy dopiero ząbki się "zeszły"

ja sie wypowiem chociaz nie jestem stomatologiem to wiem cos o tym;p otóż nie jest 100% pewne ze stale zęby beda bez przerwy. moze sie tak stac jak ci ludzie mowia ale niekoniecznie. dopiero jak stałę wyjdą zobaczysz czy przerwa zostala czy nie. jesli tak - to moze bez problemu wyleczyć aparat. takze nie ma sie czym martwic. warto juz zacząć zbierac na aparacik w razie czego i po problemie ;p