Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowa Mamusiaa

Jak to jest z terminem TP i OM ??????

Polecane posty

Gość Nowa Mamusiaa

Zazwyczaj z tego co wiem to OM jest później a z Usg to zazwyczaj termon wychodzi wcześniej,i tak miałam ale ostatnio na Usg wyszłedł mi ten termin dzień po Om..:/ nie wiem czy tak się mogą wachać terminy z USG skoro np. miałam na 10 a teraz na 16 ?

Gość taie mo
w kwestii ustalania wiarygodnego terminu wg usg pod uwagę bierze się ten z usg z 12tc. później jest już mało wiarygodnie gdyż dzieci rosną swoim tempem i jedno dziecko będzie mniejsze a drugie większe mimo że termin będzie ten sam.

Gość MAM TERMIN
ja wlasnie tez mam różnie.... z usg(tp) wychodzilo mi na 25 stycznia a z om na 30 stycznia.... teraz z usg zmienilo sie na 20 stycznia... w srode mam kolejna wizyte i jestem ciekawa co znowu wyjdzie, bo co wizyte to z usg (tp)sie zmienia......

Gość taie mo
te terminy po 12tc nie liczą sie. nie ma co na nie patrzeć. usg przelicza wiek dziecka wg wymiarów i stąd te zmiany terminów więc naprawdę nie ma się co nimi sugerować.

Gość Nowa Mamusiaa
O to kamień z serca:) Bo myślałam,że tylko ja tak mam:)

Gość kamila.mb
Moja siostra miała terminy z usg wyliczane za każdym razem (nadgorliwy lekarz) i nijak miały się do terminu porodu. Urodziła tydzień przed terminem OM. Ja nie miałam wyliczanych z usg wcale (za mało nadgorliwy lekarz :D ) i urodziłam dokładnie dzień przed terminem z OM. Ja bym na twoim miejscu totalnie olała termin z usg.